Bemutatkozik a Days Gone

Bemutatkozik a Days Gone

Egy vadiúj cím, ami rengeteg meglepetést tartogat.

A mai játékiparban igazán nehéz olyan új játékkal előrukkolni, ami egyből megragadja az emberek figyelmét. Szerencsére azért vannak még olyan darabok, amik képesek erre, például a Days Gone, ami a Bend Studio gyermekeként tovább erősítheti a már eddig is impozáns PlayStation exkluzívok sorát. 


Egy olyan nyílt világba fogunk ellátogatni, amin úrrá lett az őrület, a kegyetlenség és egyúttal a félelem is, –amik közül utóbbit a temérdek élőhalott és a rosszindulatú túlélők egyaránt táplálják. Lesz viszont egy menő motorunk, amire felpattanva gyakorlatilag bárhova el tudunk majd jutni, amire szükségünk is lesz, hiszen a sorban érkező feladatok megoldása közben nagy utat fogunk bejárni. 

A történet szerint két év telt el egy világméretű zombijárvány óta, ami alaposan megtizedelte a lakosságot, és csak egy maréknyi túlélő maradt a rengeteg zombival szemben. Ennek fényében nem meglepő, hogy ebben az akciójátékban a hangsúly a túlélésen van, amit ráadásul minimális erőforrások birtokában kell majd megoldanunk. 


Az általunk alakított főszereplő Deacon St. John lesz, aki nem mellesleg egy fejvadász és munkaköri leírásából adódóan szereti a skalpokat gyűjtögetni. Feladataink igencsak szerteágazók lesznek, amik megoldása során egyfajta érzelmi hullámvasúton fogunk keresztülmenni

Last of Us-szal ellentétben itt tömegesen megjelenő élőhalottakkal fogunk szemben állni, –így a legyilkolásuk sokszor szóba se jöhet, inkább azt kell majd kitalálnunk, hogy hogyan tudunk megszökni előlük. Éppen ezért sokszor szükségünk lesz a lélekjelenlétünkre, valamint szürkeállományunk megtornáztatására is, különben hamar a töltőképernyő előtt találhatjuk magunkat. 


Az időjárással viszont sokszor meg kell majd küzdenünk, hiszen jelentős hatással lesz a játékmenetre. Például, ha leesik a hó, akkor sokkal nehezebb lesz a motorunkkal való közlekedés, –ezért ilyenkor óvatosan araszolva tudunk majd előrehaladni. Ha pedig az eső kezd el szakadni, akkor az elnyomja a lépteink hangját, így sokkal merészebben lehet majd lopakodó üzemmódra kapcsolni. 

A posztapokaliptikus címbe a megfelelő minőségű történetmesélés érdekében rengeteg átvezető jelenetet tesznek a készítők, ami a pletykák szerint több órát is fel fog ölelni. Eredetileg egyébként már idén megjelent volna a játék, de a fejlesztőcsapat a premiert 2019-re halasztotta. Ez nem is volna akkora baj, hiszen szeretnénk, hogy a minimum 30 órát felölelő játékidő a lehető legélvezetesebben telhessen.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!