Azokat tanítjuk LoL-ozni, akik a munkánkat akarják elvenni

Azokat tanítjuk LoL-ozni, akik a munkánkat akarják elvenni

Kemény és őszinte szavak a rutinos észak-amerikai junglertől.

William Hartman, –közismertebb nevén Meteos– az ősrégi motoros League of Legends rajongóknak még a Cloud9 csapatából lehet ismerős. Manapság azonban a 100 Thieves gárdáját erősíti a tehetséges jungler, akikkel tavasszal a 2. helyen végzett az NA LCS-ben. Az elmúlt napok, hetek fényében (az új arany csatornázási stratégia, az LCS és akadémiai gárdák kapcsolata, az C9 kispadozási lépései), Meteos gondolatai, korábbi, személyes érintettsége révén különösen érdekesek, nem véletlenül ült le vele az Unikrn egy interjúra.

Unikrn: különös helyzetben van most a meta. Az olyan csapatok, mint a Fnatic, inkább lecserélik Rekklest, hogy még jobban alkalmazkodjanak a mostani –nem hagyományos– botlane-hez. Ezen elgondolkodtatok ti is?

Meteos: nem hiszem, hogy ilyesmit mi meglépnénk. Talán a jövőben, ha valami nagyon komolyan változik. Nagyon nehéz új hősökkel megtanulni játszani. Látjuk, hogy sok lövész próbálkozik pl. Vladimirrel, de nem mindegy, hogy több ezer órát ölsz egy hősbe, vagy játszottál vele pár scrimet vagy soloQ-t. Ég és föld lesz a különbség. Amit a Fnatic csinált, inkább arra hajaz, hogy valakinek a fő posztja most egyáltalán nem jó a játékban, ezért inkább olyan játékost hoznak, aki a meta hősökkel rutinosabb. Ilyen történhet, de én szívesebben játszanék a kezdő ötösömmel.

Unikrn: Beszéljünk egy kicsit az idei újdonságról, az akadémiai csapatokról. Egyesek szorosabban, mások könnyebben fogják ezeket a gárdákat. Nálatok milyen a viszony?

Meteos: Az előző szezonban még szinte semmilyen viszony nem volt, mert nem is egy gaming házban éltünk. A nyárra azonban a szomszédba költöztek, ott is scrimelnek, simán átmegyünk egymáshoz ebédelni meg ilyenek, szóval szorosabb a kapcsolat. De egyébként furcsa ez a kötődés LCS és Akadémia között, hiszen nyugodtan mondhatom, hogy minden akadémiai játékos az LCS-ben akar játszani. Az én helyem egyelőre fix, hiába mondja azt a közösség, hogy Levi jobb solo statokban, de itt van Ssumday és Ryu, az import szabály pedig több "külföldi" játékost nem enged a kezdőbe. 

De nézzük csak meg például a C9-t: lecserélték Jensent és Sneaky-t Goldenglue-ra és Keith-re, akikkel egy házban élnek, együtt edzenek. Lényegében, az LCS játékosok azokat a játékosokat tanítják, akik el akarják venni a munkájukat. Nem rossz, hogy ott vannak a közelben, másfelől viszont, nem igazán akarsz mindent megtanítani nekik, mert nem akarod, hogy átvegyék a helyedet. Ha testvércsapatokról és az LCK-ról beszélnénk, ez a rendszer működne, de LCS-ben, LCS-Akadémia párhuzamban nem hiszem.

Karrier tekintetében, nyilván nem akarod kigyúrni az akadémiai párodat. Én mondjuk személy szerint szeretek nekik a játékról beszélni, de ennek, ha a személyes érdekeket nézzük, nincs sok értelme.

Unikrn: Ha már említetted a Cloud9-t: nagyon szoros a kapcsolatod Sneaky-vel. Mit gondolsz az ottani eseményekről? Hova vezethet a C9 új irányvonala? Tényleg ilyen rossz a helyzet, vagy meg  tudják oldani valahogy?

Meteos: Jó kérdés, nem is tudok biztosat mondani. Szerintem igazából csak motivációs problémái voltak Sneaky-nek és Jensennek is. Lehet, hogy a játékosok kezdtek elszállni maguktól, ezért a vezetés úgy gondolta, felrázza kicsit az állóvizet a cserékkel, hogy visszatérjen az öregek motivációja. De attól még furcsa egy helyzet, Sneaky lényegében a csapat alakulása óta kék-fehérben van, évről-évre kulcsszerepet vállalt a C9 sikereiben. Nem tudom, mi áll a kispadozás hátterében, valószínűleg történt valami a színfalak mögött.

Unikrn: Bár még a szezon elején járunk, mi az, amire a legjobban fókuszáltok most a mindennapokban egyéni és csapatszinten?

Meteos: Hát, a jungle poszt elég sokat változott, ezért jó néhány hőssel kell gyakorolnom, szélesebb a választék. Jómagam ezen, valamint a játékérzékemen próbálok javítani folyamatosan: hogyan helyezzek nyomást az ellenfélre, hogyan használjam jobban az információkat, ilyesmi. Csapatként az összeszokáson van a hangsúly, valamint, hogy fejben 100%-osan visszatérjünk.

A teljes anyagot itt olvashatjátok.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!