Két győzelemmel zárt a TSM, de korai lenne a medve bőrére inni

Már az első héten jobban nézett ki a TSM, mint tavasszal, –igaz ennek is megvolt az ára; MikeYeungot egyáltalán nem láttuk a hétvégén.

A tavaszi szakasz katasztrofálisan indult az TSM számára: az első hetet 0-2-ben zárták, és a TSM történelme során először nem jutottak be az NA LCS döntőjébe. A CLG-nek is elég ramatyul indult a tavaszi szakasz, sokat kellett bizonyítaniuk. A sors iróniája, hogy az NA LCS két legveteránabb neve pont egymással találkozott az első héten.

Összeomlott az NA LCS kliense, az Echo Fox-nak ítélték a győzelmet

Aioween | 18/06/18 09:27Bő fél óra utána a kliens, illetve a szerver is összeomlott az NA LCS színpadán és az időt sem tudták "visszapörgetni", így az Echo Fox kapta a győzelmet. Érdekes események történtek a tegnap esti NA LCS meccsek során. Az Echo Fox vs Clutch Gaming összecsapáson ugyanis a játék összeomlott, teljesen.

Végül a TSM 2-0-ban zárta a hetet, hiszen felül tudott kerekedni a CLG gárdáján, de egyáltalán nem volt tiszta győzelem. Mint az alábbi grafikonokból is látszik, igen csak nagy fordítás kellett ahhoz, hogy itt végül a TSM oldalára dőljön a mérleg.

Bjergsenék szokásukhoz hűen egy late game, skálázódó kompozíciót választottak. Így kerülhetett a képbe például Kai'Sa is Zven kezei között, természetesen az AP fajta, illetve Aatrox és Irelia sem túl szégyenlős később. Hiába láthatunk máshol őrültségeket, –a TSM még ebben az őrült metában is képes megtalálni a late game hősöket–, igaz meg is lett az eredménye.

Több hibát is elkövettek eleinte, és több mint 6 ezres aranyhátrányba kerültek Huhiékkel szemben. Mindez mit sem számított, amíg nem vesztették el teljesen a mérkőzést. A 27. perc környékén kezdtem megfordulni a dolgok és a 30. után már a TSM-nél volt az előny. Azt most is láthattuk, ahogy az a nagy nyugati csapatoknál megszokott, hogy a late game harcok és a hívások még mindig első osztályúak, de valahogyan az oda vezető út még sincs teljesen kikövezve. 

Továbbra is azt érezni sokszor, hogy az alsó ösvénye elméleti előnyét, miszerint Zven és Mithy egy erős páros, nem igazán tudják kihasználni. A G2-t sokszor vitte hátán ez a két játékos akkor is, ha a többiek éppenséggel nem tudtak annyira teljesíteni. A late game-re általában kinövik magukat, –hacsak nincs masszív lemaradás–, de jobban is ki lehetne használni őket a játék korai és középső szakaszában is. Bjergsen sincs éppen a legjobb formában, bár ez már az idei szezon kezdete óta látható. Nem játszik rosszul, de feltűnt már ennél sokkal jobb színben. A csapat egyetlen igazán stabilan jó pontja továbbra is Hauntzer. Úgy tűnik ő minden körülmény között képes teljesíteni, mindezt ráadásul Aatrox-on. 

Ahol viszont nagy váltás volt: az a dzsungel. MikeYeung-nak se hírét-se hamvát nem láthattuk hétvégén, –ugyanis egyik mérkőzésen sem ő játszott. Helyette Grig húzta magára a TSM mezt, és játszott az erdőben. A CLG elleni mérkőzésen egy magabiztos Olaf-ot láthattunk tőle, akivel lehet, hogy nem solo carry-zett, –de a munkáját maximálisan elvégezte, amennyire ez egy kezdőtől elvárható. Vasárnap pedig hasonló sikereket ért el Trundle segítségével, és elég jó arányban ott volt a gyilkosságoknál is. 

Ezzel tehát a TSM egy 2-0-ás hétvégét zárhatótt a CLG-vel és a FlyQuesttel szemben, de bombabiztosnak még mindig nem neveznénk őket. Továbbra is sok megoldásra váró probléma akad a meccsek első szakaszában. Ráadásul a mostani metában a mérkőzések annyira snowball központúak, –hogy sokszor a late game nincs is garantálva–, főleg, ha ennyire elengedik a gyeplőt az elején, ez hatalmas rizikót jelenthet a továbbiakban.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!