Hirdetés

Aggro Murloc Priest - Mém vagy használható?

Ben | 18/06/29 15:30
Cikk mentése

A Mind Blast mindig is csábított arra, hogy épüljön köré egy aggro pakli. de eddig nem igazán találtak köré megfelelő környezetet. Viszont ez most lehet, hogy megváltozik.

Hirdetés

Be kell vallanom, de a Priest nem tartozik a kedvenc kasztjaim közé. Talán egyedül a Dragon Priest verzió állt közel a szívemhez, de se a Highlander Priest, se a Combo összeállítás nem vonzott igazán. Viszont nemrég egy-két streamen szembejött egy olyan mix, amiben az aggro és a Murloc szinergia viszi a prímet. A pakli egyik előnye, hogy annyira nem durván drága, egy legendary van benne, ami igazából kihagyható. Jó ha ott van, de nélküle is működik a varázslat. Ebben a cikkben ezt a paklit szeretnénk bemutatni. Kezdjünk is bele.

A deck

Kód: AAECAa0GAtjBAr7IAg7FA9sDoQTlBNAHpwjXCvIM0cECncICscICzswCv+UC3oIDAA==

A stratégia

Az egyik alapvető dolog abból ered, hogy ott figyel a Murloc csomag, ami már magában is nagyon erős. Ez a 14 lap adja a deck gerincét. A Murloc Tidecaller, a Murloc Tidehunter és persze a Nightmare Amalgam három nagyon jó kezdő lap arra, hogy korán a boardra kerüljenek, ha pedig sikerül utána küldeni a Rockpool Huntert, a Coldlight Seert vagy a Gentle Megasaurt, akkor nagyon gyorsan eljuthatunk oda, hogy az ellenfél nem tudja megoldani a lényeinket. Ha pedig meg tudjuk tartani a tempót, akkor a körök során, folyamatosan tudunk szurkálni az ellenfél arcára. 

Amint az látható, a pakli arról szól, hogy folyamatosan kedvező cseréket csináljon. Az Unidentified Elixir erre egy nagyszerű eszköz, de a Megasaur és a Rockpool Hunter is adhat egy olyan kis életerő pluszt, ami elég ahhoz, hogy az ellenfél lényei még ne vigyék magukkal a mieinket. Ezen kívül még ott van a Shadow Ascendant, ami szintén egy olyan lény, amit ha nem tud megoldani az ellenfél, akkor hatalmas tempót tud generálni.

Persze jöhetne az, hogy gyorsan ki lehet fogyni az üzemanyagból, hiszen a kis Murloc-ok elég olcsók, ezért gyorsan kiürülhet a kezünk. Viszont itt jön a képbe a Northshire Cleric és a Power Word: Shield, amik azon kívül, hogy besegítenek az előnyös cserékbe, még lapokat is húznak nekünk. Ezen kívül Lyra egy másodlagos győzelmi feltétel, ha már más nincs a tarsolyunkban, akkor ebben megtalálhatjuk azt, ami kell. Itt mindenképpen megemlíteném, hogy akkor érdemes kirakni, ha legalább egy Radiant Elemetal is lenn van. 

Persze sok esetben fogunk abba futni, hogy az másik oldal megoldja a lényeinket és ott vagyunk üres kézzel, miközben a legtöbb esetben az ellenfélnek nagyon kevés életereje maradt. Itt jön képbe a Mind Blast, ami talán az egyik legjobb aggro lap lenne, ha a Priest eszköztárában lennének olyan kártyák, amik támogatják, de ez eddig nem volt meg. Viszont ez a mix pont ezt a hibát küszöböli ki. A Mind Blast sokszor be tudja fejezni azokat a köröket, amikor már csak egy kicsi hiányzik, ebben pedig a Shadow Visions is nagy segítségünkre lehet.

Összegzés

A pakli meglepően jól teljesít. A koreai ladderen például most ez az egyik meglepetés összeállítás, amit visznek, ha túl sok a Control. Ha megvannak a kártyák, akkor mindenképpen ajánlom, –legalább egy kipróbálás erejéig.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?