Egyensúlyba kerül a versenymeta is? - Jól néz ki a kínai Titanar paklifelhozatala

Ahogy az várható volt, a nerfek a profi világot is felrázták. A kínai versenyen minden kaszt szerepet kapott a paklilistákon, és a kasztok között még viszonylagos egyensúly is van, –a népszerűséget tekintve.

Nagyjából egy héttel ezelőtt megérkezett a Witchwood nagy frissítése, ahol meglepő módon egyetlen lapot sem gyengítettek a mostani kiegészítőből. Ehelyett a többi Standard szereplő szárnyit szegték meg egy picit. Ennek hatására egy picit megint olyan a ladder, mint egy kiegészítő kijövetelkor. Kicsit mindenki próbálkozik és kísérletezik, a ladderen igazán nem lehet tudni, hogy mi jön szembe. Azonkívül, hogy van egy gondolatunk arról, hogy milyen használható metapaklik vannak most akárhol jöhet egy olyan kreálmány, amiről még nem is hallottunk. Személy szerint nekem mindig ez a kedvenc időszakom, mert nem bosszankodok állandóan, hogy "már megint egy Even Pala". Ennek hatása pedig a profi versenyek is felpörögnek picit és ez történik most a kínai Titanaron is. Régen láttunk ennyi archetípust egy rakáson.

Paklistatisztikák és kárták

Kezdésnek, ilyen relatíve 'kiegyensúlyozott' kaszt felhozatalt rég láttam. Jó, most feljöhetnek, hogy azért a Shaman nem túl durva, illetve a Mage kicsit elhúzott. De egy kilenc 'szereplős' játékot nem lehet a végletekig balanszba hozni. 

Az archetípusok rész már sokkal érdekesebb. Két kaszt kivételével, mindenkinél legalább kettő féle deck van jelen, sőt a három sem túl ritka. Még látszik az, hogy mindenki próbálkozik és igazán senki nem tudja, hogy mi az a mix, ami a legjobb lehet. 

Legendary

Epic

Rare

A lapok tekintetében pedig megint csak érdekes, hogy a legnépszerűbb példányok a neutral lapok közül kerülnek ki. Persze egy ilyen diverz felállás láttán ez nem annyira meglepő.

Végül pedig a az utolsó képre kattintva mind a 16 játékos pakliját megnézhetitek.

KÖVSS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!