A hajrában védője lőtte tovább Argentínát, kapott is érte MOTM lapot

A hajrában védője lőtte tovább Argentínát, kapott is érte MOTM lapot

A C csoport mondhatni érdektelenné vált az utolsó fordulóra, Argentína drámája azonban kiélezetté tette a másik négyest.

Két európai gárda a biztos továbbjutásnak örülhetett, míg a másik csoportban mindössze Horvátország várhatta ölbe tett kézzel az utolsó fordulót.

Franciaország és Dánia elhozta nekünk a világbajnokság első 0-0-ás eredményét. Nem csoda, hogy nem pörögtek fel: a gallok már 2 forduló után biztos továbbjutók voltak, míg Dánia csak valami csoda folytán eshetett volna ki. Éppen ezért nem törték magukat; szépen legurigázták a 90 percet, aztán már készülhetnek is a kieséses szakaszra. A nézők azért kemény kritikával és füttyszóval jutalmazták a pályán futkorászó labdarúgókat a produkciójuk után. A legérdekesebb dolog a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy 20 éve szintén a csoportelsőségről döntött a felek találkozója: akkor Peter Schmeichel, most pedig fia, Kasper Schmeichel védte a dán kaput.

Franciaország 0:0 Dánia

Ausztrália akkor juthatott volna a legjobb 16 közé, ha Dánia a másik mérkőzésen kikap, ők pedig legalább 2 góllal legyőzik Perut. Ez az álmuk viszonylag hamar elillant, a dél-amerikaiak ugyanis a 18. percben egy látványos találattal vezetést szereztek. Volt lehetősége a sárga mezeseknek is az egyenlítésre, de a perui védőkön, no meg a kapusukon egyszer sem tudtak kifogni. Aztán a szünetet követően Guerrero mattolta őket, ezzel beállítva a végeredményt. Peru megszerezte a becsület diadalát, és emelt fővel távozhat a világbajnokságról.

Peru 2:0 Ausztrália

C csoport végeredménye:

Büszkén szálhattak alá a pályára a mérkőzés kezdetén a zöld sasok, hiszen nekik egy döntetlen is elég lehetett volna a továbbjutáshoz. Argentína nem mutatott eddig sok mindent és az utóbbi napokban a csapategységük is mintha kezdett volna széthullani, mégis a kezdő sípszót követően hatalmas lendülettel vágtak neki a találkozónak Messiék. Olyannyira felpörögtek Nigéria ellen, hogy mindenki csak ámult miként viszi előre a játékosokat a szíve. A 14. percben aztán felrobbant a stadion: Banega átadását ugyanis tökéletesen vette át Messi és a kapu jobb oldalába bombázta. 13. lövéséből a vb-n végre gólt szerzett és előnyhöz juttatta hazáját. Szabadrúgásból majdnem rögtön a dupla is összejött, de a kapufa ezúttal közbeszólt. Ezt követően azonban alábbhagyott a lelkesedés, –kicsit mintha elkényelmesedtek volna-, ugyanis sok változás az első félidőben már nem történt. A fordulás után viszont Mascherano nyúlt nagyon mellé, a videobírót segítségül hívta a játékvezető, aztán a vitatható körülményeket mérlegelve végül tizenegyest ítélt az afrikaiaknak. Újra kongatták a vészharangot az argentin drukkerek, hiszen az egyenlítés után kedvenceik megint a kiesés szélére sodródtak. Sőt, ez a találat megint görcsössé tette az albicelestét, és még a cserék sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, nem sikerült rést találniuk a zöldek védelmén. Ekkor unta meg Rojo a teszetoszaságot (korábban egy nigériai akció közben a saját kezére fejelte a labdát, a bíró azonban nem ítélte szándékosnak, így nem fújt újabb büntetőt) és a tizenhatoson belülre keveredett egy akció során, a jobb oldalról érkező beadást a 86. percben a bal alsóba bombázta egy kapáslövéssel. Argentína tehát a pokolból egy pillanat alatt a mennyben találta magát, a horvátok mögött végül másodikként ők jutottak tovább.

Argentína 2:1 Nigéria

Horvátország mondhatni a B keretét küldte ki a pályára Izland ellen, de a szigetországiaknak ez is túl nagy falatnak bizonyult. A kilenc helyen megbolygatott horvát együttes (Modric és Perisic volt csak kezdő az alapcsapatból) még így is szenzációsan futballozott, és az 53. percben Badelj lövésével letaglózta a fehérmezeseket. Nem is kellett több a kis ország játékosainak, észhez kaptak, hogy ennek a fele sem tréfa, majd támadásba lendültek, –azonban a kapufa vagy Subasic mindig kifogott rajtuk. Végül csak összejött az egyenlítés, kezezést követően büntetőt ítélt javukra a játékvezető. Ez viszont még nem volt elég Izlandnak, sőt, a kegyelemdöfés a 90. percben érkezett, Perisic ismét előnyhöz juttatta a horvátokat, akik a harmadik győzelmükkel 100 százalékosan zárták a csoportjukat.

Horvátország 2:1 Izland

D csoport végeredménye:

A négy mérkőzéshez négy MOTM lap is dukál:

A szerdai nap programja:

16:00 Dél-Korea - Németország
16:00 Mexikó - Svédország

20:00 Svájc - Costa Rica
20:00 Brazília - Szerbia

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!