Hogyan működik az EA in-game stat generátora a speciális kártyákhoz?

Hogyan működik az EA in-game stat generátora a speciális kártyákhoz?

Ezek a számítások papíron egyszerűnek tűnnek, -de ha jobban beleássa magát az ember, akkor felfedezi, hogy bizony lenne mit javítani rajta.

A FIFA-sorozatban a futballisták teljesítményét egyértelműen a statisztikái határozzák meg. Külön érdekesség, hogy tulajdonképpen ebből a szempontból kétfélét különböztethetünk meg, hiszen van a kártyára írt - face stat -, mely egy összesített értékelés, emellett pedig több, úgynevezett in-game statisztikával is fel vannak vértezve. Sok embernek feltűnt már, hogy valami nem teljesen kóser, most azonban úgy tűnik kiderítették hogyan is működik a rendszer.

A Team of the Season kártyáknál, nos, az előbb említett face statok nem igazán egyeznek meg az in-game értékekkel. Mindez annak köszönhető, hogy az EA más módszerrel hozza létre az in-game statisztikákat a különleges lapok (Special Card) esetében. Az egyetlen olyan kártyatípus, amely megfelel a stat "súlyozásnak", az a nem frissített NIF. Az összes többi esetében nem lesz tökéletes egyezés. Az alábbiakban az EA frissítési statisztikáinak módszerét igyekszünk bemutatni.

Például, vizsgáljuk meg David Silva TOTS lapját.

A 87-es NIF Silva 87-es passzolással rendelkezik, míg a TOTS lapján már 99-et kapott ugyanerre a képességére. Ilyenkor arra gondolnánk, hogy akkor minden rész statisztikája nagyjából ugyanilyen pontszámon mozog, azonban ilyenkor figyelhető meg az eltérés.

A játékstatisztikák kiszámításához az EA egy egyszerű számítást végez:

TOTS in-game stat = NIF in-game stat * TOTS face stat / NIF face stat

Lássunk rá még néhány számítást:

Vision (látás a pályán): A TOTS kártya 99-et mutat, a NIF azonban csak 92-es értéket, valamint 87-es passzolást.

  • Tehát a matek után a következőt kapnánk: 92 * 99/87 = 104,7

Azonban a statisztikák 99-nél nem lehetnek magasabbak, szóval ez a felső határ, így a TOTS lapnak 99-es Vision ratingje van.

  • Keresztezés (Crossing): 83 * 99/87 = 94,4 | Kerekítés lefelé = 94
  • Szabadrúgás Pontosság (FK Accuracy): 75 * 99/87 = 85.3 | Kerekítés lefelé = 85
  • Rövid passzolás (Short Passing): 91 * 99/87 = 103,5 A felső határ ugye 99 = 99
  • Hosszú passzálás (Long Passing): 79 * 99/87 = 89.9 | Kerekítés lefelé = 89
  • Csavarás (Curve): 82 * 99/87 = 93,3 | Kerekítés lefelé = 93

Ezek a számok pontosan illeszkednek David Silva TOTS statisztikáihoz, és rávilágítanak, hogy igen pontatlan ez a megoldás. Matematikailag van értelme, viszont sok esetben érdekes adatokat produkál.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!