Nerfen innen-Nerfen túl: Melyik paklik indultak meg az utóbbi pár napban?

Nerfen innen-Nerfen túl: Melyik paklik indultak meg az utóbbi pár napban?

A változások után sem áll meg az élet: elhoztuk nektek azokat a paklikat, amiket még most is érdemes használni.

Három napja végre az elő szerverre is bekerültek a közösség által régóta várt nerfek, amelyek ahogyan az várható volt, jócskán felforgatták a metát. El is hoztunk nektek pár nerf-biztos paklit, amik ebben a feje tetejére állított időszakban, jobban teljesítenek, mint ahogyan azt várni lehetett. Azonban ezeket a listákat is egy csipet kritikával kell kezelni, mivel ilyen rövid idő alatt nem tud újra egyensúlyba kerülni a meta, általában erre 1-2 hetet várni kell a változásokat követően.

Odd Paladin

Kód: AAECAZ8FBEaiAqcFnvgCDfEF9QX5CpvCAuvCAoPHArjHAuPLApXOAvvTAtHhAtblArXmAgA=

Le az Even-el, inkább adjatok helyet az Odd Paladinnak! Aaz a furcsa helyzet állhatott elő, hogy a most bemutatott pakli, majdnem 100%-ban megegyezik a változtatások előttivel! Ennek az az oka, hogy régebben sem volt olyan rossz ez a deck, csak a többi Paladin archetípus, az Evennel az élen, letaszította a kedvelt paklik trónjáról. Most azonban újra rivaldafénybe kerülhet és megmutathatja, hogy mit is tud igazán!

Murloc Paladin

Kód: AAECAZ8FBsUD8gWvB7nBAoPHAtHhAgzbA6cFpwixCLPBAp3CArHCArjHAuPLAvjSAtblAt6CAwA=

Egy másik Paladin deck is túlélte a sokak által rettegett változtatásokat, ez pedig nem más, mint a Murloc Paladin. Amíg a 4 mana Call to Arms nagyon erősnek bizonyult ebben az összeállításban, addig 5 manáért sem olyan rossz, így megőrizhette helyét a listában. A negyedik kört pedig nem olyan nehéz kitölteni, esetleg egy Blessing of Kings-el vagy egy Gentle Megasaur-al máris meg lehet oldani a problémát. A Murloc Paladin erőssége a snowballban rejlik, a lények magukban annyira nem erősek, inkább fejlesztésükre érdemes koncentrálni a meccsek során. 

Even Shaman

Kód: AAECAaoICiCZAqsGrMIC88ICws4Cq+cCp+4CnvACzfQCCr0B/gXZB/AHm8sC6uYClugC9uwClO8CsPACAA==

Az Even Shaman már a nerfek előtt nagyon életerős archetípusnak bizonyult és a mostani statisztikái alapján úgy tűnik, hogy méltán kiérdemelheti a legerősebb pakli címet, a változtatások után. A pakli fő problémáját a kevés AoE sebzés jelenti, így erről az oldalról könnyedén meg lehet fogni. Meglepő módon Hagatha a pakli fontos és hasznos eszközévé nőtte ki magát, mivel egy kis AoE sebzést azért biztosít a kijátszását követően, ezzel megfogva az Aggro paklikat, de a kontrollosabb paklik ellen is nagy hasznát vehetik a játékosok.

Miracle Rogue

Kód: AAECAaIHArICrwQOtAGMAs0DvQSbBYgHpAfdCIYJgcIC68IC3NEC2+MCpu8CAA==

Minden egyes kiegészítő/nerf megjelenése után van egy rövidke időszak, amikor a Miracle Rogue újra megjelenik a kedvelt paklik között. A Rogue ezen archetípusának legnagyobb ellensége az agresszió, így ha sikerül olyan deck-et megalkotnod, amivel gyorsan ki tudod végezni az ellenfeled, akkor nem kell félned tőle sem. A mostani Miracle fontos alkotó eleme kétség kívül a Fal'dorei Strider, ahol a 4/4-es lények nagyon nagy tempó előnyt tudnak neked biztosítani a játék során. De ha esetleg nem úgy menne a mérkőzés ahogyan azt te elképzelted, akkor egy Backstab, Sap vagy Eviscerate könnyedén megoldhatja a problémádat.

Odd Rogue

Kód: AAECAaIHBKICrwTKywKe+AINjALLA9QF9QXdCIHCAp/CAuvCAsrDAtHhAovlAqbvAsf4AgA=

Nem tudjuk hogyan és miként, de az Odd Rogue játékosok nagyon elszaporodtak az elmúlt időszakban. Nemsokára már a legjobb nerf utáni Aggro pakli címére is könnyedén benevezhetne. A pakli ereje nyilvánvalóan a 2/2-es hősképességben rejlik, amit a játék korai és középső szakaszában ajánlatos inkább a pást letakarítására használni. Egyedül talán a Sap és az Eviscerate hiányzik belőle, amik igen erős tempó fenntartó eszközök, viszont biztosak vagyunk benne, hogy Baku képessége mindezekért kárpótolja a merész játékosokat.

Spell Hunter


Kód: AAECAR8C6dIChtMCDo0BqAK1A4cEyQTtBpcI2wn+DN3SAt/SAuPSAuHjAurjAgA=

A Spell Hunter még a Kobolds & Catacombs vége felé igen kedvelt archetípusnak számított, a Barnes-Y'Shaarj kombináció miatt, a rotáción után azonban könnyes búcsút kellett intenie nekik. De nincs ok az aggodalomra, mivel ez a kombináció általában a hosszabb meccsek alkalmával jelentett előnyt, de a gyors lefolyású mérkőzésekre nem volt nagy hatással. Így történhetett meg az, hogy most, a nerf után újra emelkedett a népszerűsége a korai leszedésnek, fegyvereknek és Deathstalker Rexxar-nak köszönhetően. 

Cube Taunt Druid

Kód: AAECAZICBofOAsLOApTSAq/TAvHqAr/yAgxAX+kBxAbkCMrDAsnHApjSAp7SAovhAoTmAo3wAgA=

Ez nem az első próbálkozása a Taunt Druid-nak a Witchwood alatt, viszont úgy tűnik, hogy ez végre sikeres lehet. Hadronox igaz nagyon lassú kártyának bizonyult, de mi van akkor, hogy ha egy Naturalize után visszaidézheted 3 manáért? Igen beismerjük, hogy a Witching Hour az, ami ezt a paklit játszhatóvá tette. A Cube pedig még egy kis csalafintaságot csenhet a paklidban, amellyel hatásosabban védekezhetsz a teljes pásttakarítások ellen. 

Midrange Token Druid

Kód: AAECAZICAoUImdMCDkBf/QL3A+YF5AiGwQKgzQKHzgKY0gKe0gKE5gL55gLX7wIA

Ez a pakli igazi meglepetésnek számít sikerességét tekintve. A lista lényege ugyanis nagyon egyszerű. A már jól megszokott ramp, leszedés és kártya húzás mellett két típusú lap kapott még helyet a deckben, az első fajta a pást elárasztását segítik elő, míg a második a már elárasztott pást fejlesztését szolgálják. Igaz, hogy egy csomó 1/1-es minion nem olyan félelmetes ellenfeled számára, viszont egy Sevage Roar és Branching Paths kombinációval az 5 sebzés hamar 27-re ugrik.

Even Warlock

Kód: AAECAf0GBvIFzAjCzgKX0wLY5wLN9AIMigGZAvsGtgfhB40I58sC8dAC/dACiNIC2OUC6uYCAA==

Ezt a paklit akár egy egyszerű Handlocknak is nevezhetjük, hiszen ez az, ami egy ideje a legközelebb került a fogalomhoz. A már az első körben elnyomható hősképességből pedig csak úgy árad a harmadik körös Mountain Giant lehetősége, amitől erősebb kör talán nincs is jelenleg a játékban. A másik fontos eleme a paklinak az, hogy nem veszítesz annyi tempó előnyt a hősképesség használatakor, mivel az még mindig 1 manával kevesebb a megszokottnál. 

KÖVSS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!