Újra fellángolhat a Secret Paladin?

Újra fellángolhat a Secret Paladin?

A Secret Paladin népszerűsége alacsony, –nem úgy a győzelmi aránya, ami az egyik legmagasabb a mezőnyben. Vajon újra stabil résztvevője lehet a standard metának?

A Paladin kezd felkapaszkodni az összesített győzelmi rangsorban (51,1 %-kal a második helyen tanyázik), és ebből –ha nem is döntően– de kiveszi részét a Secret Paladin változat, amely elég szép számokat hoz jelenleg a ladderen.

Sokakban rögtön felszínre törhetnek a rég elfeledett rémes emlékek, amik a Secret Paladin korszakához kapcsolódnak. A Mysterious Challenger álmatlan éjszakákat okozott szinte mindenkinek 2015 augusztusától körülbelül fél éven keresztül. A mostani standard metában jelenleg nem kell számítani arra, hogy a Secret Paladin Dr. 1-től Dr. 8-ig előadja a teljes fiesztát, de azért meglepetéseket bőven tartogathat a pakli. Nézzük is meg közelebbről.

Kód: AAECAZ8FBPIF9QW5wQKDxwINjAGeAcgEpwXZB7EIs8ECuMcC48sC+NIC0eEC1uUCrfICAA==

A deck 4000 dust körüli gyártási költségével az olcsóbb kategóriába sorolható főleg, hogy Sunkeeper Tarim és a Call to Arms kötelező volt a legtöbb Paladin pakliba, így nem kell pluszban legyártani ezeket a kártyákat. A managörbe alapján rögtön feltűnhet, hogy egy gyors és agresszív paklival állunk szemben, ami igyekszik 6-8 kör alatt lerendezni a mérkőzést. A szinergiák miatt nincs értelme Baku, the Mooneater képességével kombózni a decket, hiszen nem a Silver Hand Recruitokra építkezik a pakli.

Mulligan: A pakli típusából is adódik, hogy az elsődleges prioritás a Secretkeeper, amit nagyon gyorsan felbuffolhatunk a secretek segítségével. További kötelezően tartandó lapok az Argent Squire és a Righteous Protector. Ha ezek közül az 1 dropok közül megkaptuk valamelyiket, akkor nyugodtan tartani lehet a Hydrologistet és a Knife Jugglert, ami egy jó második körös játékként szolgálhat. A Call to Arms nerf miatt a lapot ajánlott lekeverni a mulligan során, hiszen az 5. körig csak a helyet foglalja a kezünkben. A Bellringer Sentry effektje miatt csak 1 secretet érdemes keresnünk, azt is csak akkor, ha a Secretkeepert rögtön megkaptuk a kezünkbe.

Játékstílus és stratégia: A Secretkeepert minél hamarabb fel kell buffolni és az olcsó lényekkel és secretekkel el kell vennünk a tempot. A kezünk kiürítésétől nem szabad félni, hiszen a két Divine Favor megfelelő utánpótlást biztosíthat a számunkra. A folyamatosan a javunkra eldőlő cseréket megkönnyíti, ha az Unindentified Maullal minél több lényt buffolunk és a Redemptiont a divine shieldes lényekkel kombózzuk. A Sunkeeper Tarim és a Vinecleaver a végső csapás beviteléhez szükséges, hiszen más esélyünk a játék későbbi szakaszában nincs igazán.

Miért erős a pakli?

A meglepetés erejével csaphatunk le az ellenfélre, hiszen ki számítana Secret Paladinra 2018-ban? Gyors és agresszív deck, a mulligan stratégiákat kell igazán csak elsajátítani, utána már játszatja magát a pakli. Igazán rossz ellenfele nincs, a népszerűbb paklik közül csak az Even Shaman és a Control Priest, amik borsot törhetnek az orrunk alá.

Miért gyenge a pakli?

A pakli nagyon nagy mértékben támaszkodik a Secretkeeperre, így ha az nincs ott a játék elején a kezünkben, rengeteg értéket vesztünk vele. A Divine Favorök felhúzása kulcsfontosságú, szinte annyira mint a Tempo Mage esetében az Aluneth. Lapok nélkül a topdeckekben sem bízhatunk igazán, mert főleg 1-2-3 manás lapok vannak a paklinkban. A mulligan nehéz és ki kell ismerni, ameddig ebben bizonytalanok vagyunk, a győzelmek is kisebb számban landolnak majd a mi oldalunkon.

Végezetül csak pár statisztikai adatot sorolnék fel, ami alapján eldönthetitek, hogy tesztek-e egy próbát a deckkel. Rank 20 és rank 11 között 59 %-os winratet produkál a pakli a Hearthstone Meta Stats szerint. Magasabb rankokon viszont redukálódik a győzelmi százaléka és nagyjából egy 48-50 %-ot tudnak vele elérni a játékosok. Az egész ladderre vetítve a HSreplay statisztikái alapján 56 %-ot hoz a Secret Paladin, ami összességben a legjobbak közé repíti ezt a Paladin típust.

Ti kipróbáltátok már standardban a Secret Paladint? Szerintetek van létjogosultsága a Mysterious Challenger nélkül ennek a típusnak?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!