Újabb Man of the Match lapokat kaptunk

Újabb Man of the Match lapokat kaptunk

Főszerepben természetesen a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntők.

Mint, ahogyan azt megszokhattuk, szinte minden európai kupa forduló után érkeznek a meccs legjobbjai kártyák. Ez most sem volt másképp, ugyanis a héten volt lengyel kupadöntő, valamint BL és EL elődöntő is.

Man City fölény a PL Team of the Season csapatában!

Az angol a világ legerősebb bajnoksága, elsőként tehát a szigetország kapta meg a TOTS csapatát.

Kezdjük is a lengyel kupadöntővel. A magyar légiós Nemanja Nikolic korábbi csapata, a Legia Warszava, az Arka Gdynia csapatával küzdött meg a végső győzelemért. A Legia a meccs legelején már két gólos előnyhöz jutott, Niezgoda és Cafú révén. A portugál Cafú kíváló játékának köszönhetően megtudták őrizni az előnyüket és ellenfelük, csak a 98. percben tudott szépíteni, de végül 2-1-re megnyerték a döntőt. Cafú tényleg zseniálisan játszott az egész mérkőzésen, sok labdát szerzett és a bal oldalon sok támadást indított, így nem véletlen, hogy ő lett a meccs embere. 

Az Európa Liga egyik elődöntőjében az Arsenal és az Atlético Madrid óriási csatát vívott egymással, de végül Diego Costa első félidős találata döntött. A spanyol támadó sokszor volt jó helyen, és rengeteg gólhelyzetet alakított ki; -így megérdemelten nyerte el a meccs legjobbja címet. A másik elődöntőn a Red Bull Salzburg és az Olympique de Marseille találkozott. Az odavágot a francia együttes tudta megnyerni 2-0-ra és magabiztos előnnyel várhatta a visszavágót. Igen ám, de az osztrák csapat a második félidő elején bő 10 perc alatt le is dolgozta a hátrányát és kiegyenlített. A döntetlen következtében hosszabbításra került sor, ahol a Salzburg előtt rengeteg lehetőség volt, de egyet sem tudtak belőni. A marseille-i csapat egyszer-egyszer odaért az ellenfél kapujához, majd egy óriási bírói hibát követően szöglethez jutottak. A beadás után Rolando belsőzte a bal alsóba a labdát, ezzel eldöntve a továbbjutás kérdését. Hiába játszott jól a Salzburg, Rolando döntött és ezzel ő lett a meccs embere.

Térjünk át a legrangosabb európai kupára, a Bajnokok Ligájára. Az első mérkőzésen a címvédő, Real Madrid és a Bayern München mérte össze tudását. Az első mérkőzésen a blancók idegenben tudtak nyerni 2-1-re, ezzel megnehezítve a németek dolgát. A visszavágó első tíz percében két gól is esett, a Bayern megszerezte a vezetést, de a Real, Benzema révén gyorsan kiegyenlített. A második félidő legelején egy hibát követett el a Bayern kapusa és ezzel már két gólos hátrányban voltak. Az ex-Realos James Rodríguez még egyszer bevette a spanyolok kapuját és így egy gólra kerültek a továbbjutástól. Rengeteg helyzetet alakítottak ki, de Keylor Navas élete formájában védett és neki köszönhetően megőrizte előnyét a Real és így sorozatban harmadszor is ott lesznek a döntőben. Nagy védéseinek köszönhetően kétségtelen volt, hogy Keylor Navas fog MOTM lapot kapni.

A másik meccsen a Liverpool utazott Olaszországba, hogy bebiztosítsa a továbbjutását. Az AS Roma három gólos hátrányból vágott neki a találkozónak. A meccs elején úgy tűnt, hogy az angolok 20 perc alatt el is döntötték a találkozót, ugyanis gyorsan vágtak két gólt. Egyenlíteni csak a második félidő elején tudtak az olaszok és csak a véghajrában tudtak még egyszer odaérni a Pool kapuja elé. A 94. percben hiába kaptak büntetőt, amit végül Nainggolan értéksített, de ez csak arra volt elég, hogy 4-2-re megnyerjék a mérkőzést, mivel a Liverpool végül 7-6-os összesítéssel ott lesz a kijevi döntőn. A meccs ember a gólpasszt is adó Wijnaldum lett, aki a középpályát irányítva vezette csapatát a döntőbe.

Nektek melyik kártya kellene?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!