Kingsbane Rogue, a control deckek végzete!

Kingsbane Rogue, a control deckek végzete!

Lassú, megfontolt és halálos! Bemutatjuk a Kingsbane Roguet!

A legendary fegyverek megjelenése egy teljesen új kaput nyitott számos classnál, de elég felemásra sikeredett az ötlet. A mai cikkünkben az egyik ilyen legendás fegyver köré épülő decket mutatjuk be részletesen, következzen a Kingsbane Rogue!

A Rogue jelenlegi helyzete a metában több, mint vállalható. A Miracle és Odd változatok stabilan a tier 1-2-ben foglalnak helyet, a Kingsbane Rogue viszont ennyire nem szerepel jól, –de ha valaki egyszer megtanul vele játszani és kiismeri a gyengeségeit és erősségiet, az nagyon szép eredményeket tud vele elérni.

Off-meta Kingsbane Rogue

Kód: AAECAaIHBMgDqAiA0wK77wINxAHZAssDzQO9BPYEmwWGCanNArHOAuXRAqbwAsn7AgA=

MrYagut's Legend 33 Kingsbane Rogue

Kód: AAECAaIHCMgDzQObBagIgcICgNMCw+oCu+8CC7QBxAHLA/YEhgmpzQKxzgLc0QLl0QLb4wLJ+wIA

A két fenti változat közül a továbbiakban MrYagut deckjére alapozunk, hiszen a profi német játékos mindig is híres volt a Rogue paklijairól és ezzel a változattal egészen a 33. legend helyezésig kapaszkodott fel.

A költségek tekintetében majdnem 10000 dustnál áll meg a vége, viszont számos lapot elég átemelnünk a Miracle Rogueból és csak a kiegészítő kártyákat kell legyártani hozzá: Kingsbane, Doomerang, Valeera the Hollow, Captain Greenskin és Zola the Gorgon.

Mulligan és játékstílus:

A lassabb Rogue deckek mindig is szenvedtek a gyors, agresszív változatok ellen, ezért mindenképp kötelező megtartani ellenük a Backstabet, Kingsbanet, Fan of Knivest. Ha már ott van a Kingsbane, vagy a Cavern Shinyfinder a kezünkben, akkor erősen javaslott tartani vagy keresni egy Leeching Poisont, Deadly Poisont vagy Cutthroat Buccaneert. Ha várhatóan lassú ellenfelet kapunk (Warriorok, Priestek, Druidok), akkor teljesen más stratégiát kell követni. A kezdőkezünkbe a Fal’dorei Stridert, Elven Minstrelt, Valeera the Hollowt, Preparationt és Sprintet szeretnénk látni.

Ha túlvagyunk a mulliganfázison és elkezdődik a mérkőzés, akkor reménykedni kell, hogy ne lepjen meg minket valami aggro-tempo deck, hiszen az jelentősen rontja az esélyeket. A cél ellenük a túlélés! Minden erőforrásunkat arra kell használni, hogy megoldjuk a lényeket és viszonylag magas életerőn tartsuk az életpontunkat. Nem könnyű feladat, de ha érkeznek a lapok és jól is játsszuk ki őket, akkor van esélyünk. Ha elhúzódik a mérkőzés, –vagy alapból lassabb-control ellenfél jön szembe–, akkor érkezhet a Fal'dorei Strider pókjai, majd a Kingsbane buffolása. A Deadly Poison, Leeching Poison, Cutthroat Buccaneer, Captain Greenskin mind-mind növeli a fegyverünk sebzését, ami a lifesteal effekt miatt nyugodtan használható akár nagyobb lények leszedésére is. Ha elszabadulna a board, akkor a Blade Flurry, és a Vanish és Valeera the Hollow segít abban, hogy túléljünk még néhány kört, amiben akár könnyedén a magunk javára fordíthatjuk a mérkőzést. Az új Hero Powerrel rengeteg buffot meg tudunk kettőzni, így a kis tőrt, a végzet fegyverévé változtathatjuk.

Erősségek és gyengeségek:

A gyors deckek ellen korlátozottak a megoldási lehetőségek, így simán elveszíthetjük a mérkőzést úgy, hogy bármi közünk is lett volna hozzá. A lassabb deckek viszont retteghetnek, hiszen a Fal’dorei Strider pókjai, a tuningolt fegyver és Valeera the Hollow új Hero Powere, mind a mi malmunkra hajtják a vizet.

A Kingsbane Rogue egy nehéz deck, –hiszen pontosan be kell osztani az erőforrásainkat–, rá kell érezni, hogy mikor érdemes elkölteni minden manánkat laphúzásra, megtalálni a győzelmi esélyeinket. továbbá fel kell ismerni a játék során, hogy pontosan mivel is állunk szemben, ami igényel egy megfelelő tapasztalatot.

Ha szeretnétek kipróbálni egy működőképes és izgalmas decket, akkor a Kingsbane Roguera bátran csapjatok le. Viszont ha csak a gyors eredményekre vágytok, –vagy nem kedveznek a szembejövő paklik–, akkor keresgéljetek másfelé (Odd Paladin, Even Shaman, Odd Rogue)!

Ti próbáltátok már a Kingsbane Roguet? Milyen eredményeitek vannak vele?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!