Összeomlott az NA LCS kliense, az Echo Fox-nak ítélték a győzelmet

Összeomlott az NA LCS kliense, az Echo Fox-nak ítélték a győzelmet

Bő fél óra utána a kliens, illetve a szerver is összeomlott az NA LCS színpadán, és az időt sem tudták "visszapörgetni", –így az Echo Fox kapta a győzelmet.

Érdekes események történtek a tegnap esti NA LCS meccsek során. Az Echo Fox vs Clutch Gaming összecsapáson ugyanis a játék összeomlott, teljesen. Olyannyira, hogy a már korábban használt Chronobreak eszközzel sem tudták visszaállítani. Ez az az eszköz, ami gyakorlatilag egy fantomszerverként fut az aktuális játék mellett, –elmentve minden történést–, és ha valami gond van, akkor az addig történtek bármelyik pillanatába vissza lehetne csöppenni.

Rekkles supportolt, míg a Heimerdingerek szétszedték az EU LCS-t

Wolfi | 18/06/16 09:55 Június 15-én késő délután belekezdtünk az európai LCS nyári szakaszának első hetébe és napjába, ahol tudtuk, hogy kemény draftokra számíthatunk. Ami a következő öt meccsen történt azonban, az a LoL első szezonját is kenterbe verte.

A mérkőzés egészen 32 percen és 26 másodpercen át folyt, ami után mind a 10 játékost kirúgta a szerver. Ezt követően egy majd fél órás szünet jött, ahol már az analyst desk sem tudott nagyon mit mondani. Így ők is szünetre mentek, majd egy 5 perces várakozás után visszatértek, hogy elmondják: a meccs nem folytatódik. A technikai problémát nem bírták megoldani, ezért a bírók a remake helyett az Echo Fox-nak adták a győzelmet. Érdemes külön megnyitni a tweetet, mivel hosszú, így csak 3 adagban fért ki.


Ilyenre még nem nagyon láttunk példát, –ezért jött is a felháborodás sokak részéről, hogy ez most mit is jelent. A lolesports twitterén azért közzétettek egy pontos szabályzatot az ilyen esetekre. A mérkőzésen egyébként az Echo Fox-nál volt végig az előny, annak ellenére, hogy gyilkosságokban a CG vezetett. Emellett egy érdekes cserét is eszközöltek, ugyanis Dardoch helyet cserélt erre a meccsre Hunival: ő topon Rengarozott, míg Huni Taliyah-val dzsungelezett. Láthatóan a Fox ráérzett erre a metára.

A meccs után Dardoch-ot is megkérdezték, hogy mi is a véleménye a döntésről:

"Nagyon szokatlan volt, ennyi biztos. Ez azért is van, mert ha a Clutch oldalán lennék, lehetne vitatkozni, hogy a meccs még nyerhető volt. Azt is mondhatnánk, hogy a meccs akkori státuszát tekintve, akár vissza is hozhatták volna, ha jól játszanak. Ettől függetlenül megértettük, hogy 10k arany előnyünk van. Mi is megnyertük volna a meccset, ha helyesen játszunk. Az Echo Fox végül elfogadta a döntést, mert kaptunk egy győzelmet.

Természetesen nehéz kijelenteni, hogy egyik oldanak igaza van, a másiknak pedig nincs. Az egyetlen igazságos út a Chronobreak lett volna. De mivel ez az opció kikerült a kalapból, nem maradt más egyszerű út, ami után mindkét fél boldogan távozik."

Hiába volt egál a gyilkosságok száma a szünet idején, a különbség mégis nagy volt a két gárda között. Annyit még hozzátettek a technikus kollégák, hogy valószínűleg Taliyah okozhatott valamiféle laggot a szerveren, így a nap utolsó mérkőzésére már nem volt elérhető. Kicsit hasonló a helyzet, mint a 2015-ös VB-n, ahol például Gragast kellett kikapcsolni egy idő után, Lux-szal és Ziggs-el együtt, egy-egy képességük miatt.

Ez a döntés egyben azt is jelenti, hogy az Echo Fox is 2-0-val zárta a hétvégét, hasonlóan a TSM-hez, akik viszonylag standard metával, azaz Varus és Kia'Sa bottal arattak két győzelmet is az első héten. Ha esetleg lemaradtatok volna az említett Echo Fox vs Clutch Gaming mérkőzésről, alább megtekinthetitek a fontosabb pillanatokat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!