A Valve kinyírta az OPSkins-t, de az oldal már reagált is az ügyben

A Valve kinyírta az OPSkins-t, de az oldal már reagált is az ügyben

Az OPSkins megsértette a Steam feliratkozói egyezményét; nyilatkozatban reagáltak a rajongók kérdéseire, és a Valve vádjára.

A Valve ügyvédje felkereste a tegnapi nap folyamán az OPSkins-t, hogy értesítse őket: az ExpressTrade szolgáltatásuk megsérti a Steam feliratkozói egyezményt, és június 21-ig feltétlen szüntessék meg, vagy zárolják a cég steames fiókjait. Az ExpressTrade kijátssza a hét napos cserekorlátozást, valamint a Valve szellemi tulajdonait használják üzleti céllal; vagyis a skineket, védjegyeket, fotókat és fiókokat. A Valve döntése értelmében 21-e után nem lehet cserélni majd az oldalon egyetlen olyan játékban sem, mely a Steam Raktárat használja, ezzel hazavágva a legnagyobb külső trade platformot.

Ma délelőtt az OPSkins reagált a Valve megkeresésére, és megpróbálták megnyugtatni a felhasználóikat. Először is, felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes kivenni a bent lévő steames tárgyakat június 21-ig, nehogy bárki elveszítse őket. A pénztárcában lévő egyenleget azonban nem érintik a változások; így az ott található összeg biztonságban van, és bármikor kivehető.

Ami az oldal jövőjét illeti: több nagy kiadóval is tárgyalnak arról, hogy a videojátékaik hivatalos, külső cserepiaca lehessenek. Illetve új, érdekes irány felé kacsintgatnak, ugyanis blockchain-alapú tárgykereskedelmet építenetek tokenekkel, melybe már 19 ilyen játék beszállt. Az üzletet ezekben egyértelműen az jelentheti, hogy a tárgyak a tulajdonosé, nem pedig a kiadó/fejlesztőé, –így azokat nem is vehetik el vagy korlátozhatják. Ami a Valve döntését illeti, a legkevésbé sem értenek vele egyet. Úgy gondolják, hogy csakis a Steam Közösségi Piac érdekében próbálják ellehetetleníteni az OPSkins működését. Emellett a közösség többször is megmutatta már, hogy az oldalon található kedvezőbb piaci feltételek miatt az OPSkins-t szeretnék használni a Valve-ével szemben, és helytelennek tartják, hogy ezt nem veszi figyelembe a cég.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!