Hiába Rekkles pentája, kevés volt Uziék ellen

Papírforma végeredménye lett mindkét elődöntőnek.

Pénteken már az elődöntőkkel folytatódott az idei MSI, immáron a francia fővárosból, Párizsból. Mint mindig, a helyi közönség megint kitett magáért, elképesztően jó hangulatot teremtettek az arénába, azt pedig külön jó volt látni, hogy akadtak a helyszínen távol-keleti csapatoknak szurkoló fiatalok is. Az első elődöntőben a Fnatic és a Royal Never Give Up találkozott, de már a bevonulásnál szomorkodhattak a francia rajongók, ugyanis sOAZ bekötött kézzel ment fel a színpadra, ami előrevetítette azt, hogy ő bizony nem kap szerepet Kína bajnoka ellen. 

Az előzetes esélylatolgatásban azt fejtegettük, hogy Rekklesnek fel kell lépnie ahhoz, ha komoly kihívója akar lenni a Fnatic a Royalnak, és már az első meccsen látszott, hogy amennyire csak lehetett, össze is rakta magát fejben. Az első pálya elég kaotikus volt, percenként pörögtek a killek a Szurdok minden részén, de fej-fej mellett haladt a két csapat, még a 30. perc környékén is csak 1-2 ezer arany volt a különbség. A két csapat közti valódi különbség ezt követően jött ki: az inkább late-re építő RNG-nek sikerült kikapnia Rekklest, amiből el is hozták a Baront, onnantól pedig nem volt megállás, mégis, az igazi döntő pillanat az volt, amikor a 35. percben, 3 ember gyűrűjében sikerült játszi könnyedséggel kiszednie a már igencsak izmos Ezrealt Xiaohu Ireliájának. Nagyot küzdött a Fnatic, de a late game egyértelműen a kínaiaké volt, 0-1.

A második meccsen Caps megkapta Aurelion Solt, míg a felső ösvényen Bwipo inkább a splitpusher Camille-lal próbálkozott - majdnem sikeresen. Középen és topon is remekül játszott a Fnatic, mégis, a főszerep ezúttal Broxah-nak jutott, csak nem éppen a pozitív értelemben: három kritikus pillanatban se tudott smite-olni, amiből kétszer baront, egyszer ősi sárkányt hoztak el Letme-ék, ezt a nyomást pedig már nem bírta az európai gárda, hiába voltak egyetlen Nexus toronyra a győzelemtől. A csapatok aranykülönbségén látszik, mennyire oda-vissza volt a mérkőzés.

A harmadik meccsen 19-re lapot húzott a Fnatic, Bwipo egy rég nem látott karakterrel, Singeddel támadt. És még ezen a meccsen is tudott 3-4 ezer arannyal vezetni a Fnatic, de ahogy jött a 25-30. perc környéke, úgy állt össze az RNG játéka: hiába, Kínában hasonlóan agresszív játékhoz vannak szokva. A Royal kicsit túl is vállalta magát, itt jöhetett volna a Fnatic nagy pillanata, hiszen egyetlen csapatharccal visszahozták magukat, Rekkles le is pentázott:

Végül azonban a Royal ismét Baronhoz jutott, utána pedig már nem rontották el, ezzel 0-3 lett a vége. Nagyot ment a Fnatic, de az RNG tudta, hogyan játsszon az európai szupercsapat ellen. Az biztos, hogy ezen a tornán megmutatták a fiatal tehetségek, Caps és Bwipo is, hogy van helyük a nemzetközi mezőnyben is. 

Szombaton a Kingzone és a Flash Wolves csapott össze, a kérdés az volt, hogy képes-e a tajvani csapat legyőzni a csoportkörben nem túl magabiztos koreai bajnokot. A rövid válasz: nem, Maple-ék egy pályáig voltak jók PraY-ék ellen, a többin a koreaiak rendkívül összeszedetten és koncentráltan játszottak, nyoma nem volt a Bo1-ekben mutatott bizonytalanságnak. Mondjuk azon az egy meccsen, amin nyert az FW, ott nagyon nyert, érdemes az összefoglalót visszanézni:

 A vége összesítésben tehát 3-1 lett a KZ javára, így kínai-koreai döntőt láthatunk majd vasárnap déltől. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!