A pro100 játékosa Overwatch bant kapott a CIS Minor előtt

A pro100 játékosa Overwatch bant kapott a CIS Minor előtt

Ennél jobbkor nem is jöhetett volna Flarichnak az eltiltás.

Egy ideje már megtanulhattuk, hogy sokszor a profi játékosok sem szentek. Az esetek nagy részében viszont nem a VAC, hanem az Őrség kapja el őket, amikor valami olyat tennének, amit nem szabad. Ilyen az egyszerű MM trollkodás, ami nem zavarja őket, hiszen leginkább a FACEIT platformján játszanak, vagy éppen a griefelés, amikor saját csapattársukat sebzik meg és akadályozzák őket az értelmes játékban. Valószínűleg Flarich-nak is hasonló bűne lehetett, de előfordulhat, hogy csak a kiváló játéka miatt kapott reportokat, mivel az esetet megtekintő játékos azt hitte, hogy csal. Pár bennfentes szerint viszont, egyszerűen afkolt és egy kicsit toxic volt.

Ez jelenleg azt jelenti, hogy nem vehet részt a június elsején induló kvalin, hiszen július harmadikáig letiltották a fiókját. Szerencséjére az OW bant másképpen kezeli a Valve, mintha egy VAC-ot kapott volna Flarich, így előfordulhat, hogy elengedik ezt a bant, de semmiféleképpen sem próbálkozhat más felhasználóval, hiszen akkor instant kitiltják. A legrosszabb az egészben, hogy a pro100-nak bőven van esélye bejutni a Minorra, hiszen a zárt kvalin 16 csapatából 8 bejut a hivatalos CIS Minorra.

A legnagyobb kérdés viszont az, hogy vajon megengedheti-e magának egy profi játékos, hogy ilyen badarságok miatt kockáztasson néhány versenyt? A válasz elég egyszerű, hiszen ezt a Valve és szervezet döntheti el, hogy nekik belefér-e az, hogy valaki nem profihoz méltóan viselkedik. Egy-egy ilyen baki akár komolyabb tornákat is elronthat egy gárdának, így nem igazán bölcs dolog afkolni vagy valami más úton-módon összeszedni egy OW bant.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

  

Kövess Minket!