Betör az új

Betör az új "őrült" meta a profikhoz, az LPL odatette, amit kell!

Méltó módon indították el a kínaiak az LPL-t: Vladimir és Yasuo ADC, Aatrox, Mundo top és még egy Mordekaiser mid is belefért.

Mivel nyár van és a ligák szüneteltek, –illetve sok még el sem indult–, eddig csak a solo queue meccsek és az egyéni streamek alapján mérhettük fel, mi is most a meta. Ez egyébként is egy nehéz kérdés, de mostanság különösen; akár napról-napra is változhat, amint felfedeznek valami új őrültséget. 

A bot lane bruiserek után itt legújabb profi őrület: support mid

Aioween | 18/06/11 16:38 Napról-napra jönnek az érdekesebb taktikák a kialakult káoszban; mindenki keresi a kiskapukat és hogy ki mennyire erős. Mivel az ADC-k elég rossz helyzetbe kerültek és a dzsungel is változott, így megjelentek a bruiserek boton, valamint Mordekaiser is, miden pedig korábban már írtunk a pusztító Taric + Master Yi párosról.

Általában tudunk azért hagyatkozni a profikra, hiszen minden héten vannak LCS meccsek, ahol láthatjuk, mit játszanak a "nagyok". Ebből most hiány volt, de sokan nagyon kíváncsiak rá, mert most tényleg nem árt egy mankó. Nos, ha azok közé tartozol, aki nem örül ennek az új metának, akkor van egy rossz hírünk: az LPL-ben már az első szériában bekezdtek vele. Nézzük meg mivel is lehet biztosan számolni, –legalábbis a kínaiak játéka alapján.

Először megjelent Mordekaiser minden bugjával együtt, ám a solo queue-val ellentétben nem mint "adc", hanem mides. Helyette azonban érkezett Yasuo botra ADC-ként, Dr. Mundo visszatért a topra, Pyke az első meccsen supportolt, és a rework előtt álló Aatrox is megjelent a felső ösvényen. Ezt még megtoldották egy Vladimir bottal is, csak hogy biztosan legyen elég sebzés Pyke mellé. Igen, ezek mind egy szérián, azaz Bo3-on belül. Egyáltalán nem trollkodásról van szó, –ez bizony egy rendes tétmeccs volt–, de úgy tűnik tényleg van helye az újdonságoknak az Idézők szurdokában.

A meccseket a JD Gaming valamint az Invictus Gaming játszotta. Aatrox az JD kezei közé került, és mindkétszer nyert vele ráadásul meggyőző módon. Teljes mértékben kihasználták az újdonság erejét és úgy tűnik ezek a dolgok bejönnek a profik közé is. Arra még várni kell, hogy az EU és NA LCS-ben is kiderüljön, mi lesz pontosan a meta, Kína híres arról, hogy szeret agresszívan játszani, ezek a választások pedig pont ezt segítik elő. 

Ha valaha, most biztosan izgalmas lesz tehát a pénteken induló EU és a szombaton induló NA LCS. Vajon hány nagy nyugati név adja meg majd a bizalmat az új jövevényeknek?...

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.