Sherman Firefly VC - Megéri megvenni?

Sherman Firefly VC - Megéri megvenni?

Idén is megrendezésre kerül a Tankfest, és ebből az alkalomból –ahogy tavaly is–, idén szintén bekerül egy új prémium tank a játékba.

Amikor legutóbb erről a tankról írtunk nektek, akkor még csak nagy vonalakban tudtunk beszélni róla, ugyanis konkrét adatokat nem tehettünk közzé. Szerencsére csütörtöktől bárki szabadon gyárthat tartalmat a harckocsiról, –sőt, a prémium felhasználói fiókkal rendelkező játékosok már meg is vásárolhatják–, ha feldobja a lehetőséget a játék. Úgy tűnik, hogy ez a fajta marketing fogás jól sült el az ELC EVEN 90 esetében, így az Ekins Sherman-nél is hasonlóan járnak el. Megéri megvásárolni ezt a harckocsit? A válasz egyértelmű igen.

Eredettörténet

A II. világháború alatt a britek arra törekedtek, hogy a rendelkezésre álló erőforrásaikból egy olyan tankot hozzanak létre, ami sikerrel veheti fel a harcot a németek hírhedt Tiger páncélosai ellen. Erőfeszítéseik végül egy rendkívül sikeresen koncepcióban, a Sherman Firefly-ban öltöttek testet. A játékban azt a típust vezethetjük, amivel Joe Ekins, brit lövész 1944 augusztus 8-án három Tiger tankot semmisített meg mindössze öt lövés leadásával.

Helye a játékban

Ekins Sherman Firefly harckocsija a tier VI-os ász tankok listáját bővíti, amin többek között olyan lánctalpasok szerepelnek, mint a Loza Sherman, a Thunderbolt és a Tiger 131. Nem titok, hogy ez a tier rendkívül problémásnak számít MM besorolás szempontjából, hiszen a csatáid nagy részében a lista alján foglalsz majd helyet.

Előnyök és hátrányok

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a brit fejlesztési fában jelenleg is megtalálható a Sherman Firefly, és főbb paramétereiben megegyezik az újjal. A legegyszerűbben tehát úgy deríthetitek ki, hogy bejönne-e nektek a prémium verzió, ha a normál tankkal is jó köröket tudtok futni. A Firefly egy különösen jó löveggel felszerelt Sherman, aminek azonban szinte semmi páncélzata, és a lövegsüllyedése is csak 6 fok.

Az Ekins Firefly kicsit gyorsabban tölt, és mozgás közben kevésbé esik szét a célkeresztje, –ezenfelül rendelkezik a prémium tankok minden pozitív tulajdonságával–, de ami egyértelműen kötelező vétellé teszi minden tankparancsok számára, az a korábban is említett pazar lövege. A páncélátütési érték AP lövedékkel 171 mm, ami mellé 150-es alfa sebzés párosul, így nemcsak gyerekjáték lesz leküzdeni ellenfeleinket, hanem jól is profitálhatunk a csatákból, hiszen nem kell prémium lövedéket használnunk.

Ajánlás

A tankot mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti a közepes tankok nyújtotta játékélményt, hiszen a Wargaming ezzel a tankkal telibe talált: élvezhető és kellően potens, ugyanakkor nem leküzdhetetlen ellenfél senki számára sem.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.