A Real Madrid e-sport csapatot indít

A Real Madrid e-sport csapatot indít

Az egyik spanyol gigász tehát úgy döntött, hogy kelet felé veszi az irányt és beszáll az e-sportba.

A királyi gárda Kínában akar csapatot igazolni magának a FIFA Online professzionális ligában. Az európai kluboknak egyébként is hatalmas ázsiai rajongótábora van, ezért nem véletlen, hogy erre fókuszálnak először. Az e-sportot pedig szintén erre szeretnék használni, hogy nyissanak a keleti szurkolóik felé.

A héten a világ egyik legnépszerűbb futball klubja, a Real Madrid bejelentette, hogy belép az e-sportok világába. Elsőként Kínában indítják el az e-sport programjukat. Nem kérdés, hogy a labdarúgás került azonnal előtérbe, azon belül is a FIFA Online 4. A FIFA Online egy ingyenes versenytársa a népszerű FIFA sorozatnak, amelyet kifejezetten az ázsiai piacra készítettek. A játékot az EA Spearhead, az Electronic Arts dél-koreai osztálya fejlesztette ki.

Egyékbént a játék Android verziójának a Tencent a forgalmazója, amely a PLAYERUNKNOWN BATTLEGROUNDS mobilos jogainak tulajdonosa. A Tencent egyben az FSL főszervezője Kínában - FIFA Online professzionális bajnokság -, ahol többek között a Real Madrid is versenyezni szándékozik.

Mint említettem több európai labdarúgó klub is nagy rajongói bázissal rendelkezik Kínában, a Real Madrid pedig nem az első szervezet, aki ilyen módon szeretne belépni az ország e-sport piacára. 2017-ben például az Olympique Lyonnais egy profi FIFA Online Teamet szerződtetett, valamint a múlt hónapban a francia Paris-Saint Germain együttműködési megállapodást írt alá az LGD Gaming Dota 2-es csapatával.

A Real Madrid Weibo posztja szerint:

"Az együttes azt reméli, hogy az esport csapatok létrehozásával kibővíthetik a klub és a kínai szurkolók közötti interakciós csatornát."

Ti mit gondoltok róla?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!