Már csak egy magyar legény maradt talpon a délkelet-európai bajnokságon - gejmzilla interjú

Már csak egy magyar legény maradt talpon a délkelet-európai bajnokságon - gejmzilla interjú

Az ismert magyar csapatok kiestek, viszont maradt még magyar érdekeltség!

A délkelet-európai bajnokság hetedik szezonjának egyetlen selejtezőjéből sem került ki győztesen egyik ismert magyar csapat sem. Semmi okunk a szomorúságra azonban, ugyanis lesz magyar résztvevő a továbbiakban is. Külföldön élő magyarként, Atif 'gejmzilla' Mustafa a KlikTech csapatával kvalifikálta magát a csoportkörbe, mint a verseny utolsó magyar résztvevőjét.

Korábban találkozhattunk már a neveddel, de kérlek mutatkozz be azoknak, akik esetleg nem ismernének!

Atif Mustafanak hívnak, játékosnevem gejmzilla, félig magyar, félig pedig albán vagyok. Múltam nagy vonalakban: 2004-ben kezdtem 1.6-tal a játékot, majd a cserediák program miatt 5 évet kihagytam, és 2014-ben tértem vissza a játékhoz. Eleinte elkezdtem újra a barátaimmal 1.6-ozni, azután áttértünk a CS:GO-ra, onnantól nem volt nagy szünetem.

A steam profilodon jól látszik, hogy sok impozáns névvel játszottál már együtt, köztük ISSA-val a jelenlegi HR legjobbjával. Hogyan alakult ennyire szövevényesen a CS karriered?

Szóval, ahogy említettem, 2014-től játszok CS:GO-val, első évben csak mm/faceit, a karrierem kis csapatokban kezdődött, mint szinte mindenkinek. Utána jött egy kisebb áttörés, egy mix csapattal bejutottam egy GO:CL Closed kvalira, azután úgymond "figyelt" fel rám az első félprofi csapatom, a Preparation managere, így sikerült összerakni a neix, tower, Sayf, gejmzilla négyest, ezután hívtuk be ISSAA-t ötödiknek. Működött a csapat, sok kisebb kvalira bejutottunk, de sajnos családi okok miatt nem tudtam folytatni a CS-t, így hát leléptem a teamből, illetve a CS-t is offoltam egy kisebb időre. Újbóli visszatérésem után főleg magyar csapatokkal próbáltam játszani, itt megemlíteném a n0rg-ot, amivel lejutottunk a 2017-es budapesti Lenovo kupa offline döntőjére, illetve a positive vibe$-t, amivel ICL40-en értünk el egy 3. helyezést, de sajnos nem jött össze az igazi áttörés. Mostani csapatommal a legutóbbi DreamHack Austin kvalin pedig bejutottunk a Closed kvaliba, jelenleg ez az a felállás, amivel tovább fogunk játszani.

Forrás: hltv.org

Mindezen eredmények ellenére, a magyar CS közösségbe mégsem vagy annyira beágyazva. Van ennek valamilyen különösebb oka?

Nem játszottam sok magyar félprofi/profi játékossal/csapattal. Az én álláspontom az, hogyha egy csapat elakar érni valamit az egyik legfontosabb dolog az, hogy érezd jól magad, főleg ez alapján raktam össze a játékosokat a magyar csapataimhoz, szóval a viszonyomat a magyar közösséggel átlagosnak mondanám.

Mik a távlati terveid a CS-vel? Van esetleg arra indíttatásod, hogy újra magyar csapatban játssz?

Rengeteg időm van játszani mostanság, sok mindent el akarok érni. Hosszútávú terveim között van a nagyobb LAN-okra való lejutás és eredményes szereplés, remélhetőleg a mostani SEC-en ez össze is fog jönni (még akkor is, ha ennek a szezonnak nem lesz offline döntője). Természetesen, ha jönne egy jó ajánlat egy magyar csapattól, biztosan megfontolnám.

A jelenlegi csapatoddal eléggé magabiztosan hoztátok az utolsó selejtezőt. Milyenek a játékban és azon kívül?

Egyébként nagyon kevés időnk volt gyakorolni, nem voltak megbeszélt dolgok, szóval mindenkinek az individuális skill-jére alapoztunk, főleg kontakt köröket játszottunk, néhány szükségek gyors körrel. Két játékosunk még mindig nagyon fiatal, nekik sokat kell még fejlődniük, főleg fejben. Nagyon jó a összhang a csapatban, mindenki nyerni akar, mindenki maximálisan odateszi magát, a hangulat pedig játékon belül és kívül is rendkívül jó.

Most már te vagy az egyetlen, akiért a magyar szurkolók izgulhatnak a Délkelet-európai bajnokságon. Mit gondolsz, miért nem sikerült más magyar csapatoknak kvalifikálniuk?

Sajnos nem látok bele a magyar csapatok problémáiba. Én személy szerint a mentalitásbeli problémákra gondolok, de ha elkötelezettek arra, hogy ezeket kijavítsák, akkor jó esélye van a magyaroknak bármilyen selejtezőn vagy kupán.

Mit üzennél a magyar szurkolóknak, akik a SEC alatt követni fogják a játékodat?

Köszönöm szépen a szurkolóknak a támogatást! :)

Forrás: https://play.eslgaming.com

A KlikTech illetve gejmzilla következő mérkőzése kedden 17 órától várható, –aki szeretné megnézni a játékukat, az megteheti a SEC hivatalos magyar közvetítésén!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!