Az ESEA kétezer dollárt fizet minden profi játékosnak, hogy ne a FACEIT-en játszanak

Az ESEA kétezer dollárt fizet minden profi játékosnak, hogy ne a FACEIT-en játszanak

Már Amerikában sem annyira népszerű az ESEA, így most egy nem túl 'elegáns' módszerhez nyúltak.

Don Haci, a CS:GO közösség főállású trollja szerint az ESEA nemes egyszerűséggel kétezer dollárt fizet minden olyan profi játékosnak havonta, akik inkább az ő platformjukat választják a FACEIT helyett. Emellett pedig egy titoktartási szerződést is aláíratnak velük:

Sűrűn viccelődött már (és vert át...) rengeteg embert Don Haci, de azt be kell látni: egy ekkora hazugság már neki is sok lenne, és komoly bajba is keveredhetne, így valószínűleg ezúttal igazat mond. Márpedig ha ez igaz, akkor az ESEA tényleg hatalmas slamasztikában van, és most még nagyobba keverte magát. Ezt igazolhatja JW tweetje is, aki ugyanúgy tud erről a helyzetről.

Szinte biztos vagyok benne, hogy ez sajnos legális, de az biztos, hogy erkölcsileg kritikán aluli, ami sok játékost eltántoríthat attól, hogy az ESEA kliensével játsszon. Idáig persze hosszú út vezetett, hiszen a FACEIT koránt sem volt ennyire népszerű, de miközben az ESEA botrányt botrányra halmozott, a FACEIT szépen kinőtte magát. Egészen odáig, hogy idén már az amerikai játékosok nagy részét is átvonzotta a FACEIT. Ez persze nem csak legális és erkölcsi problémákat vet fel, de sok fiatal tehetség a könnyű pénzért inkább az ESEA-t választaná a FACEIT helyett, ami biztosan sokat rontana a feltörekvő tehetségek kinevelésében.

Természetesen vannak olyan játékosok is, akik védik ezt a finoman szólva is érdekes próbálkozást:

Jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy az ESEA teljesen kétségbe van esve, és ez már az utolsó utáni próbálkozás arra, hogy több játékost szerezzenek. Ennek valószínűleg lesznek még komolyabb következményei, és szinte biztos vagyok abban, hogy ennek Richard Lewis is utána néz majd. Ha bővebb információkat vagy hivatalos közleményt kapunk azt nálunk is elolvashatjátok! 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!