Különös események zajlanak az ázsiai Minor körül

Különös események zajlanak az ázsiai Minor körül

Egy játékos VAC bant kapott, egy csapatnak pedig szabotálták az internet hozzáférését. Mi folyik Kínában...?

Érdekes dolgok történtek tőlünk keletebbre az elmúlt három napban. Először VAC bant kapott a Fierce Tiger egyik játékosa, Kun "LEo" Hou szombaton, majd vasárnap beugróval kijutottak az ázsiai Minorra, ahol egyetlen meccset játszottak, mert több ellenfelük is feladásra kényszerült. A VG.Flash esete azonban jóval tovább megy, mint az e-sport történelem legtöbb internet problémája, ugyanis valószínűsíthetően szándékosan szabotálták hozzáférésüket, -és ezzel együtt a Minor szereplésüket.

A Fierce Tigert szombat délelőtt diszkvalifikálták a CS:GO Asia Championships-ről, miután LEo VAC bant kapott. A Perfect World (a CS:GO kínai disztribútora) nyilatkozatából kiderült, hogy nyomozás indul LEo és csapata ellen, hogy a további visszaéléseket felfedjék. Egyelőre tisztázatlan, hogy korábban is csalt-e, de az már biztos, hogy több Valve eseményen nem találkozunk vele, hiszen végleges kitiltást kapott.

Egy ilyen súlyos csapás után a többiek másnap megpróbáltak lejutnia az ázsiai Minorra, ahol egy ismeretlen játékossal, tbgirllel léptek fel a szerverre. A Valve egyébként azonnali vizsgálatot indított azzal a céllal, hogy kiderítsék, van-e összefüggés közte és LEo között, ugyanis véletlenül a Fierce Tiger egyik játékosát BingYuan "tb" Linek hívják, ami erős gyanúra ad okot. Amennyiben kapcsolatot talál a Valve, úgy természetesen kitiltással és diszkvalifikációval "jutalmazzák" a mutatványt.

A Minor nyílt, online selejtezője is igen érdekesen alakult közben, hiszen több ellenfelük meg sem jelent, így feladások sora után egy csapásra a döntőben találták magukat. A VG.Flash-sel találkoztak itt, vagyis inkább csak találkoztak volna, ugyanis internetproblémák léptek fel a csapatnál. A mai napon mindkét fél hosszasan ecsetelte saját szemszögéből a történéseket a kínai Facebookon, a Weibon. Ezekből kiderül, hogy amint tapasztalták a VG játékosai a hibát, átmentek a szomszédba gépestől mindenestül, ahogyan ez az alábbi videón is látható:

Eközben megérkeztek a szolgáltató emberei is, hogy ellenőrizzék a hirtelen kimaradást. Hamar megtalálták a probléma forrását: valaki kihúzta a kábelt, ami a házon kívülről megy be a lakásba. A technikusok gyors telefon után megtudták, hogy szombaton ismeretlen emberek keresték meg őket, és a lakcím, valamint a hálózat kiosztásáról kértek információkat. Természetesen rendőrségi nyomozás indult az ügyben, de ennél többet nem tudni arról, hogy mi is történt.

Bár a gépeket sikerült átvinni a szomszédba, volt internet is, felmentek a szerverre, de mindhiába. Csak ők öten voltak ott, a Fierce Tigernek nyoma sem volt. Türelmesen vártak, hiszen az adminok egészen délután 4-ig tolták a meccset. Mindeközben eltelt egy óra, az adminok pedig úgy döntöttek 3:57-kor, hogy a szabályok értelmében késés miatt vesztett a VG.Flash, ellenfelüké a Minor hely.

Az ismert történet itt ér véget, nem tudni, hogy mi folyik ott a kommunikációban, -de igazán érthetetlen, hogy egy ilyen extrém körülmény mellett sem voltak elfogadóbbak velük szemben, ráadásul a megbeszéltek ellenére is feladatták a meccset. Sötét napok ezek a kínai Counter-Strike-ban, melyeket remélhetőleg teljes egészében feltár a FACEIT, a Valve, a Perfect World és a rendőrség.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!