Talán az Ethereal-ok is bekígyóznak az idei év második kiegészítőjében?

Talán az Ethereal-ok is bekígyóznak az idei év második kiegészítőjében?

Egyelőre fikció ugyan; de nagy esély van rá, hogy az idei év következő kiegészítőjében az Ethereal-oké lesz a főszerep.

Sokan lehet vitába szállnak majd velünk, azonban mi szeretnénk leszögezni, hogy a Hearthstone-ban most minden megvan, ami egy nagyszerű játékhoz kellhet. Gondoljatok csak bele: a sokszínű metába, a megosztott erőviszonyokba, érdekes és gyors frissítésekbe, amelyek legtöbbször a játékosok igényeit is figyelembe veszik. A Blizzard per pillanat nyugodtan hátradőlhetne és mondhatná, hogy köszönjük, elértük a maximumot. Azonban a játék fejlesztői híresek arról, hogy mindig egyre magasabbra és magasabbra teszik azt a bizonyos lécet. Itt pedig jöhet is a következő kérdés: mi értelme van már most az új kiegészítőn gondolkodni úgy, hogy az körülbelül két hónap múlva lép életbe?  Igen, igazatok van abban, hogy egyelőre még vannak olyan játékosok akik csak most fedezik fel Gilneas erdejét, –azonban rengeteg olyanról is hallottunk már, akik újabb kalandokra, talán egy kis misztikumra vágynak. Ezért hoztuk el nektek, ezt a fikcióra épülő leírást, amiről reméljük, hogy hamarosan tényleg bekövetkezik.

A fő nyom

A fő nyomunk megértéséhez először is egy kis időutazásra invitálnánk az olvasókat. A fenti kép 2018 februárjában látta meg a napvilágot és ahogyan azt már ti is tudjátok, az idei év három kiegészítőjét ábrázolja. Az első a Witchwood, amely megannyi játékos szívét nyerte el, azonban a második és harmadik még ismeretlen számunkra. A második pecsét az, ami most érdekel bennünket, –és talán ez az egyik legárulkodóbb is. A rózsaszín és lila kombinációja egyből az Arcane varázslatok hangulatát keltik, melyeket a Mage karakterek használnak előszeretettel. Azonban a kör belseje, a teljesen sötétlila színnel nem csak mágiára utalhat: a buborékok és egyéb dolgok olyan hatást keltenek, mintha a világűrbe bámulnánk. Az aranygyűrű ekörül az anyag körül pedig egy portálra is utalhat. Egy átlagos Hearthstone játékos a találgatásban itt szokott megállni. Azonban rengeteg Warcraft lore tudós is megleste közelebbről a fotót, –és félelmetes összefüggéseket, hasonlóságokat véltek felfedezni az Ethereal portálokkal (amelyeket a második képen láthattok). Ezeket a tárgyakat az Ethereal-ok használták, általában utazásaik során, –így egyből arra lehet következtetni, hogy ezek a lények talán több szerephez jutnak majd az elkövetkezendő időszakban.

De kik is azok az Ethereal-ok?

Miután ennyire körbejártuk a portálok témáját, térjünk is rá a tárgyra, mivel a legfontosabb kérdés mégis az, hogy kik is azok az Ethereal-ok. A Warcraft világában talán az egyik legmisztikusabb lényeket nevezhetjük így. Eredetileg egy K'ares nevű bolygóról származnak, ahol szép lassan borzasztó műveltté, egyfajta felsőbb entitássá váltak. Végül a Void csapott le rájuk, sötét portálokat nyitva bolygójukon, ahol a sötét arcane varázslat beférkőzhetett hozzájuk. Városaik köré ugyan védőpajzsot emeltek, de ez nem volt elengedő: a beáramló energia széttépte testüket, végül azonban találtak arra módot, hogy még így is életben maradhassanak. 

Mint azt a fenti kártyákon is láthatjátok: a Hearthstone világába is beférkőzött már pár közülük, azonban még mindig nem elég. A World of Warcraftban igen nagy szerepet töltöttek be ezek a lények, –így megérdemelnének még pár képviselőt az ehhez kapcsolódó kártyajátékban is. De mégis mennyi esély van arra, hogy egy egész kiegészítőt magukénak tudhassanak? Ha hiszitek, ha nem esélyeik egyre magasabbak. Az elmúlt két kiegészítő (Kobolds&Catacombs, Witchwood) sokkal realisztikus témával rendelkezett, –így nyugodtan jöhet egy misztikus, fantáziadús összeállítás is. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!