Token Druiddal a metapaklik ellen

Token Druiddal a metapaklik ellen

Az érkező nerfek megboríthatják a jelenlegi metát, de a Token Druid vajon nyertesként, vagy vesztesként kerül majd ki belőle? A cikkünkben erre is választ keresünk.

A hamarosan érkező nerfek hatására várhatóan átrendeződik majd a meta. Ennek a mozgolódásnak lehet az egyik nyertese a Token Druid, amiről a cikkünkben láthattok egy részletes bemutatót.

A Druid jelenleg több típussal igyekszik felvenni a versenyt. a Paladinok és Warlockok áradatával. A Spiteful Druid és Taunt Druid, mellett megjelent a Token Druid, a köztudatba főleg Muzzy miatt került be, aki a HCT Americas Summer Playoff versenyen választotta ezt a változatot.

Hogyan is néz ki a deck?

Muzzy versenydeckje

Kód a deckhez: AAECAZICApTSApnTAg5AX/0C5gXEBuQIoM0Ch84CmNICntIC29MChOYC+eYC1+8CAA==

Ritmica ladderdeckje

KreaHS ladderdeckje

Kód a deckhez: AAECAZICAoUImdMCDpjSAvcD5Aj55gLmBZ7SAoTmAv0CQNfvAobBAl+gzQKHzgIA

Első ránézésre rögtön feltűnhet, hogy három fő mechanizmus építi fel a decket: rampelés, laphúzás, board elárasztás + buffolás. Szinte csak spellekből építkezik a Druid, így a fokozatos boardépítésben és a tempo megszerzésében hátrányt szenved, viszont több lehetősége is van hirtelen megfordítani a játék képét.

Stratégia

Fő cél, hogy minél gyorsabban eljussunk 10 manáig és az Ultimate Infestationnel egy jelentőst csapás mérjünk az ellenfélre, majd a kis lényekkel elárasszuk a boardot és a buffokkal végső csapást vigyünk be az ellenfél arcára. A gyorsabb paklik ellen a Spreading Plague tauntjai jelentik a túlélés zálogát, amíg a lassabb paklik ellen az egyértelmű mana- és lapelőny szerepel a Token Druid oldalán, kiegészítve a végtelen kis lénnyel, amelyek eltüntetése nem egyszerű, köszönhetően a Soul of the Forest deathrattle effektjének. A 10. mana elérése után elképesztő kombinációkat lehet előadni, Living Mana + Power of the Wild; Violet Teacher + Wispering Woods + Power of the Wild stb. Ezek rögtön válaszlépésre kényszerítik az ellenfelet, akinek legjobb esetben se a lapjai nincsenek a kezében, se elegendő manája nincs, hogy kijátssza őket.

A deck nem könnyű és ki kell ismerni a lapokat és szinergiákat, hiszen jelenleg hasonló stílusú pakli egyáltalán nem képezi részét a játéknak.

Hátrányok

A silence lapok és effektek teljesen hiányoznak a deckből, így jelenleg a Cube Lock egy szörnyű matchupnak minősül. A nagy lényekre sincs megoldás ezért a 6. körös Spiteful Summoner megtréfálhat minket. Az Even Paladin meg túl erős a Call to Arms miatt, így vele is nehéz felvenni a versenyt. Ezek a deckek viszont mind-mind megkapják a nerfet, így várhatóan a hatékonyságuk és ezzel együtt a népszerűségük is csökkenni fog. További problémát okozhatnak a kevésbé népszerű, de lassabb deckek: Taunt Druid, Odd Warrior, viszont ezek népszerűsége a ladderen elhanyagolható tényezővé minősíti őket.

Előnyök


 A Token Druid a nerfek után erősödő paklik (Spell Hunter, Even Shaman, Control Mage, Control Priest, Tempo Mage és Odd Rogue) ellen is vállalható számokat hoz. Viszonylag olcsó (6000 dust körüli a legyártási költsége) és gyors pakli, ami meglepetést tud okozni bárkinek.

Üde színfoltja lehet ez a régi-új változata a Token Druidnak a ladderen, ha a nerfek megérkeznek és a meta a mostani várakozásoknak megfelelően fog alakulni.

Ti kipróbáltátok már a decket, vagy majd a nerfek után tesztek vele egy próbát? Mi a kedvenc változatotok, és milyen sajátos techlapokat próbálgattok benne?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!