Kiélezett az élvonal, a másodosztályban pedig parádézik a listavezető

Kiélezett az élvonal, a másodosztályban pedig parádézik a listavezető

Rendeztek néhány hatalmas párharcot is ezen a hétvégén a HPCL mindkét osztályában.

Az élvonalban egy igazi rangadót is láthattunk, ugyanis a listavezető Zylex Esports találkozott a harmadik Puskás eSport együttesével a 8-9. fordulóban. Az első találkozón jobban kezdett a felzárkózni igyekvő csapat, hiszen négyszer is eltalálták a Zylex kapuját, melyből egy bizony be is akadt. Növelni nem sikerült azonban az előnyüket, sőt, a 81. percben az egyenlítő találat is megszületett. A hosszabbításban egy labdaszerzés után ajtó ablak helyzetben sikerült szerelni a Puskás egyik támadóját a tizenhatoson belül, így a végeredmény nem változott. 

Idegenben aztán a Zylex már jóval magabiztosabb volt, többet volt náluk a labda, többet próbálkoztak és sokkal pontosabban is adogattak, majd a 33. percben egy kispasszos játékot követően vezetést szereztek. A második félidő elején aztán egy rögzített szituációt tökéletesen hajtott végre a Puskás, így most nekik sikerült egalizálni. A 90. percben aztán szintén egy szabadrúgást követően adódott nagy esély a Zylex előtt, akik éltek is vele és eldöntötték a három pont sorsát.

Zylex Esports 1-1 Puskás eSport
Puskás eSport 1-2 Zylex Esports

Ezt a botlást igyekezett kihasználni az MTK Budapest eSport, ők ugyanis a 8. helyezett eSportbusz Csepel FC ellen kaparinthatták meg könnyedén a három pontot. Legalábbis az ember ezt gondolná, azonban hiába a kék-fehérek fölénye, 2-0 után a Csepel megrázta magát és összehozott egy szépítő találatot. Persze az MTK-nak volt még ziccere, de nem tudtak élni a lehetőséggel, így az első mérkőzésen az eredmény már nem változott.
Aztán a visszavágón a felek igyekeztek keretbe foglalni a párharcot, hiszen az MTK az első játékrészben már kettővel is vezetett, de a hajtó, harcoló Csepel ment előre, erőfeszítései révén pedig a szépítés megint összejött. Többre azonban már nem futotta, így az ezüstérmes fújhatott egyet és boldog lehetett a hat pontjával. Ezzel holtversenyben a Zylex Esports-al vezetik a tabellát.

eSportbusz Csepel FC 1-2 MTK Budapest
MTK Budapest 2-1 eSportbusz Csepel FC

Az előző szezon aranyérmese, a Wonder Stag Esports még mindig nem találja a bajnoki formáját, ugyan az előző fordulóban elért egy döntetlent az MTK ellen, de úgy tűnik, ez csak szimpla fellángolás volt. Érdekesség, hogy a TFSE Esport számított a helyezések alapján az összecsapás esélyesének, idegenben pedig meg is mutatták, hogy miért. Hazai pályán aztán már nehezebben ment a dolog, de félnie itt sem kellett a szurkolóknak, a vezetést követően ezt már nem adták ki a kezükből, bár a 89. percben egy csodás szabadrúgás góllal sikerült nagyon szorosság tenni a végét, de több már nem volt a WSE-ben. Ezzel a Testnevelési Egyetem együttese fellépett a képzeletbeli dobogó harmadik helyére.

Wonder Stag e-Sports 1-4 TFSE Esport
TFSE Esport 3-2 Wonder Stag e-Sports

Kevés különbség választotta el a Hartmann eSport és a Hungarian Unity együtteseit a tabellán így szoros mérkőzésekre volt kilátás, előbbi ráadásul két nagy csapattól is rabolt már pontokat. Végül aztán testvériesen osztozkodtak egymás ellen, mindkét fél idegenben nyújtott jobb teljesítményt, az első gólzáporos, a második egy két találatos végeredményt hozott.

Hungarian Unity 2-4 Hartmann eSport
Hartmann eSport 0-2 Hungarian Unity

A Csiga FC nagyon nehezen bújt ki a házából a szezon kezdetén, mostanra viszont bátran kúsznak fel a pályára és gyűjtögetik a pontjaikat mely a Genesis eSportnak is nagyon kellenének. Kezdenek ugyanis leszakadni a mezőnytől és egy ideje a kieső zóna aktív vendégei. Nem volt azonban sok sanszuk az újabb pont szerzésre, bár megtettek mindent, pláne hazai pályán szorították meg az ellenfelüket. A 6 pontot végül a Csiga tehette zsebre.

Csiga FC 4-2 Genesis eSport
Genesis eSport 1-2 Csiga FC

Két olyan együttes találkozott ebben a fordulóban, akikre bizony ráfért volna egy kis önbizalom gyűjtés, mindkét gárda ugyanis a lista végén tanyázott. A Dr. Relax Esport frenetikus játékot produkált és jó pár góllal zörgette meg a Titanium hálóját. Ez a hat pont pedig két hellyel feljebb repítette őket.

Titanium Cloud e-Sports 1-3 Dr. Relax Esport
Dr. Relax Esport 4-1 Titanium Cloud e-Sports

A forduló után a góllövőlistát Gódor Donát (Zylex Esports) vezeti 12 találattal, a legtöbb gólpassz - szám szerint 8 - pedig Henry (Csiga FC) nevéhez fűződik.

A forduló álomcsapata:
GellaPS (Csiga FC) - AdamHun (Csiga FC), Zsocatech (Zylex Esports), Botiboy (eSportbusz Csepel FC), Tycman (Dr. Relax Esport) - Kisa (Puskás eSport), Bobyabajnok (Dr. Relax Esport), Henry (Csiga FC) Nyári (Dr. Relax Esport) - Tanyasiak (Csiga FC), Kovács M. (TFSE Esport)

A forduló gólja James Hypno kapáslövésére esett, aki a Diósgyőr színeiben talált be a Snapsz FC kapujába:

Az első osztály állása:

Egészen elképesztő sorozatot produkál a másodosztályba újonnan érkező Nice Gaming. Nincs egyelőre, aki az útjukat tudná állni, továbbra is százszázalékos a csapat és természetesen vezetik a tabellát. Ezen a hétvégén is lehengerelték az ellenfelüket. Előbb 3, majd utána 5-0-ára győzedelmeskedtek. A közvetlen őket üldöző együttesek pedig egymás ellen vívhattak ádáz küzdelmet, az Újpest és a DVSC közül tehát csak az egyikük tarthatta a lépést a forduló után. A lilák kihasználták a lehetőséget, hazai pályán magabiztos győzelmet arattak, idegenben viszont egy kemény mérkőzésen mindössze egy, a 65. percben szerzett fejes gól döntött a javukra. A DVSC a hétvége után a Fattyjayz mögé szorult a negyedik helyre. A DVTK pedig továbbra is felemás formát mutat, hiába nyertek hazai pályán a Snapsz FC ellen, idegenből nem sikerült pontot csenniük, így kicsit távolinak tűnik a dobogós helyezés egyelőre.

Eredmények

UTE e-Sport 3 - 0 DVSC eSport
DVSC eSport 0 - 1 UTE e-Sport
DVTK Pro Club 3 - 1 Snapsz FC
Snapsz FC 2-1 DVTK Pro Club
FUTPark Lions FC eSports 0 - 3 Nice Gaming
Nice Gaming 5 - 0 FUTPark Lions FC eSports
Garden Life eSports 1 - 2 Fattyjayz
Fattyjayz 5 - 4 Garden Life eSports
Invincible FC 1 - 1 Good Mood eSport
Good Mood eSport 1 - 3 Invincible FC
DrinKing Team11 2 - 6 Szürke Marhák
Szürke Marhák 2 - 2 DrinKing Team11
HunArcok 0 - 5 HUNs Ultras
HUNs Ultras 1 - 1 HunArcok
All Stars FC HUN 2 - 4 FC Rivincita
FC Rivincita 0 - 4 All Stars FC HUN
Felvidéki LE 2 - 2 Hybrid Eleven
Hybrid Eleven 4 - 2 Felvidéki LE

A góllövő listát Spawn (Nice Gaming) vezeti 22 találattal, a legtöbb assziszt pedig Gabem (DVSC Esport) nevéhez fűződik 13 gólt érő átadással.

A forduló álomcsapata:
Kurtsits I. (Good Mood eSport) - Enemo (HUNs Ultras), Dohi (Hybrid Eleven), Fodek (Drinking Team11) Picsuu (Good Mood eSport) - Schneider (UTE e-Sport), Porkos (Hybrid Eleven), Gurály T. (Nice Gaming) Dteimel (Fattyjayz), - Joci (Hybrid Eleven), Spawn (Nice Gaming)

A másodosztály állása

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!