"Ez a rengeteg forgatás az Astralis malmára hajtja a vizet"

A Magyar E-sport TV elemző kommentátora ismét elmélkedett kicsit a jelenlegi forgószélről, ami sújtja a profi CS:GO csapatok zömét.

Mostanában több CSGO csapat is játékost cserélt, amit zeneszerző most sem hagy szó nélkül. A Magyar E-sport TV elemző kommentátora levonja a következtetéseit a jelenlegi forgatási mizériának, ami állítása szerint leginkább az Astralis-nak kedvez.

A Cloud9, a G2 és az SK az év korábbi szakaszában olyan cseréket hajtott végre, amely paradigmaváltással járt. Az új Cloud9-ban FNS komolyabb struktúrát akart behozni a csapatba, –ám az elmúlt hetek, hónapok alatt bebizonyosodott: a többi játékos számára túl szigorú ez a keretrendszer– így mostanában többször felmerült, hogy újabb ingame-leader csere várható az amerikai csapatnál.

Stewie már korábban kritizálta FNS-t, szerinte ha jó lenne, már rég megkapta volna a lehetőségét, hogy bizonyítson. Forrás: vpesports.com

A G2 szintén nem adta meg a kellő esélyt NBK-nak, hogy végig vigyen egy paradigmaváltást. NBK rengeteget készült az ingame-leader szerep átvállalására, playbookot nyitott és vezetett, rendesen készült. Azonban úgy látszik, hogy a csapaton belül ezt egyáltalán nem sikerült átvinni, és így az eredmények is rendre elmaradtak. Shox február-március környékén vonult vissza a csuklója miatt, tehát NBK-nak négy hónapja volt teljesen az alapokról létrehozni egy új csapatot, –új irányítási stílussal. Ez mondjuk soknak tűnhet –Friberg szerint egy ingame-leader váltás esetén legalább három hónapra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, mire képes a csapat,–de én még hagytam volna egy kis időt. Szerintem nem jó jel, hogy a szervezetek az azonnali eredményeket hajszolják, hiszen így pont az ilyen paradigmaváltásokra nincs semmi esély, és az összes csapat mérföldekkel le lesz maradva az Astralistól, akik hagytak időt maguknak a saját játékukhoz való visszatalálásra.

Az SK Gaming már egy egészen más tészta. Amikor sportolóként a helyes technikát kutattuk hétről hétre, megtanultam, hogy egyszerre mindig csak egy dolgon szabad változtatni. Ha az beválik, akkor azon az ösvényen továbbhaladva lehet változtatni valami máson, ha nem válik be, akkor pedig vissza kell lépni egyet. Nos, az SK gyakorlatilag mindent megváltoztatott: felállást, beszélt nyelvet, ingame-leadert (jelenleg 3 játékos tölti be ezt a szerepet a csapatban), stílust. A legutóbbi StarSeries versenyen már egész jól nézett ki az új csapat, de az biztos, hogy még rengeteg munkájuk lesz az elkövetkező időkben, – már ha kivárja ezt a vezetőség. Egyébként úgy néz ki, hogy nem várja ki; pletykák és biztos jelek szerint az SK hamarosan új szervezethez kerül.

Stewie és TACO kezet fognak. Talán akkor még nem is sejtették, hogy egymást fogják váltani. Forrás: dotesports.com

Tegnap pedig egy új cserét jelentettek be: a NiP váltotta le draken-t a fnaticból nemrég távozó Lekr0-ra. Több okból is csalódott vagyok. Hamarosan jön a Minor, amire a lehető legösszeszokottabb csapattal kéne felállnia a NiP-nek ahhoz, hogy kijussanak a Major-re. Dennis februárban jött, volt ideje munkálkodni és egyébként az eredmények is korrektek: a NiP múlthéten bejutott a legjobb 8 csapat közé StarSeries-en, majd ott a Mousesports-tól 2-1 arányban kapott ki. A kérdés az, hogy milyen eredmény kellett volna ahhoz, hogy ez a csere ne legyen indokolt? A mouz jelenleg a világ negyedik legjobb csapata, szerintem tőlük nem szégyen kikapni.

Mi lesz veled kicsi KennyS? Forrás: dbtap.com

Ami viszont még nagyobb aggodalomra ad okot, az maga a váltás. Egy korábbi REZ interjú alapján draken-t egy támogatóbb, passzívabb játékra akarták kényszeríteni. De miért?! Drakennek kifejezetten erőssége volt az agresszív játék, pont azért is volt sikeres a NiP 2017 közepén mert a vérfrissítés jól sikerült. Ha valaki jó valamiben és érzi a játékot, akkor miért kell másfajta stílust ráerőltetni? Tény, hogy draken nem a legtisztábban játszó AWP-s játékos, hiszen többször hibázik, mint a top mesterlövészek, viszont ettől függetlenül óriási hatása van a mérkőzésekre, kétszer egymás után nem szokott hibázni.

A másik kérdés pedig az, hogy ki lesz így az AWP-s a NiP-ben? Tudjuk, hogy f0rest, REZ és dennis is képes rá, de egyikőjük kezében sem látnám szívesen a fegyvert, mert mindhárman sokkal jobbak M4-gyel vagy AK-val. Na mindegy, kíváncsian várom, hogy Lekr0 mit fog majd mutatni ebben a csapatban.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!