Valóságos erőművet épített a zsebünkbe az ASUS ROG

Bár még fogalmunk sincs, hogy mi fogja kihasználni ezt az óriási nyers erőt.

Korábban már volt szó arról, hogy az ASUS gaming márkája, a Republic of Gamers (ROG) is beszáll a gamer telefonokba; ám hogy valójában mivel is, azt egészen máig köd fedte. A Computex 0. napján azonban a tajvani gyártó bemutatta a telefonját. Vagyis, inkább erőművét.

A Razer és a Xiaomi után újabb két gigavállalat száll be a gamer telefonok piacára

A gyártók listája pedig valószínűleg, egyre gyorsabban bővülni fog.

A telefon már kívülről is "egy feltűnő jelenség", köszönhetően a hátulján elhelyezkedő nagy ROG-logonak, melyeken még néhány RGB LED is helyet kapott, ami tetszőlegesen programozható. A játék egy 6 colos, 90 Hz-es, 1 ms válaszidővel rendelkező 1080x2160-as kijelzőn zajlik - feltéve, ha nem rakjuk ki azt egy monitorra (de erre még visszatérünk...).

Belül egy 2,96 GHz-es Snapdragon 845-ös processzor hajtja, ami mellé 8 GB RAM társul. A konfiguráció AnTuTu-n összesen 304 183 pontot kapott, amivel egyelőre ez az elérhető legerősebb telefon a piacon. A belső tárhelye választható, 128 vagy 512 GB (erre rá fog férni néhány játék...), míg a kamerája elől 8 MP, míg hátul 12+8 lesz, –bár kétségkívül nem a fényképezés a telefon fő feladata.

A speficikációk után a legnagyobb meglepetés számomra a két úgynevezett "Airtrigger" volt, ami egy beépített nyomásérzékeny szenzor, amit főképp a mobil FPS-ekben használhatunk. De akkor ott vannak a hozzácsatlakoztatható eszközök is. Az egyik egy plusz hűtő, ami a meglévő (kifejezetten erős) mellett tovább hűti a telefonunkat, hogy az ne okozhasson komolyabb égési sérüléseket egy-egy komolyabb PUBG meccs közepén. A második egy dokkoló, amivel a telefon képét egy monitorra is kivetíthetjük, a harmadik egy joystick, míg a negyedik egy plusz képernyő a telefonnak.

Hiába az óriási teljesítmény, ha nem kap elég áramot a telefon - ez a helyzet azonban szerencsére nem áll fent, hiszen egy 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodik arról, hogy elszabadulhassunk a konnektortól. Ha lemerülne, akkor a ROG HYPERCHARGE-dzsal közel fél óra alatt is 66 százalékra tölthetjük az akksit. Ha pedig ez sem lenne elég, a telefon oldalán megtalálható USB Type-C csatlakozón keresztül is tölthető a mobil, –így a kábel nem akadályoz minket játék közben.

A telefon már így "papíron" is bivalyerős, –mindössze arra leszek kíváncsi, hogy mi az, ami ki tudja hajtani ezt az óriási teljesítményt, és mennyien lesznek azok, akik megveszik ezt a modellt, hiszen várhatóan egy jobb PC árába fog kerülni.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!