"Lehet, hogy már holnap, de az is lehet, hogy csak két hónap múlva tér vissza Olof" Karrigan

A FaZe irányítójával készített interjút a HLTV Olofmeister sorsáról és Astralis dominanciájáról.

Az EPL 2018-as döntője egy könnyed Astralis győzelemmel ért véget. A FaZe pont ellenük esett ki, így annyira nem búslakodhattak, hiszen szinte előrehozott döntőt játszott a két gárda. A probléma csak ott volt, hogy ezen a két pályán összesen 9 kört tudott elhozni a FaZe, ami annyira már nem biztató. Részben erről a mérkőzésről kérdezték karrigant, de emellett beszélt az Astralis sikeréről és Olof helyzetéről is.

Kezdjük rögtön a közepén! Az elődöntő egy igazi stomp volt, nem nagyon lehet ezt másnak hívni, mesélj kicsit erről a mérkőzésről.

"Jól kezdtük a meccset, hiszen megnyertük az első két fegyveres kört T-ben, Mirage-on. Ezután viszont hirtelen kiestünk a ritmusból. Az Astralis ebben nagyon jó, és most sikerrel is jártak. Volt egy kör, ahol CZ-t próbáltam menteni armor nélkül és sikerült is kihozni egy CZ-t, fegyverekkel együtt. Úgy gondolom, hogy ezt az Astralis is jól tudta, hogy kimozdítottak minket a komfort zónánkból. Ettől függetlenül sokkal jobban játszottak, mint mi azon a napon. Nem lehet sok minden mást hozzáfűzni. Tanulnunk kell a hibáinkból, de ez egy olyan nap volt, ahol semmi nem akart összejönni."

Mit gondolsz a jelenlegi Astralis-ról? Az IEM Sydney kivételével végig dominálják az elmúlt pár hónapot. Miért vannak ennyivel előrébb, mint bárki más?

"Természetesen azért, mert jelenleg ők játsszák a legjobb CS-t, de ilyet még tavaly sem láttam. Az is hozzájárul a sikerhez, hogy a többi csapat egy kicsit leeresztett, az Astralis pedig folyamatosan fejlődik, míg mi elvesztettük Olofot és még mindig próbálunk hozzászokni Xizthez. Szerintem ez a két dolog az Astralis sikerének a kulcsa."

Ettől függetlenül, szerintem nagyon taktikusan játszanak és ez jól is működik nekik. Nagyon magabiztosak abban, amit csinálnak és minden passzol hozzájuk. De azt mindenki tudja, hogy ezt nehéz hosszútávon folytatni, ha az ellenfelek rájönnek a taktikára. Még egy apróság, a Dust2 is közrejátszott, hiszen alig játszottak Cobble-t, a D2 pedig fekszik nekik. Összegezve a dolgokat inkább három oka van a sikernek: Dust2, a többi csapat rossz teljesítménye és az, hogy nagyon, nagyon jó CS-t játszanak a srácok."

Körülbelül 2-3 hónap múlva elkezdődik a Major, mik a célok addig Xizt-tel?

"Perpillanat, szeretnénk koncentrálni arra, hogy megnyerjük a Grand Slamet. Azt hiszem még egy esélyünk van megszerezni, így muszáj lesz elhozni az aranyérmet a Belo Horizonte-n is. Emellett ki kéne találni, hogy hogyan akarunk játszani. Mint azt említettem, meghatározatlan ideig van velünk Xizt, lehet, hogy már holnap visszatér Olof, de az is lehet, hogy csak két hónap múlva."

Szóval, tényleg nem tudjátok mikor jön vissza Olof?

"Most már sokkal többet tudunk. Reméljük, hamarosan elmondhatjuk a rajongóknak is. Még várnunk kell és majd meglátjuk. Amikor úgy érzi, hogy készen áll, akkor visszavesszük a csapatba. Xizt jól játszik és örülünk neki, hogy végre nyertünk egy tornát idén. 2018 eddig egy nagyon jó év nekünk."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!