"Még bundával sem tudnánk nyerni Mirage-on" Stewie2k

A HLTV amerikai leányoldala, a Dust2.us készített interjút Stewie-val, arról hogy látja-e a fejlődést a csapatban és milyen volt elhagynia a Cloud9-t.

CarbonDogma, a HLTV újságírója ült le beszélgetni Stewie2k-vel az EPL Season 7 média napján. Attól függetlenül, hogy az SK már ki is esett a versenyről, a Cloud9 ex-játékosa optimistán beszélt az új csapatáról, emellett megemlítette a régi szervezetének új játékosát, FNS-t is.

Sokan kritizálnak téged, amiért az SK-hoz csatlakoztál, egy DBLTAP videóban pár profi azt mondta, hogy ez volt 2018 legrosszabb cseréje. Mit tudsz nekik mondani?

"Nem nagyon tudok semmit mondani erre. Nem tettek le semmi komolyat az asztalra így nem tudom tisztelni a véleményüket. Nem számít. Próbálok nem figyelni ezekre, mert nem hat meg, amit mondanak."

Milyen brazil játékosokkal játszani? Amióta tart a karriered, mindig Észak-Amerikai profikkal játszottál, mennyivel másabb, mint eddig?

"Sokkal. Máshogy élnek, máshogy játszanak, különbözik a játékfilozófia és tényleg az egész életstílusok teljesen más. Egyelőre viszont ez nem okoz gondot, jól érzem magam, de kicsit nehéz belerázkódni. Mindig vannak prok és kontrák, ezúttal nem lehetek otthon, azokkal akiket igazán szeretek, de ha egy bajnok csapatot akarsz kovácsolni, ezt félre kell, hogy tedd. Szóval ezt csinálom most."

Új IGL-el jöttetek erre a versenyre, de te is voltál már irányító a Cloud9-ban, te is callolsz a meccseken?

"Szerintem, Mirage az egyik legrosszabb pályánk most. Még, ha lefizetnénk az ellenfelünket se tudnánk ott nyerni. Ezen a pályán próbálok beleszólni, mert mielőtt megérkeztem a Cloud9-hoz, ők sem játszottak Mirage-t, de miután elkezdtem beleszólni, hirtelen egyre jobbak és jobbak lettünk, egészen odáig, hogy az egyik legjobb pályánk lett. Próbálok annyit segíteni, amennyit csak tudok, de az irányító dolga, hogy ezt mennyire veszi számításba vagy fogadja el."

Ha már szóba jött a Cloud9, mit gondolsz FNS-ről, jó döntés volt?

"Szerintem FNS megvétele egy rossz ötlet volt. Nincs vele semmi bajom, de az egész életében IGL volt, ha jó lenne, már már megkapta volna valahol az esélyét. Úgy érzem, hogy volt már rá sansza, hogy bizonyítson, de mindig elfutott, szerintem ez sokat mond.

A C9 egy olyan gárda, akik nagyban függnek attól, hogy mennyire játszanak jól. Nem annyira buták, mint amennyire azt hiszik az emberek, így jobban kellett volna tudniuk, hogy mit csinálnak. Egy friss tehetség sokkal kifizetődöbb lett volna."

Ez a verseny is egy kicsit nehézkes volt, de végül csak meglett a playoff, ami azért fejlődés az előző versenyekhez képest. Te is úgy érzed, hogy fejlődtök?

"Igen, látszik, hogy egy kicsit jobbak vagyunk. Az elején túl sokat gondoltunk erről a csapatról és azt hittük, hogy mindig kijutunk a csoportokból, de még meccseket is alig nyertünk. Most úgy álltunk neki a versenynek, hogy mindig a következő meccsre koncentráltunk és nem vettük készpénznek a győzelmet.

Az OpTic ellen az utolsó pálya nem nézett ki jól, de sikerült visszajönnünk. Visszagondolva a meccsre, nem érdemeltük meg a győzelmet. De ugyanezt elmondhatjuk a FaZe-ről is Overpassen. Még mindig rengeteg munka van hátra, de reméljük, kis idővel minden megjavul."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!