Tippek és trükkek a jó tradinghez

Tippek és trükkek a jó tradinghez

A cserélgetés és a pénzgyűjtés mindig is meghatározó része volt az Ultimate Teamnek, most pedig bemutatunk néhány hasznos metódust.

Köszönhetően a TOTS kártyáknak, a piac nagyon fel van borulva és kezdenek kicsit kiszámíthatatlanná válni a dolgok, viszont mikor máskor csinálhatnánk sok coint, ha nem most! Ebben a cikkben összegyűjtünk nektek pár olyan hasznos módszert, amivel a jelenlegi helyzetben profitálni tudtok.

Az előrejelzések szerint piaci összeomlás várható a héten

Nem árt felkészülni és nyitott szemmel járni a következő napokban a Team of the Season miatt.

Kezdjük is el a sort, természetesen az olcsóbb módszerektől haladunk majd az egyre drágabbak felé:

Bronze Pack módszer & League SBC-k

Az olcsóbb módszer érdekében érdemes ezzel kezdeni, persze, hogy ha szeretsz packokat nyitni. A lényege ennek, hogy az ÖSSZES lapod számít és mindegyikből próbáld meg kicsikarni a teljes árat. A contractokkal is számoljunk nyugodtan, ugyanis általában a csomagok kétharmada ilyen lesz. Tehát ha hat bronze packkal számolunk, akkor az azt jelenti, hogy legalább 13 bronz contractot fogunk kapni, ami egyenértékű egy 200-300 coinos gold contracttal. Ha nem vagyunk lajhárok, akkor max 5-10 mp felrakni a piacra, így a 13 darabot, kicsit több mint egy percig tart eladnunk. Így az egy perc alatt kerestünk kb. 300-350 coint, ami egy óra alatt nagyjából 18.000 és 21.000 coin közé tehető. Azért nem olyan rossz ez, nem? 

Az SBC-kre nézve pedig tényleg annyi a dolgunk, próbáljunk mindent eladni, amit packokból kaptunk és itt is az utolsó coinig csikarjunk ki mindent a piacból. Ha ötvözzük a fentebb említett módszerrel, akkor az olyan játékosokat, amiket felszeretnénk használni egy SBC-be, nyugodtan tartsuk meg, ugyanis ha kiszámoljuk, akkor azt a coint, amennyiért el tudnánk adni, simán visszakapjuk az SBC rewardból. 

Olcsóbb fajta licitelések

Mivel a piac jelenleg teljesen kiszámíthatalan, így a 83-84-es értékelésű játékosokra nyugodtan pályázhatunk. Ezeknek a játékosoknak az értéke egyre nagyobb lesz, ugyanis szükség lehet rájuk egyes SBC-kben. Hozzunk létre egy rövid listát ezekről a játékosokról, hogy kicsit jobban átlássuk a piaci helyzetüket és, hogy miből is tudnánk igazán profitálni. Ezt követően válasszunk ki 10-20 kártyát, adjunk meg egy max vásárlási árat, és állítsuk be a szűrőinket:

  • Max bid: az előbb általad megadott érték
  • player: X játékos

A 7-10 perc körüli kártyák közelébe menjünk és küldjünk minél többet a transfer target listünkre, próbáljuk fullon tartani. A cél ezeknek a liciteknek a 10%-át megnyerni.

League SBC licitelés & Snipe-olás

Ahogyan azt biztosan nagyon sokan tudjátok, a League SBC-k nagyon keresettek mostanában. Néhányan a játékosokat szeretnék, viszont a játékosok nagy része csak csomagokat akar nyitni. A lusta játékosok általában ezeket a kártyákat nyitott licittel rakják fel, ami nekünk egy tökéletes lehetőség arra, hogy ezeket megszerezzük. A következő filtereket állítsuk be:

  • Ezüst kártya
  • Védő / Középpályás
  • Liga: te választásod
  • Max bid: 600 coin körül

Itt egy picit állj meg és figyeld azt, hogy hogyan mozog a piac, milyen árért érdemes megvenni egy-egy játékost. Próbáld megérteni, hogy hogyan működik ilyen esetben a market. Tartja a mondás, hogy a hibáiból tanul a legtöbbet az ember, -úgyhogy ne csüggedjünk, hogyha bukunk párszáz coint, a következő vásárlásunkkor már biztosan nem követjük el ezt a hibát és profitálni fogunk.

Középkategóriás licitelés

Ugyanúgy, ahogy az olcsóbb módszernél, megint válasszunk ki kb. 10-20 játékost, ami 85-ös értekelés, vagy afelett van. Megint adjunk meg egy maximum értéket, amit hajlandóak vagyunk kifizetni és kezdjük el átnyálazni a kártyákat. Amit szeretnénk itt csinálni, az az, hogy megint hozzáadjuk a kézhez álló játékosokat a transfer targets listhez és bidelünk rájuk. Fontos megint, hogy az 5-7 perces játékosok között keresgéljünk. Ha van egy játékos, ahol folyton outbidelnek, vagy elveszted a licitet, akkor azt távolítsd el a listádból. 

Speciális kártya licit

Ezzel a módszerrel már nagyobb értekelésű kártyákért is tudunk versengeni. A szűrőnket állítsük be egy általunk kiválasztott ligára, speciális kártyára és a MINIMÁLIS BINT 20 és 50 ezer coin közé. Ezzel elkerüljük a felesleges, semmit nem érő Inform kártyákat. Olyan kártyákat keresünk, amire tudunk megfelelően licitálni és egyből vissza tudjuk forgatni profit révén. Ahogyan ezeket megtaláljuk, szokásosan adjuk hozzá a transfer target listához és amikor elérjük a 20-30 perces célt, akkor próbáljuk minél többet figyelni a kártyánk árának mozgását. Nem fogunk sok lapot nyerni és készüljünk fel arra is, hogy sokról le kell mondanunk, de kb. 10 ezres profittal vásároljunk meg egy-egy kártyát, különben csúnyán mínuszban végezzük.

Gondolkozzunk előre az SBC-kre és az elkövetkezendő TOTS játékosokra

Általában az SBC-kről esik a legtöbb szó. Próbáljunk kicsit előre gondolkodni, hogy milyen SBC várható és ennek milyen követelményei lehetnek. Kicsit nagyobb szerencsével, óriási pénzt nyerhetünk itt. A TOTS kártyákról pedig annyit, hogy a TOTS lapot kapó játékosok arany kártyáit nem tudjuk kinyitni, így ezeknek az áruk óriásit fog emelkedni, főleg, ha egy SBC kelleni fog. 

Rengeteg lehetőségünk van cserélgetés és pénzgyűjtés gyanánt és ez a cikk nem azt a célt szolgálja, hogy csak ezekkel lehet profitálni, ezek csak szempontok, amikkel a legnagyobb esélyünk van a jelenlegi piachasadás miatt. 

Sok szerencsét mindenkinek a profitáláshoz ;)

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!