"Úgy érzem, hogy már a kezdetek óta a legjobb három AWP-s között vagyok" KennyS

Egy francia oldal –név szerint a sans-filtre– készített egy interjút a mostanában kicsit rosszabb formát mutató KennyS-szel.

KennyS-t mostanában nem láthattuk az igazán nagy versenyek top mezőnyében; de az biztos, hogy a francia játékos még mindig az egyik legjobb AWP-s a világon és ezt ő is így gondolja magáról. Igaz ő még mindig a Top 3-ba sorolja magát, ami talán egy kicsit eltúlzott.

Miért KennyS lett a neved?

"Nem voltam igazán kreatív, de jól hangzott a név, stílusos volt. A barátaim és pár csapattársam a Kens-t használja. Másrészről viszont édesanyám és a menedzserem, Niak kéké-nek hív."

Mit csinálnál most, ha nem CS:GO játékos lennél?

"Szerintem profi FIFA játékos lennék. Amikor fiatalabb voltam akkor focista vagy sportújságíró szerettem volna lenni."

Mi tetszik leginkább abban, hogy profi CS-s vagy?

"Tetszik a versenyzés, egy ekkora színpadon játszani miközben a közönség neked szurkol nagyon jó érzés. Emellett szeretem a nyomást is az adrenalint is, amit okoz."

Mi nem tetszik a profi életben?

"Az utazások kicsit zavaróak néha. A karrierem elején még élveztem, de ma már ez az egyetlen hátulütője ennek az egésznek, de el kell fogadnunk, ha profik szeretnénk maradni."

Van valami rutinod a meccsek előtt?

"Régen nagyon babonás voltam, de ma már nem annyira. Megiszok egy kávét vagy energiaitalt, hogy meglegyen a kellő energia, de ennyi. Egyetlen szokást őriztem meg régről, minden meccs előtt rakok egy kis hideg vizet a szememre."

Melyik a kedvenc emléked karriered során?

"Kettő is van: az egyik 2015-ben volt, amikor az ESL Cologne Majorön bejutottunk a döntőbe, amit végül elvesztettünk. Az atmoszféra őrületes volt és egy olyan légkörben voltunk, amitől kirázott a hideg. A második a kolozsvári Major volt, amit megnyertünk."

Melyik a legrosszabb?

"Ugyanaz, mint előbb: az ESL Cologne, hiszen végül a döntőben kikaptunk."

Van valami őrült történeted?

"Egyszer Oroszországban kicsit féltem. Találkoztunk rajongókkal és az egyikőjük levele nagyon megérintett, így megígértem, hogy küldök neki egy mezt. Ezután viszont elkezdett zaklatni a hotelemben és órákat várt az ajtóm előtt. Ettől függetlenül sokkal nagyobb szabadságunk van, mint a hagyományos atlétáknak."

T vagy CT inkább?

"T, mert a CT játék túl alap. Szeretek inkább én bemenni, mint hogy másra várjak."

Ha valamit megváltoztatnál a játékban mi lenne az?

"Szerintem a játék tökéletes most, talán a CZ lehetne egy kicsit gyengébb (a frissítés előtt készült az interjú)."

Sokszor beszélsz a fejlesztőkkel?

"Nagyon régen beszéltünk már. Körülbelül utoljára a kolozsvári győzelemnél (2015), ahol megkérdezték, hogy mi a véleményem a Scoutról. Ettől függetlenül meg vagyok velük elégedve."

Beszéljünk kicsit a jelenről, s1mple a legjobb játékos?

"2018-ban kristály tisztán ő a legjobb."

És veled mi a helyzet, ha az egész CS:GO történelmet nézzük?

"Itt kicsit arrogáns leszek (nevet). Nem játszok mindig jól, de szerintem mindvégig a legjobb három AWP-s között maradtam a világban. Ezzel és amit mutattam 2014-15 között a legjobb öt játékos közé sorolnám magam a CS:GO története során."

Mit változtatnál meg leginkább a CS:GO világában?

"A CS:GO sokkal nagyobb befektetést érdemel a Valve-tól. Nem 100 millióra gondolok, mint a Fortnite esetében, de egy kicsit vonzóbbá tehetnék a versenyzést."

Emellett szeretném, ha a francia mentalitás is megváltozna az e-sporttal kapcsolatban. A legtöbb ember még mindig nem hiszi, hogy az e-sport egy sport, és csak negatívan gondolkoznak a gamingről. De nagyon boldog vagyok, hogy pro-gamerként élhetek, –nem nagyon érdekel, hogy mit gondolnak mások."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!