ICL 46. összefoglaló és statisztikák

A LAN MVP és a Cluctmaister címét is más más játékos hódította el!

A hétvégén lezajlott az ICL 46. állomása, amire összesen 32 csapat jelentkezett. Négy darab nyolc fős csoportba osztották be őket a szervezők, ezt követően a rájátszás pedig alsó és felső ágon ment. A döntőben pedig a történelem is megismételte önmagát!

Elsőként nézzük végig, hogy mik történtek a csoportkörökben!

A CSOPORT

Hét meccset játszott mindenki egy nap alatt a csoportkörben, fussuk át, hogy mi is történt. A porg csapata lett a csoportelső, 6 győzelemmel és vereséggel. A Per Fines Sous Esport-on kívül senki még csak megszorongatni sem tudta őket. A Fury Gaming és a Per Fines Sous Esport is hasonlóan jól szerepelt, ugyanis ők is hatot tudtak nyerni és csak egyszer kaptak, ki ezzel pedig hármas holtverseny alakult ki az élén, viszont a kör differencia miatt a porg szerezte meg az első helyet. Az utolsó továbbjutó pozícióba még az FTW.HUN csapatának sikerült odaérni. 

B CSOPORT

A második csoportban már nem volt ennyire szoros a verseny az első három csapat között, ugyanis az Atlas Gaming egyszer sem kapott ki, csak döntetlent játszott a need more DM csapatával. Ezzel magabiztosan az első helyen jutottak tovább. Őket követte a dylynyó$ok együttese, akik a hét meccsből ötszor nyertek, kétszer kikaptak. Harmadik helyen az fnaDIKK zárt, 4 win és 3 lose arányban. Az utolsó továbbjutó hely kérdése nagyon érdekes volt, ugyanis a need more DM és a faceroll is 11 pontot gyűjtött, viszont a korábban említett kör differencia döntött itt is, ebben pedig a need more DM volt jobb és ők jutottak tovább.

C CSOPORT

Sokan a legerősebb csoportnak emlegették, ugyanis FLEAV csapata a CULTURE, valamint DEv ötöse, a Pixel is helyet kapott ebben a nyolcasban. A CULTURE annyira magabiztosan zsebelte be mind a hét mérkőzését, hogy a Pixel mindössze csak egy kört tudott hozni ellenük. A Pixel is átgázolt ezen a csoporton, a CULTURE elleni vereséget leszámítva, így az első két továbbjutó hely szinte megkérdőjelezhetetlen volt. Harmadikként még továbbjutott az Onl1One, negyedik pedig a Swindlers csapata lett. A szamitogepezoszakkor csak egy ponttal maradt le a legjobb négytől.

D CSOPORT

Itt is volt egy veretlen csapat a Lakatos Industries, akiket azért a M4CSKA-nak és a tiltednek is sikerült megszorongatnia, de a végjátékban mind a két alkalommal jobbak voltak és végül 7 győzelemmel magabiztosan nyerték csoportjukat. Második helyen a LUCKY LUK3S ötöse jutott tovább, akik mindössze csak egyszer vesztettek, pont a Lakatos Industries ellen. Ez a csoport a 3. helytől lefele kezdett érdekes lenni, ugyanis a tilted-nek, a M4CSKA-nak és a Turul eSport-nak is 12 pontja lett. Újra életbe lép ilyenkor a kör differenciás szabály, ami végül a következő eredményt hozta: A tilted-nek lett a legjobb, mögöttük pedig még a M4CSKA tudott továbbjutni.

RÁJÁTSZÁS

Ahogy már korábban említettem a rájátszás, alsó és felső ágon ment. A felső ágon BO3-as mérkőzések, míg az alsó ágon BO1-es meccseket rendeztek. A csoport első és második helyezettje jutott felülre, a harmadik és a negyedik pedig alulra. Első körben a porg a Pixellel játszott egy iszonyat szoros mérkőzést, ahol végül a harmadik pályán a Pixel jutott tovább. Az AtlasGaming LUCKY LUK3S-szal találkozott, ahol egy hosszabbításos első mérkőzés után végül a másodikat is behúzta a LUCKY LUK3S csapata, ezzel pedig ők jutottak tovább, de a Pixel elleni mérkőzést már nem tudták vállalni, ezért alsóágra kerültek, ahol később beugróval kellett játszaniuk.

A csoportkörben magabiztosan teljesítő CULTURE a rájátszásban sem bukott el, 2-0-ra legyőzték a Fury Gaminget, a 2-1-re a Lakatos Industries-t és 2-0-ra a Pixelt is, így a döntőbe jutottak. Utóbbi csapat emiatt az alsó ágra került, de az ág döntőjében szoros küzdelem után végül 2-1-es győzelmet arattak a Lakatos Industries felett, így a nagy döntőbe jutottak.

Nagyobb képért kattints ide

DÖNTŐ 


Ismét találkozott a Culture és a Pixel, ám ezúttal a döntőben, ahol már egészen más arcát mutatta mindkét csapat. Train-t még nagy nehezen behúzta a Culture, és úgy tűnhetett, hogy Cache-re megérkezett az ünnepi hangulat, ami félig-meddig jogos is lehetett volna, hiszen korábban már kétszer megverték DEv-éket ezen a pályán, most azonban visszanyalt a fagyi, a végeredmény pedig a Pixel győzelmét tükrözte vissza. 

A döntő pálya pedig Dust2 lett (fun fact; ezt a pályát választották legkevesebbszer az egész LAN alatt). Ha korábban kérdéses volt, hogy ki nyeri a döntőt, itt már kikristályosodott, hogy a Pixel mindset jóval erősebb, kitartóbb volt, ami végül meg is hozta nekik a győzelmet. Végig náluk volt az irányítás, és egy percre sem engedték el a gyeplőt, így végül 16-10-es arányban győzedelmeskedni tudtak a döntő pályán ezzel pedig elhódították az ICL 46-ik állomását!

A LAN MVP játékosa viszont kory lett a Culture csapatából, aki egészen elképesztő KD-t hozott össze, és azzal nem lehetett gyanúsítani, hogy Ő ne tett volna meg mindent a győzelemért!



DEv sem hazudtolta meg magát, az 1vX szituációkban Ő bizonyult a LAN legjobbjának!


Az ICL 46. döntőjének mindent eldöntő ütközetét pedig az alábbi linken nézhetitek vissza!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!