PenhaDani 2. helyen zárt a 2018-as DreamHack Summeren!

PenhaDani a dicsőség útján! Nézzük meg közösen ennek az elképesztő sikernek a legfontosabb állomásait.

PenhaDani, a ZYLEX Esports játékosa a magyar Hearthstone eddig legnagyobb nemzetközi sikerét érte el a 2018-as DreamHack Summeren: a fantasztikus 2. helyen végzett! Nézzük meg közelebbről ennek az elképesztő utazásnak az állomásait!

A versenyre open kvalifikáció volt, –így bárki részt vehetett rajta–, és PenhaDani is élt ezzel a lehetőséggel. Csapattársaival együtt összerakta a lineupot, ami számtalan sikerben segített neki:

Az Odd Rogue, Shudderwock Shaman, Token Druid és Even Warlock szokatlan összeállításnak tűnhet, de nem véletlen, hogy Magyarország legjobb csapatának tagja Dani: tökéletes választás volt ez a négy deck.

A verseny június 16-án kezdődött délelőtt 11:00-kor a svéd jönköpingi Elmia Arénában, ahol 187 versenyző fogott kezet egymással, majd ült le a képernyők mögé, hogy eldöntsék ki is a legjobb Hearthstone játékos.

Svájci fordulók

PenhaDaninak 9 fordulót kellett teljesítenie ahhoz, hogy beverekedhesse magát a legjobb 16 továbbjutó közé. Rögtön az elején egy fantasztikus 3-0-s sorozattal bekezdett Chinoize, Kevor és RDee ellen. A megnyugtató sikerek után egy kisebb botlás következett: 4. körben a világhírű brit játékos BoarControl állta útját Daninak, és becsúszott egy 1-3-as vereség. Ez a vereség azonban annyira jót tett neki, hogy egészen az utolsó fordulóig nem veszített párharcot, miközben olyan játékosokat győzött le, mint dogmeat, a 2017-es DreamHack Winter bajnoka zumpp, a legjobb görög játékos Fenomeno, vagy a világhírű amerikai profi Muzzy. Az utolsó fordulóban már tét nélkül ült le Dani Technogoose-zal meccselni, így az 1-3-as vereség után eldőlt, hogy a fantasztikus 7. helyen jutott tovább 7-2-es összesített eredménnyel a magyar srác a legjobb 16 közé!

Nyolcaddöntő (PenhaDani vs Muzzy)

A top 16-ban ismét Muzzyt sorsolta ki a gép Daninak, akit már a svájci formátumban egyszer 3-1-gyel átlépett. Az amerikai profi jól kezdte a párharcot, hiszen rögtön az első meccsen a Miracle Rogue bevált Dani Even Warlockja ellen. Ezek után viszont PenhaDani megállíthatatlan volt: zsinórban három győzelmet szállított a Token Druid és így ismét 3-1-es sikert könyvelhetett el az egyesült államokbeli játékos ellen. Ezzel a garantált pénznyeremény, és az értékes HCT pontok már zsebben voltak, –de Dani nem állt meg!

Negyeddöntő (PenhaDani vs AKAWonder)

Hatalmas volt a tét, hiszen, aki itt nyer az már elődöntős, és onnan már csak két meccset kell nyerni, hogy a DreamHack bajnokává koronázzák. PenhaDani immár a streamen mutathatta meg a világnak, hogy igenis számolni kell vele, hiába tartották „underdogként” számon. Az első két meccsen a Token Druid szállította is a győzelmeket a spanyol játékos Quest Warriorja és Cube Lockja ellen, viszont a Big Spell Mage ellen hiába próbálkozott Dani, nem jött ki a lépés, így 2-1-es állásnál érkezhetett a Shudderwock Shaman a Mage ellen. A meccs során a Twitch streamet elárasztották a magyar biztatások és Dani ebből is meríthetett erőt, hiszen egy a végletekig kiélezett mérkőzést nyert meg és ezzel biztosította a helyét a legjobb 4 között! A garantált nyereménye ezért a kimagasló teljesítményért: 1500 dollár és 10 HCT pont, de itt még nem volt vége!

Elődöntő (PenhaDani vs GreenSheep)

Ismét egy profi játékos keresztezte Dani útját, hiszen ellenfele a brit GreenSheep számos nemzetközi major versenyen diadalmaskodott, többek között a 2015-ös DreamHack Summeren is. Az első mérkőzésen a rengeteg lénnyel a korai szakaszban nem tudta felvenni a versenyt Dani, de segített rajta egy jókor érkező Spreading Plague, amivel átvette az irányítást és ki sem engedte a kezéből a továbbiakban. (1-0) Második mérkőzésen a Cube Lock 5. körös legendary fegyveréből érkezett egy Doomguard és egy Voidlord is, amire jött Spellslinger Umbra és ezután futószalagon jöttek a Prince Taldaramos és Possessed Lackeys kombinációk, amikkel óriási tempoelőnyt épített ki GreenSheep, amit nem tudott Dani kezelni. (1-1) A harmadik meccsen Odd Roguet választott Dani a Cube Lock ellen. Ez tökéletes választás volt, hiszen a gyors tempo playek meghozták a második győzelmet is. (2-1) Negyedik mérkőzésen GreenSheep az utolsó pakliját hozta, ami nem volt más mint egy Odd Paladin. Dani Odd Rogue deckje próbálta tartani a versenyt a rengeteg kis lénnyel és Recruittal, de nem bírta el a nyomást. (2-2) Döntő mérkőzésre fordultak a játékosok GreenSheep Odd Paladinja Dani Shudderwock Shamanja ellen. Alapból az Odd Paladinnak kedvező ez a matchup, de Dani tökéletesen játszotta a meccset, és még a szerencse is az ő oldalára állt, GreenSheepnek nem volt más lehetősége, mint feladni a mérkőzést! (3-2)

Döntő (PenhaDani vs Furyhunter)

Dani messzebbre jutott a nemzetközi vizeken, mint bárki valaha magyar színekben. Az eddigi három nap mérkőzései alapján megérdemelten vívhatott meg Furyhunter ellen a DreamHack Summer bajnoki címéért! Első mérkőzésen Dani Even Warlockja érkezett a dán játékos Odd Rogue paklija ellen. A mérkőzést a Rogue irányította a várakozásoknak megfelelően. Dani mindent bevetett a támadások ellen, de túl erősnek bizonyult a dupla Hench-Clan Thug és dupla Cold Blood. (0-1) Következett a Token Druid az Odd Rogue ellen. FuryHunter rögtön rátette az Argent Squire-re a dupla Cold Bloodot így Dani 15 életerőponton volt a 3. körben. A rampnak és a Branching Pathsnak köszönhetően jöhetett a coin + Ultimate Infestation, így stabilizálódhatott Dani. A Rogue teljesen kifogyott, így Dani kiegyenlíett. (1-1) Dani Token Druidája maradt, FuryHunter viszont cserére kényszerült, így jöhetett az Even Lock. Nem jött a ramp, ellenben a Mountain Giantek, így Dani hatalmas hátrányba került már a meccs elején. FuryHunter bevédte teljesen magát és a Mountain Gianteket a tauntokkal, úgyhogy nyugodtan támadhatta Dani arcát folyamatosan. Ezzel ismét a dán játékos került előnybe. (1-2) Daninak már csak egy pakli volt hátra, az Odd Rogue. Nagyszerűen látta meg a tökéletes playeket, de FuryHunter Even Warlockja visszaverte a támadásokat és meg tudta védeni magát a nagy tauntlényekkel. Dani kifogyott a lapokból, így véget ért számára a verseny. (1-3) A mutatott játék alapján teljesen megérdemelt volt, hogy a döntőbe jutott és fantasztikus nyereményeket, élményeket és értékes tapasztalatot vihet haza magával! Gratulálunk PenhaDaninak a 3000 dollárhoz és 12 HCT ponthoz!

PenhaDani feltette Magyarországot ezzel a fantasztikus teljesítménnyel a Hearthstone világtérképre és megmutatta, hogy "underdogként" is lehet óriási eredményeket elérni! Büszkék lehetünk rá és követendő példa lehet minden Hearthstone játékos számára! (A mérkőzéseket visszanézhetitek a DreamHack hivatalos Hearthstone csatornáján!)

Gratulálunk PenhaDaninak, és reméljük legközelebb is hasonló eredményekre számíthatunk tőle!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!