"Nem tervezem, hogy valaha visszatérek a WoT e-sporthoz" - Mailand interjú

Legújabb interjúnkban Milan 'Mailand' Süß, az európai szerver egyik top játékosa –és egyúttal legnépszerűbb német streamere– válaszolt kérdéseinkre.

Milan 'Mailand' Süß az egyik legeredményesebb német World of Tanks játékos és streamer, aki karrierjét a Wargaming League-ben kezdte, –de legtöbben valószínűleg az élő adásait ismerhetitek. Interjúnkban a kezdetekről, a WoT-os karrierjéről és néhány egyéb érdekességről kérdeztük.

Mikor és miért kezdtél el a World of Tanks-szel játszani?

A WoT-ot 2011-ben kezdtem, röviddel a játék indulása után. Korábban Call of Duty játékokkal játszottam, főként a CoD2-vel, ezért keltették fel a kíváncsiságomat a WoT 2. világháborús tankjai.

Mi volt a legemlékezetesebb élményed a WoT-ban és miért?

A legemlékezetesebb pillanatom az volt, amikor először szereztem meg az Object 260-ra a harmadik kiválóságjelet az európai szerveren, ami az eddigi legnehezebb kihívás volt számomra a játékban. E-sport tekintetében pedig egyértelműen a moszkvai világbajnokságon való részvétel.

Mesélnél a World of Tanks karrieredről? Mi volt a legnagyobb sikered? Ha újrakezdhetnéd, akkor másként csinálnál valamit?

Egy rossz laptoppal és mobilnettel kezdtem el játszani, ezért a játékom eleinte nagyon laggolt és a pingem is magas volt. Nem sokkal később csatlakoztam az Odem Mortis-hoz  –a legjobb német klánhoz–, ahol első CW tapasztalataimat szereztem. Ugyanebben az időben a német és nemzetközi ESL 3on3 és 5on5 bajnokságokat játszottam, ahol rendszerint jó eredménnyel zártunk.

Hamarosan szerettem volna kipróbálni magam a nemzetközi elittel, és eldöntöttem, hogy csatlakozom a FAME-hez, ahol sok kláneseményen vettem részt, és sok játékost ismertem meg a nemzetközi profi szcénából. 2015 végén csatlakoztam a PENTA-hoz, és velük végigjátszottam első Gold League szezonomat. Ezzel egy időben kezdtem el streamelni is. Miután a PENTA 2016-ban feloszlott csatlakoztam az Oops-hoz, és nagyon sikeres két évet zártunk. Több alkalommal játszottunk Katowicében és még a moszkvai világbajnokságra is kijutottunk.

A WoT-os karrierem alatt többször is sikerült átlagsebzés rekordot felállítanom számos tankkal (pl. Grille 15, WZ-111 5A, IS-4), valamint a WGL-ben több szezon végén is sikerült a legtöbb sebzést kiosztó játékosként végeznem.

Mit gondolsz a World of Tanks-ről, mint e-sportról? Szerinted van jövője?

Úgy gondolom, hogy a 7on7 egy különleges formátum az e-sportban, hiszen más játékok főleg öt az öt elleni felállásról szólnak. Bár számos tank közül választhatunk és a taktikák is változatosak, de szerintem annak érdekében, hogy a WoT e-sportnak legyen jövője, több változtatásra is szükség van.

A tankokat jobban ki kell egyensúlyozni, hogy ne csak ~8 tankot legyen értelme bevinni a csatába. Az RNG-t csökkenteni kell, hogy jobban számítson a játéktudás és kiszámíthatóbbá váljon a játék. Több e-sport térképre lenne szükség (mint például Ghost Town), amik mindkét csapat számára kiegyensúlyozott lehetőségekkel kecsegtetnek, és a nézők számára is szórakoztató élményt biztosítanak. Végül, de nem utolsó sorban: World of Tanks 7on7 támadás/védés játékmódját elérhetővé kell tenni mindenki számára.

Szeretnél komolyabban is a streameléssel foglalkozni, vagy ez csak egy átmeneti tevékenység, amíg a WGL el nem kezdődik?

A streamelés a munkám a tanulmányaim alatt. Nem tervezem, hogy hamar abbahagyom, és nem tervezem, hogy valaha visszatérjek a WoT e-sporthoz.

Szerinted mitől lesz jó egy streamer?

Egy jó streamernek meg kell találnia az egyensúlyt a játék és a szórakoztatás között.

Ha megváltoztathatnál valamit a WoT-ban, akkor mi lenne az?

Lecsökkenteném a RNG-t +/- 10%-ra, hogy jobban számítson a játéktudás.

Miért németül, és nem angolul beszélsz a streamjeidben?

Azért hagytam abba az angol streameket, mert kényelmesebb és egyszerűbb németül beszélnem a közvetítéseket alatt, valamint könnyebben tudok kapcsolatot teremteni a nézőimmel, hiszen ugyanabban az országban élünk. Talán hetente egyszer megint tartok majd angol nyelvű streamet.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.