"Néha megkérdezik tőlünk, hogy meddig maradhatunk a VP-ben, de ezt mi építettük fel, ki rúgna ki minket?" - Pasha

A HLTV Pasha-t kapta el egy interjúra, ahol mesélt az AGO elleni meccsről, és arról hogy mennyire van jó kapcsolatban a vezetőséggel.

A HLTV egy igen hosszú interjúban beszélgetett el a Virtus.pro veterán és közkedvelt játékosával, PashaBiceps-szel. Szóba került az AGO elleni vesztes meccs, és a játékosok kapcsolata is a vezetőséggel. Az interjút ezúttal egy kicsit lerövidítjük, de eredeti nyelven itt elolvashatjátok.

Az előző tornán sem sikerült jó eredményt elérni, most pedig 2-0-ára kikaptatok az AGO-tól. Hogy készültetek a meccsre? Mennyire volt megerőltető mentálisan, hiszen egy másik lengyel csapatról van szó, akik leakarnak titeket taszítani a trónról.

"Az AGO meccs előtt észrevettem, hogy mindenki nagyon koncentrál. Régen nem láttam ennyire komoly arcokat, még magamtól sem. Az AGO kiválóan játszik és ezt mindenki tudja, remekül céloznak és egy komplett tervvel állnak ki mindig. Azt hallottam, hogy Furlan szereti elemezni az ellenfeleit, így 5-6 év után én is leültem megnézni pár demót. Szerettem volna kielemezni snatchie játékát, de a meccsen belül teljesen mást csinált, mint eddig. Nem volt esélyem elkapni őt, szerintem Furlan azt mondta neki, hogy "Pasha tuti figyel téged, csinálj mindent máshogy". Nagyon sok replayt megnéztem most először, de semmit sem segített, csalódott voltam."

Az AGO elleni meccs volt az első vereség egy lengyel gárdától... talán a VP történelme során. A 20. helyre estetek vissza, ami egy igazi mélypontot jelent. Ez adta a motivációt, hogy kiejtsétek a Gambitet?

"Először is, már vesztettünk lengyel csapat ellen, hiszen a 2016-os WESG elődöntőben kiejtett minket a Kinguin. Hatalmas díjazás volt, így nagyon fájt nekünk az a meccs, remekül játszottak. De ma, amikor egyedül reggeliztem, felmentem a HLTV oldalára és azt láttam, hogy a VP a 20. helyen áll, az AGO pedig egyel előtte. Tudtam, hogy ez nem jó és ez valószínűleg a 11 éves karrierem legalja. Feltettem magamnak a kérdést, hogy most mit csináljak? Végül úgy döntöttem, hogy harcolok és visszamászunk a ranglétra elejére."

Kicsit beszélgessünk az online ligákról, nem sikerült a Pro League, így az ESEA MDL-ben játszotok majd. Van bármiféle nyomás a szervezet felől, hogy meg kell szereznetek az EPL spotot? Ez egy olyasvalami, amit nagyon szeretne a vezetőség?

"A VP-t együtt építettük azzá ami. A CS oldalt teljesen mi építettük fel és a rajongókat is mi vonzottuk be, ezt pedig a vezetőség is tudja. Nem mondhatják azt, hogy "Oké srácok, nem játszotok jól, takarodjatok innen, mostantól nem vagytok Virtus.pro." Ha ezt tennék, akkor nem lennének emberek. Olyan régóta ismerjük már egymást és rengeteg támogatást kapunk tőlük, ha borzalmasan teljesítünk és akkor is ha kiválóan. Ha van valami nagyobb probléma a játékon kívül, mondjuk a családommal, akkor azt mondják, hogy: "Nyugodj meg, semmi gond pasha, majd koncentrálsz a játékra később, ne kapkodd el a személyes ügyeidet". Nagyon jól megvagyunk, ez olyan, mint egy nagy család.

Ismerem Antont (A Virtus.pro tulajdonosáról beszél Anton Cherepennikovról -a szerk.) sokszor felhívjuk egymást és beszélgetünk, ha van egy problémám. Például ha elmennék egy kaszinóba és elveszteném minden pénzemet majd azt mondanám Antonnak, hogy "Tudsz rajtam segíteni? Mert a nejem meg fog ölni", akkor valószínűleg a következő másodpercben már küldené a pénzt és segítene ahogy csak tudna. Amikor az emberek azt kérdezik, hogy meddig maradhatunk még ennél a szervezetnél, én azt mondom, hogy mi építettük ezt az egészet, ki rúgna ki minket?"

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!