Bombameglepetés: Kiesett a címvédő, és nem is érdemeltek MOTM kártyát

Bombameglepetés: Kiesett a címvédő, és nem is érdemeltek MOTM kártyát

A 2014-ben magabiztosan világbajnokságot nyerő Németország most nem élte túl a csoportkört; érthető a teljes a csalódottság.

Első ránézésre hatalmas meglepetés, azonban ha a korábbi tendenciát nézzük nem is biztos, hogy fura azt látni, hogy a címvédő már a csoportkör után búcsúzott:

  • 1998-ban Franciaország nyert, 2002-ben csoportutolsóként kiesett
  • 2006-ban Olaszország nyert, 2010-ben csoportutolsóként kiesett
  • 2010-ben Spanyolország nyert, 2014-ben a csoportból kiesett
  • 2014-ben Németország nyert, 2018-ban csoportutolsóként kiesett

Az F csoportban tehát Dél-Korea óriási meglepetést produkált ezzel a tettel –bár ők már korábban pakolhattak–, míg az E jelű kvartettben a papírforma érvényesült.

Délután Mexikó még nem ülhetett nyugodtan a babérjain, pláne, hogy Svédországnak is kellett a három pont a tuti továbbjutáshoz. Vela révén még előttük adódott nagy lehetőség a mérkőzés elején, aztán a svédek nagyszerű futballt mutattak be, a második félidőben pedig padlóra is küldték a közép-amerikaiakat. Ebben a félidőben pokoli gondolatok futhattak át a mexikói játékosok fejében, –hiszen egyre nagyobb hátrányba kerültek–, és egy esetleges német gól hallatán könnyen a kiesés szélére sodródhattak volna. Javulni nem tudtak, a skandinávok így kitömték Mexikót és megszerezték a csoport első helyét.

Mexikó 0:3 Svédország

Eddig sem nyújtott túl meggyőző teljesítményt Németország, és amit Dél-Korea ellen mutattak be, az is inkább a nullához konvergált. Enerváltan és pontatlanul játszottak, –de ami a legszörnyűbb, hogy a rájuk jellemző akarás és hajtás is hiányzott legtöbbször. Egy-két nagyobb helyzetre futotta, végül egyiket sem sikerült gólra váltaniuk. Képtelenek voltak igazán felpörögni, az igazi csattanó pedig a végén sújtotta őket. A hatperces hosszabbításban egy szögletet követően –a videóbíró hathatós segítségével– betalált az ázsiai csapat, és ha az nem lett volna elég szégyen, egy következő támadás során Neuer is kijött a kapujából, hogy segédkezzen, egy labdaszerzés után az üresen maradt kapuba Son pofozta be a labdát. A Nationalelf minden idők leggyengébb vb szereplését produkálta, 1938 után másodszor buktak el a torna első fázisában.

Dél-Korea 2:0 Németország

F csoport végeredménye:

Svájc, –ha nyögvenyelősen is–, de tulajdonképpen hozta a kötelezőt: kétszer is vezetett a már pórul járt Costa Rica ellen, de a kis közép-amerikai ország nem hagyta magát és nem akart pont nélkül távozni a vb-ről. Makacsul ellenálltak és mindkétszer sikerült egyenlíteniük. Svájc ezzel a döntetlennel a csoport második helyén végzett.

Svájc 2:2 Costa Rica

Brazília szintén nem bízta a véletlenre az utolsó fordulót. Mondhatni gond nélkül futballozták végig a 90 percet, a hitehagyott szerbek nem sok veszélyt jelentettek rájuk, a sorozatos helyzetek kidolgozása közben pedig előbb Paulinho a 35., majd Thiago Silva a 68. percben talált be, ezzel a selecao a négyes élén végzett.

Brazília 2:0 Szerbia

E csoport végeredménye:

A németeken kívül (Szerbia sem) minden válogatott kapott MOTM lapot:

A csütörtöki program:

16:00 Japán - Lengyelország
16:00 Szenegál - Kolumbia

20:00 Anglia - Belgium
20:00 Tunézia - Panama

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!