Nem vicc: jöhetnek az e-sport bútorok

Nem vicc: jöhetnek az e-sport bútorok

Az IKEA meglátta a lehetőséget az e-sport iparban, jöhetnek az e-sport bútorok!

Láttunk már e-sportolóknak szánt alsónadrág reklámot, e-sport cipőt, e-sport szemüveget, de most az IKEA valami új piacot hódítana meg a gamereken keresztül azzal, hogy nekik szánt bútorokat gyártana!

Persze a "gaming bútorok" nem életidegenek az e-sport világtól, –de eddig inkább csak székekre koncentrálódtak, hogy a lehető legnagyobb kényelmet nyújtsák a játékosoknak. A svéd bútorgyártó ezen akar túllépni: összeállt egy amerikai, 3D-s tervezőcéggel az Unyq-kal, valamint a svéd Area Academy-vel, hogy egy vadonat új szériát tervezzenek és gyártsanak, kifejezetten a gamer világ igényeire szabva.

Gondoljunk csak bele: biztos, hogy akár a saját környezetünkben, akár a barátaink között találunk olyan embert, aki éveken keresztül a családi ház vagy lakás konyhájában, vagy a pulton, vagy épp valami olyan helyen, asztalon játszott, ami hosszú távon egyáltalán nem volt kényelmes. Arról nem is beszélve, hogy a rossz tartás egészségtelen: megterheli a hátat, így számos egészség károsodás okozója lehet. Az IKEA –valamint a 3D-s nyomtatás elterjedése, ill. ipari használata– azt is eredményezheti, hogy a játékos csak bemegy az áruházba, beül egy szkennerbe, –amely leveszi a testének, az ülésének a formáját–, majd néhány nap múlva a futár viszi neki az egyedileg, kimondottan az ő alkatára szabott gamer széket.

A lehetőségek száma végtelen: Svédország amúgy is e-sport nagyhatalom, ha ott ki tudnak jönni egy olyan termékkel, ami elérhető áron megvásárolható, esetleg dizájnolható is, akkor biztos, hogy rengeteg fiatal lecseréli majd a hagyományos íróasztalát egy gamer asztalra. Ráadásul ezek a termékek nem csak a végfelhasználók számára lehetnek fontosak: a kisebb-nagyobb versenyszervezők is küzdenek azzal, hogy milyen asztalokat használjanak a versenyeiken, –hiszen az egyedileg legyártott bútordarabok elképesztően drágák. Ha az IKEA betör a piacra, akkor gyorsan ellephetik a termékeik a versenyeket is. 

Elegáns, praktikus, olcsó, –versenyszervezői nyelvre lefordítva: "jól néz ki a közvetítésben, imádják a versenyzők, nem lógnak ki mindenhol a kábelek, és még spórolhatok is vele".

Kíváncsian várjuk az első IKEA-s gaming asztal szériát.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!