Az EULA botrányról - Ph3lan válaszol

Az EULA botrányról - Ph3lan válaszol

Utánajártunk a napokban nagy port kavart EULA változások hátterének, valamint megkértük Ph3lan-t is, hogy nyilatkozzon a kialakult helyzet kapcsán.

Az EULA –azaz teljes nevén End User License Agreement– az a szerződés, amit a játék elején, illetve minden frissítés után el kell fogadnunk, mielőtt játszhatnánk a játékkal. Érdekesség, hogy a Scheff TV oldalon közzétett szavazás eredményei alapján a játékosok körülbelül 80%-a egyáltalán nem olvasta el ezeket a feltételeket, –ezért a cikk első szakaszában átrágjuk magunkat az EULA főbb pontjain.

Az európai szerverre érvényes Végfelhasználói Szerződés

Az európai EULA utoljára 2016 február 2-án módosult, a főbb pontjai pedig a következőek:

  • Ha kiskorú (18 év alatti) vagy, akkor csak szülői engedéllyel játszhatsz a játékkal.
  • Elfogadod a Szolgáltatás Feltételeit és az Adatvédelmi Irányelveket.
  • Az EULA változhat, és erről 30 nappal a változtatások életbe lépése előtt e-mailben tájékoztatnak.
  • Ezek a változások nem sérthetik a megszerzett jogaidat és a visszaható hatály tilalmát.
  • Az EULA elfogadásával engedélyt kapsz arra, hogy letölthesd, telepíthesd és játszhass a játékkal.
  • Ez az engedély nem kizárólagos, visszavonható, személyes, nem átruházható és korlátozott.
  • A játékszabályok megsértése szankciókat vonhat maga után, ami akár a felhasználói fiókod felfüggesztésével vagy törlésével is járhat.

Személy szerint ezeket gondolom az EULA legfontosabb részeinek, de természetesen itt még nincs vége, mert az igazán érdekes részek a Szolgáltatás Feltételeinél kezdődnek. Ugyanis ezen a ponton a Wargaming engedélyével hozod létre a felhasználói fiókodat, ezért a játékosnév nem lehet sértő, illetőlegesen nem is oszthatod meg másokkal a profilodat. A virtuális javak vásárlására pedig azzal a feltétellel kapsz engedélyt, ha elfogadod, hogy nem birtoklod a megvásárolt terméket. Ugyanitt hasonló irányelvek alapján említést tesz a rajongói oldalakról is.

A módosított EULA

Az NA és ASIA szervereken egyes pontjaiban az EULA módosul, ami elsősorban a Felhasználói Fiókod Birtoklási Jogát érinti, valamint kitér arra, hogy a rajongói oldalak nem hozhatnak le a játékot rágalmazó híreket, és a felhasználók megegyeznek a Wargaming-gel, hogy nézeteltéréseiket nem intézhetik bírósági úton. Úgy gondolom, hogy ez első hallásra meglehetősen félelmetesnek tűnik, ezért a helyzet tisztázása érdekében felkerestem Ph3lan-t, hogy adjon választ az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Ph3lan nyilatkozata:

"A válasz meglehetősen egyszerű. Az EULA alapvetően nem változik / változott, eddig is ugyanezek a szabályozások voltak benne (amik egyébként gyakorlatilag minden más online játékban is ugyanezek). Az amerikai EULA lehetséges, hogy más nyelvezetet használ, hogy jobban illeszkedjen a helyi szabályokhoz - USA és EU eléggé eltérőek lehetnek ilyen szempontól -, de a lényeg ugyanaz marad. Ezek a szabályok különben is csak azért vannak (és voltak is minden játékban), hogy az extrém helyzeteket is kezelni tudjuk."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.