"Sokat gyakoroltam DM-eken az SG553-mal, nagyon erős fegyver, főleg a scope miatt" - s1mple interjú

A Na'Vi győzött; így jöhetett a szokásos interjú s1mple-lel, hiszen ezúttal is ő húzta be az MVP díjat.

Tegnap véget ért a a StarSeries i-League ötödik szezonja, ahol egy igen lassú start után, végül a Na'Vi tudott győzedelmeskedni, amivel a dicsőség mellett a komoly főnyereményt is hazavihették. Olyan csapatokat sikerült legyőzniük, mint az SK vagy a mousesports. A döntőben viszont egy igazi sötét lovat, az NRG-t kapták, akiket végül könnyedén sikerült megverni a kirobbanó formában lévő csapatnak.

Természetesen a verseny MVP-je megint csak s1mple lett, akire lassan kezdenek elfogyni a jelzők. Az interjúban beszélgettek az elődöntőről, a döntőről és szót ejtettek az SG553-ról is.

Kezdjük is a mousesports elleni elődöntővel, hiszen az is ma történt. Mirage-on két kört is sikerült elhozniuk vesztes helyzetből, először oskar-nak majd suNny-nak. Mesélj egy picit arról, hogy ezt hogy élte meg a csapat.

"Nagyon rossz volt, mert az Oskar clutch előtt elmondtam nekik, hogy játszanak passzívan, mert a mouz nagyon tönkretette a gazdaságunkat, így több fegyver és pénz kellett. Aztán elvesztettük a kört, ami után mindenki csak azt kérdezgette, hogy "most mi történt?" Ez egészen odáig tartott, ameddig Edward és electronic le nem hozott egy 2v5-öt Deagle-kel. Az az egy kör mindent megváltoztatott."

Sikerült megnyerni végül a pályát és Nuke-ra mentetek. Elvesztettétek a pisztolyt, ami egy gyönyörű 4k volt ropztól, de azután két ellenfelet is falon keresztül lőttél fejbe. Mennyire számít a csapatnak az, hogyha te már a játék elején felpörögsz?

"Sokat gyakoroltam ezt a wallbanget, így megpróbáltam a Scouttal. Láttam a replayt később, ahogy ő sétált bele a célkeresztbe. Amikor megkaptam a killt nagyon meglepődtem, nem hittem volna, hogy működni fog. Eddig szinte csak AWP-vel sikerült, tényleg nem hittem magamban.

A meccs előtt nagyon nem akartam Nuke-on játszani, mert az egyik legjobb mapjuk, de kane azt mondta, hogy minden rendben lesz, így kidobtuk Traint és inkább Nuke-ra mentünk. Jól kezdtünk, de később elvesztettünk pár fontos kört, mint például a 2v4 suNny és ropz ellen, nagyon elkezdtek visszajönni, így egy igen nehéz meccs kerekedett belőle. Nehezebb volt ellenük játszani, mint a NRG ellen, mert tudtuk, hogy mennyire jók és kiválóan játszottak szinte az összes tornán. Az NRG viszont egy friss csapat, nagyon jók, de tapasztalatlanok, ettől függetlenül bebizonyították, hogy nem onlinerek, mint azt sokan mondják rájuk."

Az egyik körben rávettétek az SG553-at, véletlen volt?

"Zeusnak AWP-t kellett volna venni, de elrontotta, így azt mondtam, hogy adja nekem, mert gyakoroltam vele. Sajnos, azt hitte, hogy nem lesz AWP-jük, de mégis lett, így CeRq simán megölt."

Ezek szerint egy újabb fegyverrel szeretnél tökéletesen játszani?

"Igen, gyakoroltam DM-en és szerintem egy nagyon erős fegyver, ha tudod, hogy hogyan használd, főleg a scope miatt."

A döntő elég egyértelmű volt, kicsit többet szórakoztatok, mint azt egy nagydöntőben szoktak. Mesélj kicsit arról, hogy hogyan éreztétek magatokat a meccsen.

"Tudtuk, hogy izgulnak, mert ez az első döntőjük, szóval úgy álltunk a meccshez, hogy mi vagyunk a favoritok. 15-6-os állásnál megkérdeztem a többieket, hogy "Hogy érzitek magatokat, milyen megnyerni egy versenyt?". Szóval, igen kicsit szórakoztunk, mert nem olyan volt, mint a mouz ellen."

Hány MVP-t szeretnél összegyűjteni még ebben az évben?

"(nevet) Nem tudom, amennyit csak lehet. Mindent megteszek érte.

De sokkal több olyan versenyt kell nyernünk, ahol ott az Astralis, a FaZe vagy a fnatic, olyan tornákat akarunk behúzni, ahol a legjobb csapatok vannak. Ez a mi kis célunk. Ahogy láthattuk, nem volt se Astralis, se FaZe Kijevben, úgy lehet, hogy máshogy alakult volna az esemény, ha ők is ott vannak, de akkor is szeretnénk velük találkozni."

Hozzá akarsz még fűzni valamit?

"Igen, szeretnénk mindenkinek megköszönni a támogatást, végre nyertünk egy döntőt, legalább egyet. Most elmegyünk Kínába a CS:GO Asia Championshipre, amin jó pár Tier 1-es csapat nem vesz részt, mert inkább a Belo Horizonte-ra utaznak. De azután elkezdünk gyakorolni egyre többet és többet, kijavítjuk a hibáinkat és erősebben térünk vissza."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!