Hirdetés

A ZYLEX Esports győzelemével ért véget a Cardslingers Cup!

A legjobb játékot mutatva megérdemelten nyert a ZYLEX Esports az Esport1 Cardslingers Cupon! Összefoglaló, deckek és érdekességek a cikkben!

Hirdetés

Kedd este lejátszották az Esport1 Cardslingers Cup döntőjét, amelyen a ZYLEX Esports 6-4-re diadalmaskodott a LvL Up Esport felett. Így ők nyerték meg az első magyar Hearthstone csapatversenyt! Ha lemaradtatok volna, akkor sem kell bánkódni, hiszen a cikkből minden kiderül!

A Cardslingers Cup ötlete még valamikor tavaly évvégén vetődött fel egy beszélgetés során, és végre megvalósíthattuk a tervet, hogy Magyarországon elsőként Hearthstone csapatversenyt szervezhessünk. Négy szervezet (ZYLEX Esports, Wonder Stag e-Sports, Team Plague és a LvL Up Esport) fogadta el a meghívásunkat, így a nyári melegben végre megkezdődhetett a verseny a népszerű Trinity Series szabályai szerint, amelyet végig élőben követhettetek az Esport1 hivatalos Hearthstone Twitch csatornáján.

A csapatok június 8-án, pénteken 19:00-kor kezdték el az ütközeteket és rögtön izgalmas párosítások alakultak ki. A Team Plague a ZYLEX ellen mérkőzött meg, a LvL UP a Wonder Staget kapta az első körben. A hajnalig elhúzódó mérkőzések a ZYLEX és a Wonder Stag győzelmét hozták. Izgalmas paklikat és a végletekig kiélezett csatákat hozott az első nap.

A double elimination formátum miatt június 10-én, vasárnap a felsőági döntőben a ZYLEX és a Wonder Stag csapott össze, ahol a különleges Wonder Stages Meat Wagon Warlockot is végre láttuk élőben, hiszen nem volt rá szükség az első nap. A ZYLEX magabiztosan behúzta a győzelmet, és két győzelemmel már a döntőben is találta magát. Az alsó ágon a két vesztes került össze. A tét nagy volt, hiszen a vesztes búcsúzott a további küzdelmektől, amíg a győztes a Wonder Stag ellen játszhatott a döntőbe jutásért. A nyomással végül a LvL Up birkózott meg és nagyon szoros 6-4-es győzelemmel, a Team Plague ellen vívta ki a jogot, hogy a Wonder Stag ellenfele lehessen. Az alsóági döntő maratoni mérkőzése során a LvL Up fordítani tudott a kezdeti megremegés után, és ezzel a lendülettel már nem versenyezhetett a Wonder Stag, így a ZYLEX ellenfele a döntőben a szegedi csapat lett.

A nagy nap is elérkezett, hiszen június 12-én, kedden este a ZYLEX és a LvL Up még egyszer utoljára belépett a kliensbe és elkezdődött a Cardslingers Cup döntője. A csapatok fej-fej mellett haladtak. Érződött, hogy mindkét gárda 100 %-ban az adott meccsre koncentrált, így egy-két hibán kívül tökéletesen játszottak. A döntő mérkőzés egy Tempo Mage (LvL Up) és Cube Warlock (ZYLEX) között dőlt el. A kedvezőtlen matchupot behúzta a Warlock, így a ZYLEX állhatott fel a dobogó legfelső fokára!

Végeredmény

  1. ZLYEX Esports – PenhaDani, zridex, SteveFrench, OneTrickPwny (dropdead) és jeno
  2. LvL Up Esport – Wuncler, Hulkeinstein, csgy, Robág és Szalay
  3. Wonder Stag e-Sports – Racket, Anti, xalax, ChaiNCalleR és Syly
  4. Team Plague – Huby, FrischRuben, drSteveIce, cLassiC és Valnar

(Decklisteket megtalálhatjátok a csapatok nevére kattintva!)

ZYLEX Esports győztes paklik

Összességében megérdemelt győzelem született, hiszen a legkevesebb hibát a ZYLEX játékosai követték el, így nem is volt kérdés, hogy behúzzák a versenyt. Minden csapat kitett magáért és pozitív tapasztalatokkal gazdagodtak, hiszen ilyen eseményre eddig még nem volt példa. Külön érdekesség lehetett a nézőknek, hogy belehallgattunk a csapatok beszélgetéseibe. A köröket részletesen átbeszélték a játékosok, és rengeteg variációt vázoltak fel, amiből igyekeztek megtalálni az optimálisat. Ez az esetek döntő hányadában össze is jött, viszont arra is rámutatott, hogy 4-5 ember véleményét közös nevezőre hozni nem könnyű.

Reméljük legközelebb még több csapattal újra megszervezhetjük a hazai Hearthstone egyik legnagyobb eseményét! Köszönjük minden nézőnek, hogy kitartó figyelmével megtisztelte a csapatokat, a játékosokat! Köszönöm Jokehnak, hogy a kb. 20 órányi közvetítés során végig szakértő társam volt. Nem utolsó sorban pedig köszönjük a csapatoknak, hogy elfogadták a meghívást. Színvonalas, parázs mérkőzéseken mutatták meg, hogy miért ők most Magyarország legjobbjai!

Kövessétek az Esport1 hivatalos Hearthstone Twitch csatornáját, ahol a verseny összes mérkőzését is visszanézhetitek, továbbá olvassátok a cikkeket, hogy legközelebb se maradjatok le az újabb versenyről!

Ti kinek szurkoltatok? Mi tetszett a legjobban a versenyben?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?