A Puskás és a Honvéd kiejtette az Újpestet a TV-s kupából

A Puskás és a Honvéd kiejtette az Újpestet a TV-s kupából

Nem tudott kijutni az Újpest a csoportból, csak egy gólt és egy piroslapot szereztek.

Lejátszották a B csoport mérkőzéseit is, gólszegény párharcokat láthattak a nézők. 

Magabiztos MTK továbbjutást hozott a TV-s kupa első játéknapja

A második helyet pedig a DVTK-nak esélyt sem hagyó Debrecen szerezte meg.

Az I. DIGI eSport FIFA Pro Clubs Kupában összesen 6 csapat vesz rész, két háromfős csoportra bontva. Az A jelű trió mérkőzéseit már előző héten lejátszották. Most a Puskás Akadémia, Honvéd és az Újpest mérkőzött meg egymással. 

Puskás 1-1 Honvéd

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Puskás: az első 10 percben nagy nyomást helyezték a piros-feketékre. Hátul járatta a labdát a Puskás, és egy védelmi hibát kihasználva labdát szerzett a Honvéd, majd egy tanári centerezéssel be is fejeztek az akciót, amivel már a mérkőzés elején előnyhöz jutottak. Ezt követően az első félidőt megpróbálta meghúzni a Puskás, –de hiába támadtak többet, mint az ellenfél, egyenlíteni nem tudtak. A második játékrészben már mind a két csapat több lehetőséghez jutott, de gól még mindig nem született. Egészen a 93. percig, ahol a Puskásnak már nem maradt semmilyen más lehetősége, az összes labdát felívelték, majd egy szélről beadott labdát bólintották a kapuba ,és ezzel az utolsó utáni pillanatban egyenlíteni tudtak. 

Honvéd 1-1 Újpest

A meccs elején semmi érdemleges nem történt; mind a két csapat próbált támadást építeni, viszont egy szép labdajáratás után az újpestiek szélsője gyönyörűen tekerte középre a labdát, amit nem hibázott el a csapat támadója, ezzel megszerezvén a vezetést. 20 percre rá már nem bírta a nyomást az Újpest, és egy lövést követően kapufát talált a Honvéd, de a kipattanót sikerült befejelni és így viszonylag gyorsan kitudtak egyenlíteni. A második félidőben többet támadott a Honvéd, és minden tekintetben pontosabbak is voltak, mint ellenfelük. Hiába azonban minden erősfeszítésük, gól már nem született, így a második találkozó is 1-1-es döntetlennel zárult.

Puskás 2-0 Újpest

Az utolsó összecsapás több szempontból is érdekes volt. Egészen eddig nyitott maradt a kérdés, hogy ki lesz a csoportelső és a csoportmásodik, illetve, egyáltalán ki jut tovább. A játék első felében az Újpest nyomott jobban, viszont egyszer kétszer a Puskás is odaért az ellenfél kapuja elé. Egy ilyen támadásépítés közben a tizenhatoson belülre is sikerült betörniük, ahol az Újpest védői buktatták az ellenfél támadóját, a bíró pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. Értékesítette is a tizenegyest a Puskás, akik ezzel a 17. percben megszerezték a vezetést. Egy labdaszerzés után a 25. perc előtt a Puskás egy újabb támadást épített, aminek a végén gyönyörű összjátékkal gólt is szereztek. Az utolsó pillanatokig küzdött az Újpest, viszont erőfeszítéseik dacára még csak találatot sem sikerült szerezniük. Az i-re a pontot a mérkőzés végén begyűjtött piroslap tette fel a lilák részéről.

Íme B csoport gólösszefoglalója:

A tabella pedig így néz ki:

Ezzel a győzelemmel a Puskás lett a csoportelső, második helyen pedig a Honvéd jutott tovább. 

Kövess Minket!