Most akkor a PlayStation 4 vagy az XBOX One a menőbb?

Most akkor a PlayStation 4 vagy az XBOX One a menőbb?

Az EA vezető munkatársa megpróbált igazságot tenni a kérdésben. 

Sokszor beszéltünk már arról, hogy érdekesen alakul az aktuális konzolháború, hiszen a Sony elképesztő mértékben húzott el riválisai mellett, ugyanis eddig 79 millió darab fogyott a PlayStation 4-ből, valamint a Nintendo Switch is jön fel, mint a talajvíz, ami miatt könnyen lehet, hogy az XBOX One-t le fogja gyűrni. A téma kapcsán nemrégiben az EA pénzügyi fejese, Blake Jorgensen nyilatkozott, amire aztán a Microsoft is válaszolt.


Elmondása szerint a PlayStation és az XBOX továbbra is erős marad majd az aktuális pénzügyi évben, viszont a Variety elemzése alapján kiszámolta, hogy mekkora különbség lehet az eladási mennyiségekben. Ez azért is érdekes, mert a Microsoft a mai napig bőszen hallgat az értékesített konzolszámról, viszont Jorgensen kalkulációja alapján 2017. december 31-ig a Sony gépéből összesen 73.6 milliót adtak el, míg a Microsoft konzoljából "csupán" 29.4 milliót

Ennek több tényező is állhat a hátterében: ha visszaemlékeztek, akkor a Microsoft számos, játékosokat bosszantó lépést tett már az XBOX megjelenése előtt is. Már úgy harangozta be a konzolját, hogy csak a Kinecttel együtt lesz majd megvásárolható, állandó internetkapcsolatra lesz szükségünk hozzá és a használt játékok lehetőségét is erősen korlátozni fogja. Aztán azt se felejtsük el, hogy az elmúlt években rendkívül kevés olyan exkluzív cím érkezett a platformra, ami nagyobb eladási számot generált volna. 


A fenti kalkulációra persze egyből reagált a Microsoft, miszerint teljesen pontatlanul számolt az EA vezetője és amúgy is, ők nem eladásszámban mérik a sikert és továbbra is a lehető legjobb játékokat szeretnék készíteni a rajongóiknak. Védekezésül azt is elmondták, hogy 13%-kal nőtt az XBOX Live havi aktív felhasználóinak száma 59 millióra, bár ugye ebben benne vannak a korábbi XBOX előfizetői is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!