A váltakozó méretű patchrendszer sikertelen volt

A váltakozó méretű patchrendszer sikertelen volt

Év elején kitalálta a Riot, hogy kisebb és nagyobb méretű patch-ek váltják majd egymást. Papíron jól nézett ki, a valóságban azonban többet ártott, mint segített.

Minden túlzás nélkül kijelenthető: eddig az idei szezon volt a legkaotikusabb, mióta a League of Legends, létezik. Nem elég, hogy induláskor kaptunk egy teljesen új rúnarendszert, de a patch-elés módja is változott az előző évekhez képest. Korábban a patch-ek közepes méretűek voltak, nem nagyon tértek el egymástól tartalomban, –a nagyobb változások a mid seasonben és a preseasonben érkeztek egy csomagban. Idén viszont úgy érezhettük, hogy amint kiadott a Riot egy patch-et, a következő pár patch arról szól, hogy az ott elkövetett hibákat javítsák egy-egy nagyobb frissítés után. Eddig ez azért nem volt zavaró, mert igazán nagy változások évente kétszer jöttek. Ezúttal azonban a Riot kísérletezni kezdett, és minden második alkalommal egy kb mid season patch-nek érezhető mennyiségű frissítést adott ki. Egy idő után már képtelenség volt ezt követni –mind nekik, mind nekünk–; mert amellett, hogy a hibákat javították, jöttek az újabb nagy dolgok. 

7 midest is buffolna a Riot, kihúznák a midet a gödörből!

Aioween | 18/06/23 11:28Összesen hét mides karaktert szeretne gatyába rázni a Riot Games. Az utóbbi időben ez is sokszor egy támogató szerep lett, mivel a dzsungelnek nagyobb ráhatása van a játékra egy megfelelő hőssel. Az utóbbi időben nem feltétlenül tudtak a régebben sokat használt mágusok érvényesülni a középső ösvénye.

Bár volt korábbi terv arról, hogy az alsó ösvényt kibővítenék, minden bizonnyal nem pont így tervezték. Mivel ennyi mindennel zsonglőrködik a Riot Games, –nehéz egy valamire megfelelő figyelmet szentelni–, hogy legalább az működjön rendesen. Ott van például a mágus változtatás a 8.9-ben, amióta sok mage eltűnt midről, mivel nem állják meg a helyüket. Terv már a kezdeti tapasztalatok alapján is volt ennek javítására, de tényleges válasz majd csak a 8.14-ben, 5 patch-csel később fog jönni. Erről korábban már mi is írtunk, hogy egyelőre hét karakter kapcsán terveznek buffokat. Sokáig érezhettük úgy, hogy a Riot Games teljesen kizárta a közösséget, és csak saját magának csinálja a játékot. Szerencsére azért ez nem pont így van. Többek közt a sok panasz és a saját tapasztalatok hatására döntöttek úgy Meddlerék, hogy a mostani rendszert beszüntetik. Visszatérünk a normális méretű patch-ekhez és marad a mid, valamint a preseason a nagyobb frissítések számára. 

"Ahogy azt már korábban említettem, csökkenteni tervezzük a játékbeli változásokat az év tovább részére, leginkább a mid season változásaira fogunk koncentrálni, azokat kijavítva."

Azt biztos, hogy a lecke fel lett adva idén a Riotnak. A változás Kha'Zix szerint jó, de ennyi fejlődést jó eséllyel még ő is nehezen viselt volna. Összeségében tehát elmondható: az új patch rendszer nem igazán volt sikeres, mivel a teljes káosz szélére sodorta a játékot, –és persze a metát is. Egy dologért viszont hálásak lehetünk, mivel a lehetőségek végeláthatatlan mezeje egy új gondolkodásmódot tett lehetővé a játékon belül. A profik sokkal szabadabban kezdték el kezelni a stratégiákat ,és a karakterek szerepeit. Könnyen lehet, hogy a Master Yi Taric kombó nem marad meg, –az nem is túl egészséges–, de sok újdonság ténylegesen vérfrissítést adhat a játéknak, még ha nem is lesz éppen ennyire szabad a meta, mint most.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!