Elkap és felfal, a Shudderwock Shaman - Új erőre kapott az archetípus?

A Shudderwock Shaman újra erőre kapott és az első nerf utáni napban rögtön brutális számokat hoz. Nézzük meg közelebbről a decket!

Végre itt vannak a várt nerfek, –és velük együtt megérkezett egy várhatóan új meta kezdete is. Rögtön voltak többen, akik belevágtak a ladderezésbe és a már előre eltervezett deckükkel kényszerítették feladásra az ellenfeleiket.

Ezek közé a játékosok közé tartozik Meati, aki a Shudderwock Shamant alakította át a saját szája íze szerint és brutális győzelmi aránnyal jutott el egészen a top 20 legend helyezésig az európai és az észak-amerikai szerveren is.

Meati Shudderwock Shaman

Deckkód: AAECAaoICt4F88IC08UCnccCyccCnOICq+cCw+oCp+4C7/cCCoEE9QT+BfsMl8ECx8EC68ICm8sC8+cC7/ECAA==

A deck alapkoncepciója a játék korai szakaszában a túlélés; erre szolgálnak a már szokásosnak mondható kártyák, amik Shudderwockkal is szinergizálnak: Saronite Chain Gang, Lifedrinker. A Healing Rain az összes gyors deck ellen kulcsfontosságú, a Lightning Storm és a Volcano főleg a minionokra építő deckekkel (Even Shaman, Odd / Murloc Paladin, Token Druid, Zoolock) szemben nyújt védelmet.


Négy érdekes lapot tartalmaz a pakli, amelyek magyarázatot igényelnek. A Prince Keleseth érkezése főleg a korai szakaszban erősíti a lényeinket, így a tradelést megkönnyíti a gyorsabb deckek ellen. A Zola the Gorgon képességével visszatehetünk a kezünkbe egy kulcsfontosságú lapot (Saronite Chain Gang, Lifedrinker) ezzel is elnyújtva a mérkőzést, illetve control ellen a fix kombót biztosítja nekünk, ha visszavesszük Grumble, WorldShaker segítségével. A Hemet, Jungle Hunter segít abban, hogy minél gyorsabban felhúzzuk a kombó elemeket (Grumble, Worldshaker, Shudderwock). Kalimos, Primal Lord szituációs lap, amivel általában két dolgot szeretnénk: gyógyulni és elpusztítani az ellenfél boardját. Rögtön feltűnhet, hogy a deck drága, hiszen rengeteg legendary lapot használ. További hátrány, hogy a Shudderwock véletlen sorrendben castolja el a battlecry effekteket, így lehet, hogy a Grumble, Worldshaker lesz az első a sorban és nem kapunk vissza egy Shudderwockot sem a kezünkbe. Ezzel a győzelmi esélyeink redukálódnak, de ennek ellenére elképesztően erősnek tűnik a deck.

Az egyik legjobb magyar játékos PenhaDani is ezt a decket választotta, –és egy nagyszerű 13-2-es runnal ütötte ki a legend rankot.

Mindenkinek ajánlott a deck, ha rendelkeztek a legyártásához szükséges dustkerettel. Élvezetes, izgalmas és kihívásokkal teli a pakli, amely vélhetően még sokáig szerepelhet a legjobbak között.

Ti kipróbáltátok már a Shudderwock Shamant? Esetleg más paklikkal játszotok most a ladderen? Osszátok meg velünk kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!