Master Yi az LCK-ban, 7 szintet vert a másik dzsungelesre!

Master Yi az LCK-ban, 7 szintet vert a másik dzsungelesre!

Master Yi és Taric debütált az LCK-ban, ahogyan a Nunu Karthus is velük szemben. Nem sok esélye volt a mágusnak és a yetinek.

Tegnap még csak az LPL meccsein ámulhattunk, hogy az a rengeteg őrültségnek tűnő karakter valóban bejött, –és nem csak a solo queue-ban aprítanak. Mindez azonban eltörpülni látszik az LCK mellett, akik még rátettek vagy két lapáttal az egészre. Konkrétan a solo queue jelenleg legrettegettebb párosait hozták be midre és a dzsungelbe.

Betör az új "őrült" meta a profikhoz, az LPL odatette, amit kell!

Méltó módon indították el a kínaiak az LPL-t, Vladimir és Yasuo ADC, Aatrox, Mundo top és még egy Mordekaiser mid is belefért.

A bbq Olivers Karthus és Nunu párosával próbálta valahogyan megállítani a legendás Master Yi Taric kombót az MVP oldalán. Már eleve az érdekes, hogy ezek a karakterek bent maradtak, ezek szerint a csapatok nem számítottak arra, hogy ez valóban működni fog profi szinten is, de a valóság ennél sokkal rondább. Mindezek mellett az MVP még botra is egy szokatlan párossal jött: Lulu és Fiddlesticks tartotta rettegésben a Lucian Gragas duot. 

Az első gyilkosságot végül Lucian szerezte meg a bbq oldalán, de Master Yi mindeközben már farmolt, a 9. percben elérte a 100-at is, dzsungelesként. Mivel Taric mindent neki adott miden, így persze nem volt nehéz. Az első harcát a 12. perc elején indította el a sárkány környékén. Fiddle fearje is rengeteget segített, mivel egy magatehetetlen célponttal szemben Master Yinek semmilyen nehézsége nem akadt. 3-0-ás kezdéssel és 200 feletti farmmal a 16. percben már érezhető volt, hogy ez a Yi még komoly problémákat fog okozni, főleg egy Taric-kal az oldalán. Szintekben is előnye volt végig, persze a Nunu sok farmot Karthus-nak adott, de a 20. percben már 6 szint különbség volt a két dzsungeles között. Az MVP kompozíciója egyszerűen túl jó volt, hogy kezelni lehessen. Rengeteg CC-t és persze védelmet hoztak. Ha a Taric ulti nem volt éppenséggel elég, akkor még Lulu is be tudott segíteni, ráadásul Ardent Censerrel, még több támadási sebességet és sebzést adva a meccs egyetlen igazi carry-jének. 

Látszólag az egyetlen esélye a bbq-nak a Baron volt, amit meg is szereztek a 24. percben. De mindez hiába, mert csak a Gragas support tudott elsétálni vele. 29 percnél Yi már 18-as szintű volt, míg Nunu 11, de a többieket tekintve is Karthus volt a legnagyobb, azonban ő is "csak" 17-es szinten rohangált. Négy befejezett tárggyal, egy QSS-el, és ilyen védelemmel nem volt semmi ami a kardforgatót megállíthatta volna: kereken 30 perc alatt be is fejezték a meccset.

Egy valamit tanultunk ebből a mérkőzésből is, legalábbis az LCK kapcsán: a piros oldalnak egy új, kötelező tiltása lett Master Yi személyében, mert megfelelő körülmények között és egy jó mid supporttal szó szerint megállíthatatlan és kezelhetetlen. 30 perc alatt Yi 12 gyilkosságot és több mint 400 farmot szedett össze. A mérkőzés iróniája, hogy a bbq volt kék oldalon, –tehát elhozhatták volna Yi-t–, de ők inkább a Nunu-t tartották fontosabbnak. Ezt a hibát jó eséllyel nem fogják még egyszer elkövetni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!