Infografika: Többet serpenyővel, mint pisztollyal

Infografika: Többet serpenyővel, mint pisztollyal

Közel 100.000 halálesetet vizsgáltak a játékban: érdekesek az adatok.

Érdekes infografika készült a PUBG-ről, a játék API-jából kinyert adatok alapján azt vizsgálták, hogy a játékosok hogy és miért halnak meg a leginkább a játékban. Az adatok készítésénél pontosan 91.685 halálesetet vizsgáltak, a legnépszerűbb haláleset pedig - minő meglepetés - a fegyver általi halál, az esetek 85%-ában a játékosok fegyvertől haltak meg a PUBG pályáin. Ezt követi a kék zóna 6%-kal, de tegyük hozzá, ez az adat csalóka lehet, hiszen nagyon sok bottal találkozhatunk a játékban, akik gyakran csak leesnek valahova a pályán, meg se mozdulnak, majd a kék kör csak simán megöli őket. Ami érdekes, hogy 100-ból 3-szor gránát okozza a halált, míg kétszer puszta kézzel kapnak el valakit. Valamivel ezt követi - némileg meglepő módon a gázolás, majd a fulladás és a leesés, és kevesebb mint az esetek 1%-ában fordult elő az, hogy a Red Zone végzett valakivel. Mondjuk nekik aztán tényleg nagy pechjük lehetett.

Fegyverek tekintetében az M4 a király, az összes, fegyverrel történő kill 18%-ában M4 volt a ludas. Az M4 mögött jön az AK és a SCAR-L 13 és 11 %-kal. A pisztolyokat senki se szereti, de a lefűrészelt csövő shoti és a Revolver se jött be a játékosoknak: még serpenyővel is több kill van a játékban, mint az előző hárommal.

Ami számomra igazán meglepő, hogy az önveszélyes játékbeli sofőrök (mint én), leginkább a Miramaros Jeep-pel okoznak maguknak balesetet (pedig szerintem a háromkerekű motor az igazi do or die), míg a sima UAZ a kedvenc mások "megsimogatására". Jó lenne, ha a PUBG rendszeresen közzétenne ilyen anyagokat, mert ebből érdekes adatokat lehetne leszűrni pl. az aktuális fegyvermetára vonatkozóan

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!