Hylissang szerint amíg nem lesznek jók az ADC-k, Rekkles-t sem nagyon látjuk!

Hylissang szerint amíg nem lesznek jók az ADC-k, Rekkles-t sem nagyon látjuk!

Hylissang adott interjút a hétvégi győzelmük után, ahol többek közt arra is fény derült, hogy Rekkles miért ült kispadon. 

Szinte már meg sem lepődünk a mostani időszakban, hogy nagy nevek kerülnek kispadra különböző okok miatt. A sort a Cloud9 kezdte, majd az SKT folytatta, végül a Fnatic is beállt a többiek mögé, hiszen Rekkles nem játszott múlt héten végig Bwipo volt helyette. Mivel az LCS amúgy is le van maradva az élő szerverektől –és még nálunk sem szűnt meg az új "minden ér" bot meta–, könnyen lehet, hogy Rekkles-t még egy ideig nem fogjuk látni. Egy 2-0-ás hét közepén, az első meccset követően adott interjút Hylissang. Ekkor még úgy volt, hogy szombaton már játszik Rekkles, de végül ott is Bwipo tűnt fel.

Erre végképp nem számítottunk, Rekkles is kispadra került!

Lassan már divat lesz a kispadból; Sneaky és Faker után Rekkles is erre a sorsra jutott, –ráadásul a helyét nem is akárki vette át.

Beszéljünk akkor a szobában tartózkodó elefántról, mivel Rekkles nem játszik és helyette Bwipo ugrott be. Miért született meg végül ez a döntés, hiszen Rekkles már évet óta a Fnatic-nál játszik?

"Nincs semmi baj vele, –nem arról van szó, hogy nem szeretjük–, de a mostani meta nem fekszik neki. Ő visszatért az lövész karakterekhez, nem Jannázik többet, azt mondta, hogy ő inkább ezeket játssza. Ha a lövészek újra jók lesznek, akkor Rekkles visszatér, ha pedig nem, akkor Bwipoval játszunk. Ő hajlandó megtanulni az olyan hősöket, mint Vladimir, vagy Ryze. Ahhoz, hogy valaki jó legyen egy karakterrel kell legalább 100 mérkőzés vele, hogy LCS szinten is teljesíteni tudj. A döntést egyébként nem Rekkles hozta meg, de ő vetette fel az ötletet, hogy esetleg Bwipot kellene játszatni helyette, mert Bwipo legalább tud boton játszani mostanság. Nem utolsó ADC-nek sem, és képes az offmeta hősöket is elővenni, mint a bruiserek, mágusok. Emiatt döntöttünk úgy, Bwipoval játszunk helyette, mert így jobb esélyünk van nyerni. Tehát nincs semmi nehezményezés egyik oldalról sem, csak szeretnénk győzelmeket bezsebelni. A mostani meta pedig egész egyszerűen nem teszik lehetővé, hogy olyanokkal játsszunk, amikben Rekkles jó."

Ez nagyon nehéz lehet egy profi játékos számára; mikor be kell látnia azt, hogy egyik jó hősét sem tudja most használni, valami újat kéne megtanulnom, de nincs idő rá.  

"Hát igen, ez nem túl könnyű neki, örülök, hogy nem én jártam így. Biztosan nagyon szomorú lennék egy ilyen helyzetben. De mit tehet ilyenkor az ember? Ki kell várni azokat a patch-eket, amik alatt remélhetőleg megjavítják ezeket a dolgokat."

Nyilván a fizetését így is megkapja, de azért nem lehet kellemes, hogy nem szerepelsz a színpadon.

"A színpadon szerzett tapasztalat, nagyon más, mint solo queue-ban lenni,–mostanság például Luciant gyakorolja, vagy valami más ADC-t–, elég szomorú."

Továbbra is vannak használható ADC-k, esetleg attól féltek, hogy Ezrealt, Kai'Sat és Luciant kitiltják, akkor meg nem marad semmi?

"Nem is erről van szó, ha ADC-t játszol és akár egy kicsit is hátrányba kerülsz az ellenféllel szemben. Ha ő nem lövészt játszik, hanem egy mágust vagy bruisert, akkor 3-4 tárgyra lesz szükséged csak ahhoz, hogy elfogadhatóan hasznos legyél a csapatod számára. Vagy lehetsz akár teljesen hasznos, és nem csak egy kolonc a játékban (ha nem lövészt játszol - a szerk.)..."

Természetesen nem csak erről volt szó az interjúban, de ezek a részek érintették leginkább Rekkles-t. Ha valaki szeretné a teljes anyagot megnézni, az alább megtalálja, természetesen angol nyelven.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.