7 midest is buffolna a Riot, kihúznák a midet a gödörből!

7 midest is buffolna a Riot, kihúznák a midet a gödörből!

Összesen hét mides karaktert szeretne gatyába rázni a Riot Games. Az utóbbi időben ez is sokszor egy támogató szerep lett, mivel a dzsungelnek nagyobb ráhatása van a játékra egy megfelelő hőssel.

Az utóbbi időben nem feltétlenül tudtak a régebben sokat használt mágusok érvényesülni a középső ösvénye. Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy a gold funneling miatt sokszor supportokat látunk miden, vagy épp olyan skálázódó hősöket, mint Kai'Sa vagy Karthus, akiket Smite-tal játszanak. 

Még mindig megosztott a közösség: jobb vagy rosszabb ez a bot meta?

Aioween,Greg | 18/06/23 09:14 Wolfi | 18/06/21 14:55 Az elmúlt hetekben a meta tényleg a feje tetejére állt, de ezt már valószínűleg mindenki észrevette, hallott róla vagy éppen megtapasztalta. A legnagyobb változás egyértelműen a Bot Lane-t érintette, ahol a Crit ADC-k nagyja kiesett a pikszisből, míg a Bruiserek és a Mage-ek tömegével jelentek meg az ADC pozícióra, amit mára inkább Bot lanernek nevezünk a komoly diverzitás miatt.

Nem is nagyon foglalkoztunk amúgy mostanság a middel, –hiszen mindenki a botot figyeli, elvégre ott látni a legnagyobb változásokat. Ettől függetlenül miden is rengeteg régen megszokott karakter tűnt el. Olyanokra kell gondolni, mint Syndra, Vel'Koz, Annie, Ahri, Cassiopeia Viktor, vagy Orianna, –legalábbis erről számolt be a Riot Games a hivatalos fórumain. Ezúttal kicsit elengedték kicsit az ADC témát és a midet vették elő, –mivel egykoron ez is nagyon szerves része volt a játéknak, sőt season 3-ban akár solo carryzni is lehetett innen–, ha elég ügyes volt az ember. Nem véletlenül lettek a LoL világ nagy veteránjai közül a midesek a legnagyobb sztárok általában, úgy mint anno Ocelote, xPeke, Faker, vagy Bjergsen.

Mára azonban akadnak gondok itt is, Dopa –az egyik legismertebb és talán a legjobb solo queue játékos a világon–, nemes egszerűséggel annyit mondott, hogy a midnek egyszerűen nincsen súlya jelenleg. Vagy hozunk utility-t, vagyis hasznos segítő képességeket a csapatunknak, vagy irrelevánsak maradunk. A sebzés egyszerűen már nem elég a mostani metában, legalábbis nem abban a mértékben, amiben a megszokott karakterek általában hozni tudják. Képzeljük el, hogy mi esélye van mondjuk egy Syndranak, vagy egy Viktornak jelenleg egy Master Yi + Taric párossal szemben? Nem túl sok.


Az köztudott hogy ezt a taktikát gyengítik, de ezzel együtt az említett mideseknek is plusz erőt szeretnének adni. Mostanában eléggé beszűkült a kör, pedig korábban az egyik legszabadabb ösvény volt. Ez a 8.9-es manaváltozásoknak is köszönhető. Ha valaki nem tartozik a S tier választások közé, akkor akkora a különbség az A kategóriásokhoz képest, hogy nem éri meg őket választani, mert hátrányba kerülünk. Túl nagy a szakadék a legjobbak és a nem legjobbak között. Ezt a nagy ugrást szeretné kiegyengetni a fejlesztőgárda.

Mivel nem egy-egy hősről van szó, hanem egy egész típusról, így a probléma forrását sem egyéni szinten kell keresni. Legalábbis ezt gondolná az ember, viszont a Riot Games, most úgy tűnik egyénileg nyúl a karakterekhez, tehát valószínűleg külön-külön is gyengének érzik őket. A pontos változásokat még nem listázta a Riot, hogy kinél mi a terv, de az is benne van a pakliban, hogy több hős is felkerül még erre a listára, vagy hogy a mostaniak közül egy-kettőt kihúznak.

Akik viszont szinte biztosan kapnak valami pluszt, azok Syndra, Orianna és Vel'Koz. Mindhárman borzalmasan teljesítenek a többiekhez képest. Syndra platina felett 47,08%, Orianna 48,25% és Vel'Koz 48,59%-os győzelmi aránnyal rendelkeznek, –ami nem túl kecsegtető.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!