Miért játszhatatlan Fjords?

Miért játszhatatlan Fjords?

A pálya a HD verzióval ugyan szebb lett, de a terepviszonyok megváltoztatásával hazavágták a játékélményt a nyugaton kezdő csapat számára.

Fjords tipikusan az a térkép, amin –ha a keleti oldalon kezdtél, akkor szinte borítékolhatod a győzelmet, míg a nyugati oldalról akár meg is fulladhatsz, hiszen az sem változtat túl sokat a csata végkimenetelén.

Az alapok

A keleti oldalon kezdő csapatnak (vörös) elég felvennie ezt a három pozíciót ahhoz, hogy megnyerjék a csatát. A legfontosabb ebből a háromból az egyes és a kettes pont, hiszen innen olyan kereszttüzet lehet zúdítani ellenfélre, hogy mind a zöld egyes, mind a zöld kettes pozíciók játszhatatlanná válnak. A hármas ponton pedig szinte lehetetlen áttörni, de ha még sikerül is, akkor is ott vannak az ellenfél tankvadászai és tüzérei.

A nyugati csapatnak tehát csak egy lehetősége maradt: kivárásra játszani. Vizsgáljuk meg a helyzetet kicsit tüzetesebben!

A térkép urai

A vörös csapat azzal, hogy felveszi az alap pozíciókat a pálya meghatározó részére kontrollt gyakorol, illetve az összes olyan térséget kereszttűz alá vonhatja, ami vörössel van jelölve. Ismételjük át még egyszer, amit tudunk. A zöld 1-es és 2-es pontok kiesnek, mert azok a tankok, amik odamennek a vörös 1-es és 2-es kereszttüzébe kerül. Ha az ellenfél japán nehéz tankokat, ti pedig bármi mást kaptatok, ami AP/APCR/HEAT lövedéket lő, akkor a zöld 3-as pontnál az áttörés lehetetlen.

A probléma az, hogy nem tehetsz semmit

Kivárásra játszani egy dolog, de ha netalántán a vörös 1-es pontról támadást intéznek a zöld 4-es pontra, akkor a zöld 5-ös pontról nem tudjátok majd fedezni a társaitokat, de ez igaz vica versa is. Ha a zöld 3-as pont elesik, akkor szintén nem tudtok arra a pontra támogatást adni. A lehetséges megoldások a következők:

  1. Az A7-es pontot tegyék játszhatóvá, hogy az A8-at nyugatról ne csak egy oldalról lehessen megtámadni.
  2. A C6-ban benyúló dombot tegyék magasabbá.
  3. Az E5-be mindkét oldalról egyszerűen fel lehessen menni.
  4. A G1-nél növeljék meg a szárazföld kiterjedését, hogy a másik oldalhoz hasonlóan oda is felállhassanak a tankvadászok.
  5. A D5-be tegyenek házakat, hogy legyen fedezék 7-es vonalon álldogáló mesterlövész tankok ellen.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.