Riport: KQLY hamarosan visszatér?

Riport: KQLY hamarosan visszatér?

A híres ex-csaló új projektbe vág egy másik, volt profi játékossal.

2014 Novembere szerintem minden Counter-Strike rajongónak beleégett már a fejébe, ugyanis ekkor történt meg az egykori Titan játékossal, Hovik "KQLY" Tovmassiannal az a kellemetlen dolog, amitől minden profi játékos fél; VAC bant kapott. Ezután megindult a zuhanórepülés, Hovik karrierje kettétört, majd a szervezet is bejelentette, hogy feloszlik a CS:GO csapatuk. Tehát KQLY nem csak magát, de a társait is kellemetlen helyzetbe hozta.

A botrány nem sokkal a 2014-es Kölni ESL One Major után tört ki, ahol is egy eléggé kétes megmozdulással sikeresen felhívta magára a figyelmet. Hogy ez csalás volt, vagy szerencse, mindenki döntse el maga, de egy biztos, nem egy hétköznapi akció volt, íme:

2017 Márciusában még azt nyilatkozta:

„0,1% az esély arra, hogy valaha is visszatérek a Counter Strike-hoz.”

2017 Szeptemberében azonban sikerült meggyőzni; újra egeret ragadott egy francia szervezet, a Vexed Gaming színeiben.

Azóta történtek dolgok, bár sok vizet nem zavart, ugyanis sajnálatos módon árnyéka önmagának. Hiába tért vissza, hiába van olyan csapat, ami szívesen látja a csalási botránya ellenére is, az átütő sikert nem hozta meg semmi. Most azonban KQLY egy Twitter bejegyzésében említette meg, hogy egy nagy projektet terveznek egy korábbi profi CS 1.6 és CS:GO játékossal, Michael "HaRts" Zanattaval, ami eléggé megosztóan érintette a CS:GO közösséget. A rengeteg utálkozó komment ellenére azért akadnak még szép számmal támogatói a francia játékosnak. Reméljük inkább az ő megjegyzéseikre ad.

Egyébként a bejegyzés alatt Adil "ScreaM" Benrlitom csipkelődött kicsit vele, illetve az egyik kommentre reagált is, miszerint az ő helyére fog menni KQLY az EnVyUs-ba, Adil szerint nem is lenne meglepő. Bár ennek valószínűsége igen alacsony, hiszen egy ilyen szervezet biztosan nem kockáztatná meg, hogy egy ex-csaló miatt ne indulhassanak az ESL és a DreamHack tornákon kívül sehol máshol.

Az emberek megbocsátanak, de nem felejtenek, –tartja a mondás. A kérdés inkább az, hogy tud-e KQLY újra tiszta lelkiismerettel profi játékossá válni, hiszen nem igazán tud a CS:GO történelem olyan játékost, aki azután, hogy lebukott csalással, újra régi fényében tündökölne. Szerintetek mi lesz ebből?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!