"Sokszor fel akartam már adni" - GeT_RiGhT interjú

A NiP legendás játékosa számot ad az elmúlt néhány évről, és beszél a lehetséges visszatérésükről is.

Ahol van CS:GO e-sport ott népszerű a Ninjas in Pyjamas. A játékosok jelenleg is Kijevben versenyeznek a StarSeries & i-League-n ötödik szezonjának döntőjében, és jó hír számukra, hogy 3-1-gyel abszolválták az alapszakaszt. GeT_RiGhT-ot ki is faggatta a ggscore a NiP jelenlegi, és jövőbeli terveiről.

A NiP újra a StarLadder-ben! Milyenek a benyomásaid eddig?

Voltunk már itt néhány szezonnal ezelőtt, így jó érzés visszatérni ide. Az emberek nagyon vendégszeretők, főleg a verseny szervezői, akiket az évek alatt elég jól megismertünk. Ezúttal pedig még kedvesebb mindenki, szóval baromi jó érzés!

Kihagytátok az előző szezont, ahol már svájci rendszerben folyt a lebonyolítás. Mi a véleményed erről a formátumról?

Nekem személyesen soha nem tetszett a Bo1-es svájci rendszer, mert nagyon random végkimenetele lehet az egésznek. Mivel itt Bo3 van, ezért nagyon örültem, amikor megtudtam. Ugyanakkor be kell látnunk, hogy összességében nem igazán passzol az e-sportokhoz ez a rendszer, de ez csak az én véleményem, amit nem is igazán tudok megmagyarázni. Azt hiszem nem született még meg a jó csoportkör szisztéma, vagy legalábbis, ami nekem tetszene.

GeT_RiGhT a StarSeries-en (forrás: ggscore)

Ha szervező lennél, milyen rendszert alkalmaznál?

Nos, még nem igazán gondolkodtam erről. Úgy vélem, hogy a GSL rendszer összességében jobb, de ugyanakkor az sem eléggé fair. 

Mit gondolsz arról, hogy Xizt visszatért a Fnatic-ba? Erősebbé fogja tenni őket?

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Természetesen szurkolok azért, hogy egy régi nindzsának jó legyen, különösen Xizt-nek, mindig is a legjobbat akartam neki. Egyrészről király, hogy velük játszik, de azért remélem, hogy nem lesznek nálunk jobbak. Egyébként korai még bármit nyilatkozni erről a kérdésről, de én mindig is a legjobbat kívántam neki.

Más svéd csapat is van rajtatok kívül Kijevben, mit gondolsz a Godsent-ről?

Jó csapatnak tartom őket, szerintem elég nagy esélyük van arra, hogy kijussanak a rájátszásba.

Elsősorban hogyan készült a csapat erre a versenyre, mire fókuszáltatok?

Nem igazán szeretek a belsős stratégiákról, problémákról beszélni, pláne egy versenyen. Azért az elmondhatom, hogy minden csapat más problémákkal küzd, és mi igyekszünk ezeket magunk mögött hagyni.

GeT_RiGhT 2014-ben még a világ legjobb játékosának számított! (forrás: hltv.org)

A NiP rajongók régóta nem láttak már nyerni titeket. Lehetséges, hogy ez lesz a ti versenyetek?

Őszintén szólva azt hiszem, hogy igen, de ez sok mindentől függ. Például egy kis szerencsére is szükségünk lesz!

Nagyon sok időt beleöltél már a Counter-Strike-ba, hogyan maradsz elhivatott a játék iránt?

Erre csak egy válasz létezik. Nincs titkom, vagy rejtegetni valóm. Szeretem a játékot, és kész! Sok örömöt, boldogságot, szomorúságot, fájdalmat adott, és még ezeknél is többet! 28 éves vagyok, és az életem felét ezzel a játékkal töltöttem!

Az elmúlt három év nagyon kemény volt a számotokra. Mi motivál arra, hogy mégis folytassátok?

Nem vagyok egy gyenge személyiség. Számomra mindig is élvezet volt a játék, és ha két év sikertelenségben telik, hát legyen. Soha nem a pénz, vagy a hírnév mozgatott, hanem mindig is dicsőség, amit egyszer vissza fogunk szerezni!

A NiP utolsó bajnoki címe Oakland-ben volt 2017 novemberében, ahol a FaZe-t gyűrték le a döntőben! (forrás: egamersworld.com)

A sok vereséggel járó stressz hatására soha nem akartad feladni?

Sokszor fel akartam már adni, de aztán rájöttem, hogy a vereség nem elég ok arra, hogy feladjam. A karriered akkor kell befejezni, amikor úgy látod jónak, nem akkor, amikor negatív szériában vagy.

És azon gondolkodtál már, hogy elválj a NiP-től?

2015-ben közel kerültem ehhez, és majdnem a Cloud9-ba igazoltam, 2018-ban járunk és még mindig NiP-es vagyok.

Ha a Cloud9 ismét megkeresne, akkor most elmennél hozzájuk?

Már régóta nem beszéltünk ilyesmiről, de valószínűleg nemet is mondanék. Nem hiszem, hogy ugyanolyan otthonra lelnék, mint itt a NiP-ben. Szeretek a saját hazámban élni, szeretem az organizációt, a csapattársaimat, és mindent, ami itt van. Ha visszamehetnék az időben, újra elutasítanám a C9 ajánlatát!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!